MotoNews.pl

Heyah? Warto czy nie warto...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio w TV pojawiają się częste reklamy operatora telefonii komurkowej o nazwie "Heyah".
Jest to podobno jakiś nowy operator sieci połączony z "Erą" (ma taki sam zasięg jak Era ale ma osobne numer, zaczyna się na 888 ).
Niestety nie widziałem tego jeszcze w żadnym kiosku... a oferta wydaje się ciekawa...
Na każdą sieć połączenie brutto za 98 gr a sms za 28 gr...
Co najważniejsze to jest sekundowe naliczanie... ale to wszystko są informacje które wyczytałem na stronce:
Heyah
(jest tam więcej informacji...)
Ale wiecie jak to wygląda w praktyce?? Bo można wiele pisać ale nie wiem jak to się sprawuje... chyba jednak poświęcę 20 zł i kupię tego startera (o ile go znajdę) i sprawdzę to...
Co o tym myślicie??

hmmm niop telefony tylko są na karte, ceny smsów i połączeń pewnie są za tzw. wewnątrz sieci heyah , już jestem w jednym operatorze 6 latek i z mojego skromnego doświadczenia wszędzie będzie to samo czasami jeden wprowadzi miesiąc wczesniej drugi cosik innego pozniej a ogolnie wyrownuje sie,
Pozdro

Jest to po prostu operator wirtualny, który, zgodnie z nowym prawem telekomunikacyjnym, ma możliwość dzierżawy sieci i jakiegoś, konkretnego numeru.
Kupuje, tym razem od Ery, pakiet powiedzmy 1 mln SMS-ów i 500 tys minut, ma zniżkę hurtową, a ludziom sprzedaje drożej niż sam kupił.
Czy warto ??
Ja bym się wstrzymał.

Dlaczego?
1. Bo w tym roku wejdzie jeszcze kilku takich (przynajmniej jeden w IDEI i jeden w PLUS-ie) i ceny na pewno spadną, a zanim różnica w rachunkach wyniesie te 20 zł, które wydasz na starter, to dużo wody w Wiśle upłynie
2. Bo pomimo, że jest to sieć ERA, nie możesz być pewien w żaden sposób jakości usług. Zasięg będzie taki sam, ale usługi na platformie IN będą zróżnicowane w stosunku do tych ERY i mogą mieć dużo gorszy poziom. Teoretycznie nie mogą być gorsze, ale praktycznie dla ERY jest to również konkurencja
3. Poczekaj troszkę, zobacz jak zareagują pozostali operatorzy, jak szybko zmienią się ceny itp.
4. Sekundowe naliczanie... teraz już jest wszędzie, nawet w TPSA. Dowiedz się tylko na jakich zasadach, bo może się zaczynać po 2, albo 3 minucie

Może nie jestem obiektywny, bo siedzę w tej branży (IDEA), ale przemyśl to zanim pozbędziesz się sieci w której jesteś.

--------------------------------------

Miałem zrobić porównanie:

- podobno tanio,
- nie ma salonów sprzedaży,
- wszystko przez telefon

żeby nie wyszło, że to takie komórkowe LINK4

[ wiadomość edytowana przez: Lwiecz01 dnia 2004-03-14 15:29:55 ]

Widziałem wczoraj ofertę i karty Heyah do kupienia w stoisku z telefonami i kartami w Geant.

Jak mi powiedzieli że to Era, to straciłęm zainteresowanie. Trzeba poczekać i rozsądnie porównać oferty. Narazie to nowinka, złapią trochę klientów i ... mogą podnieść ceny.

Narazie poczekać bo teraz jest to nowość i wszystcy się rzucą aniedługo cena padnie

w sobote w łodzi na piotrkowskiej karty tego operatora za darmo rozdawali ot taka promocja

aby dokupować karty to tak jak simplus czy taktak czy pop

Toyo no to super...
ja zauważyłem na allegro że sprzedają takie startery po 15,99 + koszt przesyłki (4,5 zł)
podobno w starterze jest 19 lub 15 zł do wygadania więc nie jest tragicznie...
W Heyah wybierasz samemu numer... na Allegro numer 888 777 777 jest już za 520 zł

Cytat:
2004-03-16 00:00:37, alan03 pisze:
W Heyah wybierasz samemu numer... na Allegro numer 888 777 777 jest już za 520 zł

Czyli nie wybierasz a kupujesz

Heyah ma ciekawy marketing, wzbudza zainteresowanie, a karty można kupić normalnie w sklepach. Poczekajcie 2-3 tygodnie i będą w każdym kiosku. Pozostaje pytanie czy warto.

I tak najbardziej podoba mi sie kampania reklamowa innych sieci...
IDEA.. "...o co chodzi z tymi rekami..."
Plus... "...mowisz do reki..."
nawet TP SA "... mial pokazywac kto dzowni... "

hehe

Cytat:
2004-03-15 10:16:16, janooop pisze:
Narazie poczekać bo teraz jest to nowość i wszystcy się rzucą aniedługo cena padnie

Słusznie prawi... poczekamy zobaczymy

ja jako młody i głupi oczywiście nie mogłem dłużej czekać... kupiłem dzisiaj starter Heyah zapłaciłem 20 zł, dostałem 15 zł do wygadania więc nie jest tragicznie.
Jedynie denerwuje mnie poczta głosowa bo jest automatycznie włączona (teraz kilku znajomych się na mnie wkurza )
Ale ogólnie jest ok. Kupiłem to na próbę i nie wiem czy doładuję jeszcze konto, ale propozycja Heyah jest ciekawa, do tej pory korzystałem z Popa.
Z Heyah trochę już podzwoniłem, za 41 sek rozmowy zapłaciłem 69 gr a za 15 sek - 25 gr. Więc jest spoko (w Popie za minutę do innej sieci w szczycie zapłaciłbym 1.70 gr)
Oczysicie w Popach i tych innych można ustawiać sobie rózne taryfy, ale dla mnie najlepsze były by 2 telefony... jeden Pop i drugi Heyah
Jeśli ceny nie wzrosną a znajomi przejdą na Heyah to będzie bardzo ciekawie...
ps: ten numer o którym mówiłem (888 777 777) jest tu na aukcji:super numer
może ktoś się skusi

jest jednak maly haczyk w tej sieci, o ktorym nikt nie mowi i w sumie malo osob o tym wie...
Mianowicie chodzi o to ze co miesiac tak czy siak osoba bedaca w heyah musi kupic karte zasilajaca (minimum za 20 zl), gdyz w przeciwnym razie traci mozliwosc wykonywania i odbierania rozmow... a po jakims tam (krutkim) okresie takze traci sie numer... Takze niby nie ma abonamentu ale itak zasilac kato co miesiac trzeba i to minimum za 20 zl...
Ale kalkulujac to itak oferta heyah jest w miare kozystna, a szczegolnie wewnatrz sieci...

Cytat:
Jedynie denerwuje mnie poczta głosowa bo jest automatycznie włączona (teraz kilku znajomych się na mnie wkurza )

Miałem popa, mam simplus i troche też obcowałem z tak-takiem i wszędzie na dzień dobry była włączona poczta głosowa...
Najgorzej było w popie gdzie do jej wyłączenia potrzebny był telefon do biura obsługi i rozmowa z panią, która zapewniała, że najpóźniej po 48 godzinach to dezaktywują. Ciekawe mają pojęcie godziny - po dwóch tygodniach poczta ciągle była. Na dwóch innych komórkach z popem było to samo. O innych przebojach z Ideą nie wspomnę

Cytat:
Mianowicie chodzi o to ze co miesiac tak czy siak osoba bedaca w heyah musi kupic karte zasilajaca (minimum za 20 zl), gdyz w przeciwnym razie traci mozliwosc wykonywania i odbierania rozmow

No to ja już dziękuję za Heyah... Z simplusa zresztą niedawno dostałem sms'a że szykują jakieś obniżki czy coś tam... ciekawe co z tego wyniknie.

A reklamy w TV faktycznie są ciekawe

co do Simplusa to rzeczywiście wkroczył do akcji... podobno zliża się sekundowe nalicznie
Już wyłączyłem pocztę głosową... zrobiłem to przez ich stronkę... całkiem ciekawe funkcje tam są...
ale oczywiście nikogo nie namawiam do tego

Cytat:
2004-03-16 21:18:57, alan03 pisze:
ps: ten numer o którym mówiłem (888 777 777) jest tu na aukcji:super numer
może ktoś się skusi

Słaby ten numer, ja bym chciał 888 666 666

A ja bym za h.yah nie kupil se heyah

pozdr

Tego czy warto to nie wiem ale reklama jest kusząca.
Ja mam POPa i niestety sekundowego naliczania jeszcze nie ma,a szkoda

Witam.
Ogólnie nie lubię telefonów na kartę. Zraziłam sie Tak Tak-iem, powiedzcie sami: mam na koncie 38 zł ale nie mogę kasy spożytkowac bo upłynęła warzność konta więc znowu muszę wykupić kartę i doładowac konto. I tak w kółko... A jeśli nie wysyłam duzo sms-ów lub niewiele rozmawiam to nikogo to nie obchodzi. Kupuj i kropka! Przeważnie kupuję kartę za 49 zł na 4 miesiące. Ogólnie nie jestem zadowolona, nie wiem jak u innych operatorów ale Era z tym przesadza. Jeśli ktos natomiast ma stały dochód to może sobie pozwolić na telefon na abonament. Jak nie wiem ile przegadałam to wybieram numer Statusu Konta i wiem wszystko
Głosy są za i przeciw ale ja zdecydowanie wolę tel. na abonament.

ja w tej chwili mam w plusie na abonament ale właśnie mi się kończy i chyba następnym krokiem będzie heyah narazie opłaca się najbardziej ze wszystkich na kartę a i jest lepsza od wielu na abonament