MotoNews.pl

Najkrócej z Poznania do Szklarskiej???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie/Panie właśnie za kilka godzin jedziemy z kumplem do Szklarskiej, ale nie wiem jak pojechać z Poznania do Szklaskie, zeby wyszlo najkrócej i w miare dobrymi drogami. Prosze o porade. Czy mamy sie kierować na Wrocław, a potem na Jelenią Górę? Czy może na Legnicę?

No i czy może ktoś z was zna jakąś dobrą kwaterę/tani pensjonat w cenach studenckich, ale z miare dobrymi warunkami?

Za wszelkie info dziekuje.

PS. Nie, nie jedziemy Ładą Jedziemy Astra TD, choć aktualnie jest tylko D, bo turbina padła i jest zaślepka

dojedź do wrocka. we wrocku kierunek kudowa aż dojedziesz do autostrady A4. zjazd kierunek legnica i około 40 km prosto. zjazd na strzegom i cały czas główną aż do jeleniej góry. tam to już rzut beretem

Nie wiem czy od razu za Poznaniem jakoś nie odbić na Legnice.

Cytat:
2004-03-11 19:21:22, Leszek_Gdynia pisze:
Jedziemy Astra TD, choć aktualnie jest tylko D, bo turbina padła i jest zaślepka

jak dla mnie, to ople sa DD, czyli wiadomo Do czego....

Ja jeździłem przez Głogów i Lubin (z dwupasmówką), Legnicę (też kawałek dwupasmówki) i Jelenią Górę i było całkiem OK. Wg mnie jest to lepsze rozwiązanie.

Co do pensonatu -> w Szklarskiej nie znam, ale w niedalekim Karpaczu polecam ośrodek Marysieńka (Karpacz Górny, obok wyciąg narciarski, przyzwoite warunki, atrakcyjne ceny -> tel. do nich: +48 (-75) /761-94-00).

Miłego wypoczynq

Juz jestem back. Na poludnie jechalismy przez Wroclaw, a potem autostrada i z autostrady na Jawor i dopiero na Jelenia.

A spowrotem z Jeleniej pojechalismy na Legnice, Lubin, Głogów i Leszno - Poznan i ta trasa jest zdecydowanie lepsza.

Wypoczynek sie udał. Mało ludzi, duzo niemców , ceny europejskie, zarobki polskie, wszedzie pizzerie, grille i inne zachodnie żarcia. Warunki wyśmienite. Pojezdzilismy sobie 2 dni, ale tak porzadnie.

Adasco - Opelek sprawował się super. Za całe paliwo zapłaciliśmy 230 zł, a przejechaliśmy ponad 1300 km. Niech żyje diesel, ale tlyko w trasie, bo w miescie i tak wole moją ładzinke.

Odkopałem temat

No to w tym roku bogatszy o doświadczenia zeszłoroczne śmigamy tak:

Gdynia - Świecie - Bydgoszcz - Poznan - Leszno - Głogów - Lubin - Legnica - Jelenia - Szklarska P.

Trasa dość fajna, szeroka. Ma ktoś jakieś wskazówki - może jakies radarki robiące zdjęcia nas czekają?

proponuję trasę alternatywną:
bydgoszcz - konin- kalisz - ostrów- antonin- wrocław strzegom jelenia góra

Pomyslim, pomyślim - z tego co patrze na mapę to Twoja trasa wiedzie przez jakieś drogi słabsze.

...droga Wrocław - Strzegom - Bolkow - Jelenia Góra jest lepsza niz odcinek Legnica - Jelenia Góra.
Przy sprzyjajacych warunkach, czyli umiarkowanym ruchu, to jest w okolicach 1 godziny.
Wazne tylko zeby skrecic z autostrady na Strzegom a nie pojechac dalej na Jawor czy prze Legnice. Wtedy jest jakies 40km wiecej drogi i to znacznie gorszej.

Oooo - dzieki - pamiętam własnie, ze z Legnicy do Jeleniej była makabra - droga słaba i kręta jak cholera.

...no zjazd z autostrady jest jakies 25 km za Wrocławiem. Znak jest bodajże 1500m wczesniej i chyba jest na nim Strzegom. Dalej na Bolków i na Jelenią....praktycznie prosta droga....powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: qba_szklarska dnia 2005-02-01 14:25:31 ]

Qba, chyba troszkę dalej, z Bielan Wr. do Kostomłotów jest co najmniej 30 km. A z tego co pamiętam, to chyba ostatnio zmienili oznakowanie i zjazd z autostrady w stronę Strzegomia jest teraz oznakowany na Lubawkę-przejście graniczne (dk. nr 5). W każdym razie jest to trzeci oznakowany zjazd z autostrady od str. Wrocławia (pierwszy to Krzeptów, Wierzbice; drugi - Kąty Wr., Mietków; a ten zjazd w kierunku Strzegomia jest trzeci (dodatkowo ma on chyba nr 127, ale za to juz nie ręczę, bo dawno nie jechałem autostradą przez te wykopy). A dalej po zjeździe z autostrady to droga jest już rzeczywiście bardzo prosta.

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-01 16:07:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-01 17:02:46 ]

W takim razie potrzebuje potwierdzenia ten 3 zjazdu na Strzegom

Leszku, że to jest trzeci zjazd, to na pewno. I oznakowany będzie na Strzegom lub na Lubawkę. Jedno z tych dwóch na 100% (a na 99,9% na Lubawkę- to jest droga nr 5). I tak jak pisał Qba jest wcześniej zapowiedziany.

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-01 18:16:37 ]

Dzięki wielkie - wszystko zanowowalem.

Ps. Qba - wyłałem ci moj numer tel. kom. w razie jakbyś reflektował na jakiś wieczorny spocik - pokazać gdzie sie jada i takie tam

Szerokiej drogi i udanego wyjazdu.

Jakjuz tam bedziesz, polecam japonska knajpe nieopodal dworca PKS w gornej. Znamomite jedzenie i przednia sake na cieplo. Po nartach jak znalazl.

zjazd jest oznakowany na jelenią górę. ostatnio zmienili oznakowanie