| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-03-15 08:33:59 Witka.
Mruk może warto kupić zestaw regulacyjny do takich gaźników i poskładać samemu ? Można to kupić w internecie, a myślę że sklepy w stylu euro-moto-fan również mogłyby się podjąć sprowadzenia takiego zestawu. |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-03-15 10:09:49 skoro już zaczęto ten temat to dorzucę swoje trzy grosze:
fachowiec - mechanik: - po zrobieniu wału, bo poprzedni pekł, silnik wziął 2 litry oleju po 1000 km (tak tak - dymiło jak ze skarpety - respect for Syrena); - wał przytarło mimo ze pilnowałem temperatury, mimo ze nie przekraczłąem 80km/h - mowa o 125 i zrobiono tylko sam dół wału; - kable wysokiego napięcia przyciśniete przez filtr powietrza do gaźnika, az dziwne ze pracowały wszytskich cylindrach, - fachowiec zakłozył połówki panewek nie od kompletu - pieniąze wziął za nowe; - zalał starym olejem, włożył stare uszczelki - mimo ze wywaliłem kasę za nówki!!; - sprawdzenie czy wął nie jest pekniety polega na rzuceniu wału na beton - jak wyjdzie rysa - znaczy zły; - poprawiał bo wął był fioletowy na podporach - niestety musiałem dopłacić za jego fuszerkę - nowy szlif wału... - po poprawce zgineło pół baku paliwa - fachowiec stwierdził ze on nie wypił... - auto przjechało niecałe 20 tys i spod pokrywy łancuszka rozżądu cieknie olej; - w silniku stukać zaczynają panewki; po 20 000????!!!!! - fachowiec dał gwarancje na swą robotę... miało przejecha 100 000 az się boje zajrzeć do silnika; nie powiem ile zapłaciłem bo mnie zjecie... kilkakrotną wartość mego rupiecia... namiary: Wiesław Maj***ki, Częstochowa, ul. Zawiła.. najgorze ze to człowiek z polecenia, działącz tutejszwego klubu miłosników starych samochodów, organizator rajdów... |
rogacek VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-03-15 11:19:54 dzięki za ostrzeżenie. sam szukam kogoś kto moje webery 40idf obejrzy. |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-15 13:34:28 to mi przypomina program usterka , ale i ja mam pytanie czy zna ktoś w krakowie lub bliskich okolicach fachowca, który może ustawić zbieżność z tyłu u malucha - ostatnia wymiana wachacza na poboczu drogi przy niezłym mrozie . mam wrażenie że nie do końca dobrze zrobiona jak miluch mieli na śliskim to zawsze ściąga go w jedną stronę.... co robić żeby tanio usunąć lub sprawdzić co mu jest... |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-15 16:34:36 To a propo to Auto moto Szlif Pukalak.... Stalowa Wola.
Uwaga bo jego wały sa zbyt miękkie i panewki złote zamiast srebrnych po 50 kilometrach Fotki stoczonego wału ( hehe ) chyba każdy pamieta - jak znajde to zamieszcze .... Barryemu jak robił tłoki i cylindry do 2,0 to ....... szkoda gadac potem barry miał puzzle |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2004-03-15 17:12:26 Bogu dzięki mój ojciec jest mechanikiem i on wszystko robi przy wozie. BTW: jak mam pisać jakieś ciekawe posty od strony technicznej i prosić o pomoc skoro mi się nic w wozie nie sypie??? |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-03-15 23:43:32
O moje rejony.
a Pan Mazik, z tego co mi wiadomo fachowiec 1 klasa. |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-16 13:18:22 mam takie pytanie - szukam dobrego fachowca do ustawienia zbiezności tyłu w 126 p z okolic Krakowa, jak również kogoś kto może położyć lakier na przedni pas i progi. po zimie wyszły parchy i trzeba by to zrobić |