EGON-TKL ZGIERZ | ja miałem 131 1600 ohv 1981 i potem fso 1.5 ME 1990
dodoam że aba auta były zadbane
131 + dużo lepszy komfort niz w 125p lepsze prowadzenie ładniejsze wnetrze ,wygodniejsze fotele ,nowoczeniejszy, mniej awaryjny, lepsze osiągi i mniejsze spalanie, cichsza praca silnika
- problem z niektórytmi częściami, podatny na korozje tylny drążek stabilizcyjny, zapiekające sie amortyzatory przód ,
125 + dostęp do wszystkich cześci, prosta konstrukcja łatwa naprawa, mój był bezawaryjny
- hamulce zapiekające się , przestażały silnik jak dla mnie 3 panewki wału korbowego jak i zawieszenie przednie dużo gałek brak maglownicy a wująć spręzyne to ooo... ,duze zużycie paliwa, kiepskie osiągi, głośne mosty, luzy na wale napędowym,wycieki oleju
moje 125p byłocudowne i nigdy mnie nei zawiadło moze dlatego ze maiło 70.000 Km przebiegu potem je unowocześniłem zmieniłem amorki zmieniłem wnetrze i było przyjemnei jednak da długiej trasie lubią sie panewki oddzywać ale te silniki tak mają i to nawięksdzy minus moim zdaniem 131 jezdzi sie duzo lepiej wygodniej ciszej i jak bym mógł kupić zadbane 131 to bym sie niezastanawił tylko bym brał odrazy ale cieżko łądna 131 wypatzreć |