Do wszystkich ludzi z forum!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam propozycje. wszyscy wiedza ze uzywamy publicznego serwera. w godzinach szczytu laczenie z forum i podstronkami trwa latami. mieszkam z kumplem ktory ma korka i oni tez maja forum, ale za serwa placa 180 zloty rocznie. na tyle osob co jest na forum wyjdzie po pare groszy. wiec zastanowcie sie.
teraz do urg'a. czy jezeli zbierzemy kaske na zlocie czy zalatwisz cos z tym ?? plizzzzzzzzzzzz.

pozdro

Ja jestem za, jesli oferta okarze sie godna uwagi i bezpieczna dla naszego serwisu i nas. Skladka na zlocie moze sie okazac dobrym pomyslem.
Mysle, ze w tej kwestii musi sie wypowiedziec Urg, nie wiem tez jak jest to wszystko u nas skonstruowane od strony technicznej, wazne aby dany serwer sprostal wymaganiaom naszego serwisu.
Dobrze by tez bylo przed podjeciem decyzji zrobic jakies wywiady odnosnie ewentualnej np awaryjnosci danego serwera.
A moze wlasny serwer i hoteling w jakiejs serwerowni?
W sprawie wywiadu moge pomoc.

Hehe,
bardzo ładne społeczne inicjatywy.
Chcę tylko zwrócić uwagę,
że żeby mieć SWOJE forum
to trzeba je najpierw SAMEMU zrobić
(dla niewtajemniczonych - nie tak hop siup).

Koszt serwera i innych dodatków to w tym przypadku
nie taki wielki problem.

Jest do wziecia darmowy szkieleet forum dyskusyjnego oparty na PHP i MySQL, ale ktoś musiałby to dostosować i czuwać nad tym od strony informatycznej.

ja myslalem, ze moze by sie tym urg zaja jezeli oczywiscie wyrazi zgode i bedziemu sie chcialo. jak nie no to ja z tej strony (informatycznej) raczej nie dam rady ale moze ktos by sie zapalil na to

pozdro

do Kartosa:
Oczywiście. Jest wiele szkieletów, tyle że to nie wszystko.
Najpierw dostosowanie, potem cała administracja i inne kwestie.
Mam nadzieję, że zdajecie sobie z tego sprawę.

Tak czy siak i tak do Urga należy ostatnie słowo,
ale zanim WŁASNE forum
to jest jeszcze wiele innych kwestii, które do dnia dzisiejszego
nie są zrobione jak trzeba.

Np. cały czas nie mamy własnego miejsca na serwerze
a jak była ankieta, kto byłby w stanie zrzucić się na takowy
to jakoś mało rąk widziałam w górze ,
a niestety takie rzeczy kosztują i czasami trudno coś przeskoczyć.

Myślę więc, że chętniej widziałabym jakąś inicjatywę społeczną
najpierw w tej sprawie, a nad resztą "bedziem myśleć".

taaa...
obciazenie to bardzo odczuwalny problem.
ja mam 1.5Mb/sek ale ja w godzinach szczytu wchodze na forum to jak bym sie przez tepse pieprzona łączył...

jak bedzie konkret to ja sie dorzuce na pewno.

ale alicia widze troche sprawe liznela i napomknela ze to kupa roboty...
no i jeszcze Urg albo ktos kto bedzie admin.
a to nie prosta i latwa sprawa jak wlasna strona czy co tam podobnego...

ale sam pomysl popieram.

Pozdrawiam

Panowie, naprawdę trafna inicjatywa cieszę się, że myślicie również w tym kierunku.......

Spokojnie, prace już trwają nie zapominajcie, że forum i strona jest własnością Urg-a i on tu decyduje co i jak, natomiast DrA pracuje nad serwerem.
Jedynie domena jest zarejestrowana na mnie.

p.s. Naprawdę są tacy co myślą o takich sprawach...reszta to czas i cierpliwość...

Pozdrawiam

Robert

powtórze za alicją, nie dość ze myślimy to równiez wykonujemy - na efekty z przyczyn obiektywnych trzeba bedzie jeszcze poczekac, własne forum to odrębna sprawa , następna w kolejce. priorytetem jest strona www

powiem jedno:
Od 7.00 do 8.30 śmiga, że miło .
Pozdr

Cytat:
2004-03-11 11:46:45, urg pisze:
powtórze za alicją, nie dość ze myślimy to równiez wykonujemy - na efekty z przyczyn obiektywnych trzeba bedzie jeszcze poczekac, własne forum to odrębna sprawa , następna w kolejce. priorytetem jest strona www

Eee tam, forum phpBB postawić na serwerze to 15 minut roboty. Kwestia importu danych.

Pozdrawiam
Konrad

P.S. gdyby, jak to kiedyś czytałem nie było potrzeby posiadania przez szanownych mastahów tego forum 500MB miejsca na dysku na niewiadomo co, to ja chętnie bym udostępnił miejsce na własnym serwerze na działanie tego forum i stronę internetową
Jeśli chodzi o prędkość ładowania się, to stoi takie forum i można porównać sobie Forum phpBB sieci POLNET

Wszystko idzie w dobrym kierunku.....
Już za chwileczkę, już za momencik...

Cytat:
2004-03-20 11:08:56, Conrad_V6 pisze:
Eee tam, forum phpBB postawić na serwerze to 15 minut roboty. Kwestia importu danych.

Tak sie wtrace z boku

tylko ze forum phpbb to szajs ja osobiscie nie radze sie nad tym nawet zastanawiac

pozdr

Cytat:
2004-03-20 12:18:07, thaniel pisze:

tylko ze forum phpbb to szajs

sorry, ale takie wypowiedzi kompletnie nic nie wnoszą
z wielką chęcią wysłucham twojej argumentacji

Nie twierdzę że inicjatywa z płatnym forum jest zła ( nawet dobra) tyle tylko że u mnie forum śmiga zawsze superancko i to nie zaleznie od pory dnia , czy dnia tygodnia ( a mam zwykłą słabą radiówkę ) ( może lepiej Pomyślcie o zmianie dostwców usług internetowych ??)

Pozdrawiam
Edmund Dantes

u mnie akurat nie ma szans na lepszy transfer a oplata nie bedzie obawiazkowa kto bedzie chcial. ale im wiecej ludzi tym taniej.

pozdro