Poszukuję ksiażki Repair Manual do Toyoty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jest to dokładny serwisowy opis wszytkich napraw w Toyotach w europie oficjanie nie do zdobycia
ale moze ma ktos jakiś link to PDF itp najlepiej do najnowszych modeli
lub link do aukcji z tym moze byc ebay

hehe jak znajdziesz to daj znać chętnie też bym stał się szcząśliwym posiadaczem czegoś takiego. Narazie mam jedynie elektryke

[ wiadomość edytowana przez: gosiek dnia 2004-03-10 16:42:26 ]

Hej!
Właśnie coś takiego ściągam . Liczę, że za dwa tygodnie dojdzie. Jak daojdzie to dam znać na tym wątku ile to jest warte.

pzdr
wojstank

wojstank:
Polecam się Twojej pamięci
Jak możesz to podeślij linka. Przy dobrych wiatrach przez weekend powinno mi się zassać
Pozdro.

Nie zassie się .
To są dwa CD-ki dostępne w Zjednoczonym Królestwie za 10 funciaków. Ale niech tam, 70 złociszów zapłacę i u nas za porządną książkę więc biorę. Tym bardziej, że wg opisu są tam ujęte tojki z okresu 1983 -2000 (nie tylko corolka).

Sprawdziłem chyba wszystkie wydanicwa w Europie na temat corolek produkowanych od 1997 nie ma NIC!
Więc ryzykuję i biorę. Firma niestety akceptuje płatności tylko z terenu UE , nie chce mi się czakać do maja więc w poniedziałek zamawiam u zaprzyjaźnionego angola (stąd liczę, że za dwa tygodnie będzie u mnie). Jak dostanę to opiszę co mam.

Firma ma szeroką ofertę, więc jak ktoś jest zainteresowany podaję linka http://www.workshopmanuals.co.uk

pzdr
wojstank

Cytat:
2004-03-26 23:52:35, wojstank pisze:
Nie zassie się .
To są dwa CD-ki dostępne w Zjednoczonym Królestwie za 10 funciaków.
[...]

Aha, znaczy się w tym sensie "dojdzie" To zmienia postać rzeczy
Dzięki za info. Już zaglądam.
Pozdro.

Cholera, nie ma Cariny

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2004-03-27 02:40:00 ]

Ten programik i plytki z danymi do niego ostatnio pojawil sie w usenecie, ale niestety nie potrafie sobie poradzic i pobrac tego.

http://www.newzbin.com/browse/post/473708
http://www.newzbin.com/browse/post/492945

Bawilem sie tym w serwisie samochodow amerykanskich i jest tam bardzo duzo ciekawych rzeczy (co prawda ogladalem papiery Elantry), ktorych nie ma nawet w fabrycznych serwisowkach.

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: tco_tm dnia 2004-03-27 18:55:07 ]

[ wiadomość edytowana przez: tco_tm dnia 2004-03-27 18:56:42 ]

Cytat:
2004-03-27 18:54:23, tco_tm pisze:
Ten programik i plytki z danymi do niego ostatnio pojawil sie w usenecie, ale niestety nie potrafie sobie poradzic i pobrac tego.

http://www.newzbin.com/browse/post/473708
http://www.newzbin.com/browse/post/492945

[...]

"(you must be logged in, and have Premium Credit!) "
I wszystko jasne.
Pozdro.

Nie! Musisz byc zalogowany tylko po to, zeby poznac liste postow (newsow), ktore zawieraja fragmenty obrazow tych plytek. Obrazy musza byc podzielone, bo serwery list dyskusyjnych nie pozwalaja na wysylanie wiadomosci dluzszych niz ? KB.

Uruchom dowolny program do przegladania list dyskusyjnych i przejrzyj grupe alt.binaries.cd.image. Znajdziesz tam odpowiednie posty, sa nawet dosc poprawnie ponazywane, tak ze nie ma klopotow z im "wyluskaniem".

Problem tylko w tym, ze mi nie udalo sie nic z tym zrobic, mimo ze sciagnalem jakis tam program, ktory mial mi pomoc w polaczeniu tych scinkow w calosc. Jesli ktos jest obeznany w tym temacie, to na pewno poradzi sobie bardzo szybko z tym problemem. Ja niestety nie mam doswiadczenia, a przedwczorajsza nocna walka mnie wykonczyla. 1:0 dla techniki.

Pozdrawiam.

jak ktos zajdze link albo rzyjda te płytki to ja sie pisze na nie
tam powinna byc pelna dignostyka opisy mechniczne elektryczne,itp

Witam. A szukaliście przy pomocy programów P2P np. eMule ??

Znalazłem cos takiego Toyota EPC Europe CD A1 06_1999 niby 2CD

Ale to jest EPC (Elektroniczny Katalog Czesci), a nie Shop/Workshop/Repair Manual. Mam cos takiego. Przydatnosc znikoma.

Instrukcje na pewno daloby sie sciagnac z tej grupy co mowilem, tylko trzeba wiedziec jak.

Pozdrawiam.

No i mam, dziś dotarły CD-ki. Jest to zestaw z serii "Mitchell on Demand". Wygląda nieźle muszę tylko dojść do tego czy są to opisy wersji amerykańskich czy europejskich.

pzdr

Zerknij jeśli możesz czy jest coś na temat Yarisa (albo Vitz, albo Echo). Z góry dzięki

Cytat:

Zerknij jeśli możesz czy jest coś na temat Yarisa (albo Vitz, albo Echo).

Nie ma. Parę postów ponżej zamieściłem link do strony gdzie można zamówić CD-ki, możesz tam sprawdzić jaki zakres modeli jest objęty.

Witam,

Wlasnie ciagne cos takiego z sieci, ale ogolnie z tego co widze, to zabralem sie za to jakis miesiac za pozno, bo same strzepy z plikow zostaly.

Napisz z ktorego roku sa twoje plytki - w pliku cdrom:michell.txt beda wpisy np.: "SilkScreenName = 98-2" lub "SilkScreenName = 00-2" (w przykladzie odpowiednio 2. kwartal 1998 i 2000 roku)

Napisz tez, ktore plytki masz, a dokladnie, czy musiales miec 1. plytke, zeby utworzyc baze danych.

Niesetety podejrzewam, ze program obejmuje tylko modele dostepne w stanach i prozno szukac tam np. corolli z silnikami mniejszymi niz 1.6l. Wiec glownie zaczalem sie interesowac ze wzgledu na mazde, bo akurat mam wersje kanadyjska.

Pozdrawiam.

No więc jest "SilkScreenName = 00-2".
Mam dwie płytki - pierwszą instalowałem na pececie a baza jest na drugiej. Ta druga to wg opisu z pliku Mitchell.txt to:

[DISC12]
SilkScreenID = 00-2L
SilkScreenYears = 1983-00
SilkScreenDescription = Lexus, Toyota
SilkScreenDiscNumber = 4
SilkScreenProduct = IMPORT

ta pierwsza: .... nie wiem ...

Wygląda na to, że dotyczy to faktycznie tylko wersji amerykańskich choć zdajsie wiele informacji jest wspólnych. Na razie przeglądam, kombinuję i nie za wiele wiem.......

Jak masz więcej informacji na temat systemu to może skontaktujmy się na priv-a i wymieńmy doświadczenia?

pzdr