Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-13 12:56:01 tak to jest jak się człowiek spieszy .....
i tak kupiłem turbinkę kowalskiego- mial to być pierwszy krok do poprawy kultury pracy mojego milucha i zaczęły się schody - po przeczytaniu instrukcji montarzu ( dokładna jest i szczera) zakupiłem uszczelki i różne podkładki i nakrętki a nawet porządny klucz '10' ( firma kuźnia) doczytałem jeszcze że trzeba zmienić kąt zapłonu na 14' i pokręcić regulacjami gaźnika . To mnie dobiło i tak naprawdę nie wiem czy jest sens iść z tym do mechanika ( bo sam zamontuję ale regulacji nie zrobię) czy warto inwestować w montarz czy polepszy to pracę mojej rakety ![]() Bardzo proszę o wasze opinie!!!! ![]() |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2004-03-13 13:19:38 Moje zdanie jest takie że jak już kupiłeś to zamatuj ten wynalazek, przynajmniej zobaczysz co i jak i nie będziesz miał poczuci że mogłeś, a nie skorzystałeś. Ja mogę pomóc Ci w regulacji po montażu(za fri). Przy okazji zobaczę to cudo na żywe oczy. Dziś mamy ładny dzionek wiec nawet jak nie masz garażu to nie będzie problemu. ![]() |
![]() aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-13 13:36:06 i jeszcze mogę się zrewanżować za pomoc ???
mieszkam ok 25 km od krakowa w kierunku w-wy |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-13 16:06:01 proponuje prosty test...
Dmuchni jsobie z odległosci 8 cm na reke a potem dmuchnij w ta sama reke przez turbinke..... Turbo jest dobre żeby rzucac nim o co sie da - daje rade ![]() miałem wywaliłem silnik jak nowy .. Barry chyba ze 3 turbinki juz ma - wywalał po kolei z wszystkich silników które słabo działały ..... ![]() |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-03-13 16:39:51 zacznijmy od tego, ze temat byl obgadany juz ze 100 razy...
mniejsza... brat kumpla studiuje silniki spalinowe. zrobili na uczelni test. co sie okazalo? okazalo sie ze paliwo osadza sie na sciankach kolektora dolotowego poprzez zbyt intensywne rozpraszanie mieszanki paliwowo-powietrznej. wnioski wyciagnij sobie sam. jaka alternatywa? przerob sobie turbinke na podstawke i bedziesz mial lepszy efekt. to tyle... |