Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Res Forumowicz best memory O-ka | 2002-10-31 11:03:56 Witam!!!
Musi to byc kwestia wyważenia kół, uszkodzenia felgi lub defektu opony - przy tych prędkościach to pewnik....poszukaj dobrze ![]() Powodzenia |
![]() genewa Vectra A 1.6i + LPG ... Wrocław | 2002-10-31 11:08:13 Witam,
dla próby załóż opony tylnie na przód. Jak się coś zmieni to wiesz gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam Marek |
![]() homer Golf IV Sochaczew | 2002-10-31 11:25:20 Niestety nie sa to opony ani felgi, dzis je zmienilem na nowki sztuki, - to samo mialem na poprzednim zestawie (letnim)
))): |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2002-10-31 11:40:41 Witaj!!!
Poruszałem ten temat jakiś czas temu i u mnie stwierdzono ogromne luzy na maglownicy, gdzie samochód czasem był nadsterowny!!! tak samo jak ty zmieniałem całe koła i dalej było to samo ![]() Sprawdz czy i u ciebie przypadkiem niejest to maglownica (od kupna auta w warsztacie kiedy prosiłem o sprawdzenie czy niema luzów nigdy niesprawdzali maglownicy!!!) no i jakiś czas temu jak zaczołem się naprawde wk...... na te drgania pojechałem do warsztatu i kazałem szukać!! no i znaleźli na maglownicy takie luzy że przy poruszaniu aż płyn od wspomagania kapał!!! Powodzenia Adam |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-10-31 12:17:52 PROWO TO MA ŁEB NIE MA CO CHŁOP SIĘ ZNA NA RZECZY. TAK JAK KOLEGA WCZEŚNIEJ POWIEDZIAŁ TO MOŻE BYĆ REZONANS. W LEPSZYCH WARSZTATACH MAJĄ (PODOBNO) DOWAŻARKI, KTÓRE WYWAŻAJĄ CAŁE KOŁO WRAZ Z PIASTĄ TARCZĄ ETC.W WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓW REZONANS WYST. PRZY 100-130 KM/H
POZDR. ![]() |
![]() RWicik Chevrolet Lacetti WA, PL | 2002-10-31 12:42:53 U mnie po zmianie na zimówki też strasznie telepało przy 120 i powyżej. Po powtórnym wyważeniu wszystko jest OK.
|
![]() 3 Pełnoprawny Klubowicz e60, Traxxas VXL Warszawa | 2002-10-31 17:06:45 Czy masz FABRYCZNE felgi. Bo ja mialem fele w Vectrze od Passata i musialem sie troche nameczyc aby sie pozbyc wibracji. |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-10-31 17:26:16 też miałem podobne objawy. wymieniłem wszystko co się dało jednak nie przyniosło to poprawy. dopiero dokładne przeglądnięcie zawieszenia połączone z jego rozbiórką wykazało luzy na tulejach metalowo-gumowych przednich wachaczy. |
![]() homer Golf IV Sochaczew | 2002-11-01 14:26:12 tarcze tez przerabialem, przetaczane byly, powinno byc OK
tomek |