MotoNews.pl

[126p] Przewody wysokiego napiecia. Jakie najlepsze??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeglądalem wyszukiwarke i nic nie znalazlem.
Wiec moje pytanie brzmi nastepująco:
Jakie przewody sa najlepsze do malucha? Cena nie gra roli. Testowalismy zwykle, najdrozsze jakie byly dostepne, silikonowe i kilka innych. Gdzie mozna dostac najlepsze kable do malucha?? U nas najdrozsze ( a zarazem niby najlepsze...) kosztuja 20 zl...
Poradźcie cos
Pozdrawiam.

pamietam ze jednak byla rozmwa na ten temat.
patrzylem ale wiele sie tam nie dowiesz o tutaj).
ja nadal jezdze na dokladnie tych kablach,
ktore polecalem (sentech) wiec polecam nadal:)

Ja mam właśnie te najdroższe (niby najlepsze) ale nie moge narzekać. Zrobiłem na nich ok 10 000 km i nie miałem z nimi najmniejszego problemu. Silnik pracuje równo i w połączeniu z mocnym akumulatorem maluch zawsze odpala nie zależnie od pogody i temperatury.

ja do bisa kupowalem przewody na sztuki, na stacji benzynowej, jakies wyprodukowane w GB i wynioslo mnie to 12zł za 2 sztuki

byly to przewody z rdzeniem grafitowym owiniwte jakas aluminiowa spiralka na tym byla warstwa jakiegos bialego izolatora cos jak silikon, a na zewnatrz izolacja z czarnego silikonu,

przewody byly elastyczne ale jak sie nagrzalo w komorze silnika to nie robily sie obwisle, poprostu w sam raz

Ja mam sylikonowe(chyba kosztowały 16zł) i sobie chwale
Kupiłem za namowa wujka.On ma maluchy baarrrddzzooo długo,i mówi ze sylikonowe najlepsze!!Zero przebic i inych dziwnych rzeczy.Reszta sie nie umywa.

ja ostatnio wymieniałem kalbe kosztowały 12 zeta - wymienialem bo miałem przebicie,teraz dalej mam i nie wiem co to czy kalbe czy coś innego?są nowe ale to są najtańsze wieć teraz kupiłbym lepsze...

Nie polecam zółtych kabli Janmor (chyba) USA SILICONE (13zł). Największy szajs na jakim miałem nieprzyjemność jeździć.
Przebicia i najgorsze, ciągle fajka spadała (mimo dobrego ściśnięcia kombinerkami natychmiast sie luzowało)

Mam teraz solidne, szare kable, nie pamiętam jakiej firmy (~27zł)

no one nie są żółte tylko całe czarne,wiem te zółte też jest szajs,i te co mam też nie polecam,wymieniam przy najbliższej okazji...

Ja miałem jakieś niebieskie Janmor triple silicon w poloczeniu z briskami chodzily spoko ale byly cholernie drogie teraz mam zamiar kupic sobie TESLE jest kolomnie sklep gdzie je mozna kupic chodza sluchy ze sa dobre ale sie przekonamy

ja polecam szare kable nie wiem jaka firma jest ich producentem , ale zrobiłem już na nich 27tys kilometrów i smigaja nie ma z nimi zadnyh problemów

moj kumpel testowal wlasnie janmory i byly strasznie do kitu. niby duzo kosztowaly ale nic z nich ciekawego nie bylo. caly czas mialy przebicia, iskra wędrowała sobie po calym silniku.
zalozylismy kable od mojego bobka. czarne nie wiem jakiej firmy. kosztowaly 20 zl. chrupek chodzi jak szalony. jest z nimi tylko jeden problem... jak kiedys rozgrzalem silnik to mi sie stopiły... w sumie jezdza ok i nie ma przebicia, ale tak chyba byc nie powinno.

z tego co tu piszecie to wnioskuje, ze najlepsze sa "szare kable" mam prosbe do ich posiadaczy: dajcie znac jakiej sa firmy. polece je kumplowi.

A może chce ktoś przewód WN od klasyka?? Powlekany celofanem (lub czymś podobnym) w materiałowym oplocie. Stan dobry nie poniszczony i sprawny. Niestety tylko jeden

jeśli cena nie gra roli to polecam przewody NGK. Kosztują w okolicach 20,- zł/szt. ale są naprawdę dobre.

Witam ja polecam kable firmy SENTECH
Sam mam takie w malcu.. już chyba koło 30 000 przesmigane i nic sie z nimi niedzieje.. są takie "szare"
Troche się tego sprzedaje i niema narazie z nimi problemów..

Ceny ich to:
stary typ z kopółką - 17.50pln - dla F&F moge zalatwić za 12.50pln
do bezrozdzielaczowego, czyli FL - 15 pln- dla F&F 11 pln
i do EL - 14pln dla F&F -10pln

A więc zapraszam do Czestochowy

P.S. Wcale to nie jest kryptoreklama... poprostu polecam te przewody bo są naprawde dobre....

Dokladnie teraz mam w kancie czarne przewody SENTECH i lepszych nie mialem

też mam czarne -działają

Jak prowadziłem doświadczenia z układami zapłonowymi to zauważyłem że kable Sentech grzeją się wyraźnie mniej od niebieskich Janmorów.