| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-03-11 00:55:55 Jestem laik, jezeli chodzi o GSi,ale czy nie jego wał rozrządu będzie w stanie napędzać mechaniczną pompę paliwa z GLE? |
PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-03-11 01:07:06 pompa musi zostac elektryczna i zaplon tez trzeba zostawic.
ale trzeba sie pozbyc katalizatora puki jest dobry bo na gazniku zaraz go szlak trafi. zalozyc kolektor z gaznikiem i filtrem i powinno dzialac, ja kiedys zastapilem k-jetronika gaznikiem w MB 280E i bylo ok. |
kiler76 polonez caro plus Polska-Łódz | 2004-03-11 01:33:55 thx a może ktoś wie gdzie jest dobry i tani zakład ktury zakłada gazownie do poldka |
PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-03-11 09:31:58
no wiesz albo sie ma zajebisty wielopunkt- ktory nie dziala i jest niekompletny. albo gaznik ktory jest do dupy ale jest sprawny i auto jezdzi. a na gazie to i tak nie ma roznicy. tzn w gsi zmienili roztaw srob. a gdzie im one weszly??? ja myslalem ze nie ruszali glowicy bo przeciez wydechowy pasuje. ps ja i tak nigdy bym nie zalozyl wtrysku do auta. no chyba ze mechaniczny -Kugelfischer jakos nie lubie elektonicznych koni |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-03-11 12:07:25
Nic dodac, nic ujac! Przypomina mi to przerabianie telewizora kolorowego na czarnobialy Jezeli za droga instalacja do wielopunktu, to po co kupowac wielkopunkt? Nabauab: przejedz sie GSi i gaznikiem i sprobuj znalezc te trzy konie Pozdrowka Adamus |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-03-11 12:14:51
Scigałem się z Atu GSi na 400,nie musiałem koni za długo szukać |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-03-11 12:19:22
Co racja to racja |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-03-11 12:59:58
Hehe te 3 konie to napewno sa u mnie w moim GSILE (czy jakkolwiek by to nazwac |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-03-11 13:03:36 Ja bym tam nie pozbywał się wielopunktu, zakładałbym gaz do tego, przeciez instalacja od GLE gazowa a to do GSI różnią się tylko mikserem z tym ze do GSI powinien być komputer, ale nie musi, będzie palił więcej, ale nic chyba wiecej to nie da. Kolega ma w Omedze 2.0 16V bez elektroniki i jeździ, a nawet sam przełącznik jest taki ze nie pozwoli przełączyc bez odpowiedniej temperatury. |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-03-11 17:04:58 Nabauab:
Przy takich wyscigach kazdym samochodem jedzie inny kierowca, wiec trudno brac na serio takie wyniki. Poza tym rzadko kiedy staja w szranki samochody w dobrym stanie i wlasciwie wyregulowane. Ale jak chcesz to przypomne, ze podczas ostatnich pomiarow stoperowych w Borsku GSi Terradery byl zaraz za Roverem i zaden gaznikowiec nie podskoczyl Kwestie elastycznosci mysle, ze nie trzeba tu rozwijac. Pozdrawiam Adamus |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-03-11 17:07:56 Cóż pomimo, że jestem zdecydowanym zwolennikiem posiadania w układzenie dolotowym gaźnika to jeżeli już posiadamy Poldka z bardzo udanym wtryskiem wielopunktowym to po jaką cholerę kombinować przy zakładaniu LPG ? Przecież instalka do wtrysku nie jest na tyle droższa, żeby warto było przerabiać auto na gaźnik. Powiem więcej taka przeróbka dla osoby, która nie zna się specjalnie na mechanice może wyjść drożej niż różnica pomiędzy cenami instalacji gazowej. O problemach już nie wspominam, gdyż będzie ich od cholery. Zaczynając od jakości spalin, a kończąc na pompie paliwa, która w przypadku GSI jest zbyt wydajna i zwyczajnie zalewałaby gaźnik. Po prostu taka przeróbka w przypadku Poloneza nie ma kompletnie sensu. Już zdecydowanie lepiej jest założyć instalkę drugiej generacji, której ceny w stosunku do gaźnikowych różnią się o 200-300zł, a problemów być nie powinno.
Pozdrawiam |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-03-11 17:32:17
a jest ich od groma - poczawszy od dziwnych wynikow spalania 14l/100 |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-03-11 17:48:20 Znacie "zamienił stryjek sikierkę na kijek"? Do tego sprowadza się rozwazanie nad zamianą wtrysku na gaźnik,który jest,nie ma się co oszukiwać już przeszłością. |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-03-11 17:59:23
Niestety gazniki juz nie wrocą. BTW Ciekawe jak by 1.4 jezdzil na jakis dwoch fajnych gazniczkach |
Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-03-11 19:23:56
Heh...gdyby nie to że miałeś zamiar porównać 2 poldki z różnym systemem zasilania ty bym sie obraził A tu są wspomniane wyżej wyniki... |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-03-12 00:06:57 Jej Adamus nie widziałeś emotek przy mojej odpowiedzi Poza tym są chyba prostsze sposoby na usyskanie 3 koników niz kombinacje z gaznikiem A tamten GSI to tez był wtedy skatowany ale nic mu to nie dało Prowadziłem go tez zresztą GLE przynajmniej moje miało charakterystykę bardziej "sportową" Ale recznego ssania nikt mi nie zabierze |