MotoNews.pl

Potrzebny tani i dobry blacharz/lakiernik z okolic Warszawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy za wymianę reperaturek nadkoli tylnych 500zł to dużo(reperaturki moje)??
za reanimację dzwi chcą ode mnie 200zł od sztuki.
Bez lakieru.
Nie znam się na blacharce, chodz mam spawarkę, ale boję się, że coś spaprzę.

Powiem ci szczerze że jak na normalny zakład to nieźle ,ale osobiście mógłbym to zrobić za dużo m niej tylko mały problem nie mam lokum Jak masz spaware i jako takie warunki możemy się dogadać, nawet pistolet do lakierowania chyba mam w bagażniku

[ wiadomość edytowana przez: karrol dnia 2004-03-09 17:58:05 ]

Właśnie problem tkwi w lokalu, a o sieci 380V nie wspomnę, mam nawet jako taki dostęp do gilotyny, zaginarki i krawędziarki. Tylko gdzie, pod blokiem na parkingu. Ale dzięki za pomoc i wierz mi, że jak coś wykombinuję to spokoju nie zaznasz

No to będziesz musiał się ze mną podzielić, może tak: prawa ręka Karola twoja, lewa moja ?

Jaką ty masz spawarke???? bo jak elektryczą to nadkoli tym nie pozpawasz A z miejscem to kombinuj , ja kiedyś robiłem akie rzeczy pod blokiem ale już wyrosłem z tego

moja spawarka to zwykły migomat, nie znam się za bardzo na tym, ale kiedyś pamiętam robiłem tym próby i działa.
Do spawania będzie potrzebny drut 0.6???
Co do lokalu to jeszcze nic nie wykombinowałem, ale miejsce na posesji prywatnej z dostępem do 380 V chyba da się załatwić, lecz niestety bez garażu i najazdu.
Wydaje mi się, że jakby było cieplej to byłoby ok.

No jak by była łąana pogoda to można by się pobawić, tylko bez dachu to kiepsko malowanie widze A jeśli masz Migomat lo lux połowa sukcesu za nami. Może sie dogadam ze Zbyszkiem i wpadniemy któregoś razu do Ciebie na 2 Fury. Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: karrol dnia 2004-03-10 17:19:33 ]

Co do spotkania to już, rozmawiałem ze Zbyszkiem. Myślę że parking na Fort Wola jest idealny, tylko jakoś nie możemy się zgrać jeśli chodzi o wolny czas

Marku skąd wziłeś reperaturki tylnych nadkoli??/ Bo będe chyba potrzebował - wredna i ruda sie wkradła

Reperaturki kupiłem na ulicy Połczyńskiej. Wyjeżdzając z Warszawy w kierunku Poznania, za stacją benzynową JET jakieś 300m po prawej stronie jest auto-złom i sklep (reklama tego przybytku jest na jakiejś masce od samochodu, trzeba uważnie patrzeć bo łatwo przejechać a numeru nie pamiętam) za dwie reperaturki zapłaciłem ok.160 złotych wykonanie takie sobie

No to powiem ci że sporo zapłaciłeś!!! Dał bym najwyżej 40 zł za sztuke , rozejrze się ile kosztują w Białymstoku , bo zaczynają mi się sypać po zimie , Pozdrawiam

fakt, może i przepłaciłem, ale myślę, że w rekompensatę tego będę miał w miarę tanio je zamontowane i polakierowane

Jakoś sie dogadamy , i nie ghadajk tyle tylko załatwiaj jakieś lokum

UWAGA NA ZŁODZIEI – niejaki Adam, blacharz, lakiernik, spawają też plastiki – WYCINAJĄ przy okazji KATALIZATORY – dawniej Arkuszowa 170, teraz Laski, Klaudyńska, tel. 602 274 027 - ZŁODZIEJ. Nie wiem, na co im stary katalizator, ale po odebraniu auta z naprawy, za którą zapłaciłem sporą sumę, okazało się, że przy okazji zamiast środkowego katalizatora mam... tłumik od Tico. Nie przyznali się, nie wykazali nawet minimum dobrej woli czy chęci partycypacji w kosztach montażu nowego katalizatora. Omijać z daleka! Mają jeszcze inne numery telefonów.

[quote]
2010-04-07 16:43:17, yorrick pisze:
Nie wiem, na co im stary katalizator, ale po odebraniu auta z naprawy, /quote]
Stary katalizator to dla platyny
A tak wracając do podstawowego wątku i tematu. Ja osobiście korzystam z warsztatu o którym więcej dowiecie się na stronie www.solidny-blacharz.pl Tak jak w nazwie strony-solidni, naprawa wykonana fachowo, lakierowanie idealnie (nie musiałem martwić sie o ewentualne poprawki), do tego naprawdę terminowi (i nie zwijają katalizatorów )

Mogę mówić za siebie. Mi się dobrze ułożyła współpraca z panami z warsztatu Auto Młynarski -www.auto-mlynarski.pl. W sumie trafiłem do nich przez przypadek, ale sprawdzili się. Działają szybko, obsługa jest konkretna, nie było problemu żeby się szybko dodzwonić jak miałem stłuczkę.

Ja osobiście polecam firmę Blacharz Warszawa

Jak się tam kształtują ceny , taniej niż w ASO?

Ja nie wiem, czemu wszyscy tak obawiają się cen w autoryzowanych serwisach. Sam jakiś czas temu musiałem skorzystać z pomocy blacharza i najpierw pojechałem do małego warsztatu, ale cena nieco mnie poraziła, po czym trafiłem na Daimlera w Warszawie. W tym drugim przypadku nie tylko cena była dużo milsza dla portfela, ale całą sprawę wgniecenia załatwiono w zasadzie od ręki. Po 2 dniach auto było zrobione. Przy czym wszystko bardzo fajnie teraz wygląda, a na moim mercu nie ma śladu po wgnieceniu.

[ wiadomość edytowana przez: Doman301 dnia 2017-08-10 10:54:39 ]