MotoNews.pl

Opel omega kontrolki ostrzegawcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z pewnością, co niektórzy rozbawi mojego pytania, ale co tam. Gdzie mogę zależ opis wszystkich kontrolek ostrzegawczych znajdujących się na desce rozdzielczej do opla omega 89r. bo już nie wiem czy czujniki nawalają, czy mam jakąś awarie. Fura śmiga to chyba wszystko spoko, ale nie lubię jeździć z świecącą się choinką w środku . dzieki

slawapl@interia.pl

tu jestOPIS

pozdr

co do nr.1 to jest kontrolka tzw. śnieżka włączasz ją za pomocą włącznika umieszczonego na dźwigni zmiany biegów w przypadku automatu jest to blokada trzeciego biegu przydatne zimą ... a nie jakaś tam awaria skrzyni... Mam automata

co do nr.1 to jest kontrolka tzw. śnieżka włączasz ją za pomocą włącznika umieszczonego na dźwigni zmiany biegów w przypadku automatu jest to blokada trzeciego biegu przydatne zimą ... a nie jakaś tam awaria skrzyni... Mam automata

hehe zrobili awarie

a propo ja tez mam automata ale nie mam takiej funkcji chociaz automacik tez jest 3 biegowy HEH. Ale za to mam po prostu 2-jke ciągnie do 120 i dalej nie przełącza - więc chyba na to samo wychodzi

sprawdź czy od czoła na dźwigni zmiany biegów nie masz włącznika ja też go niedawno znalazłem.
Jak zaczołem oglądać książke serwisową widze że masz nawet taki sam kolor z tym że ja mam 4 biegową skrzynie.. może masz mniej wyposażoną wersje .

to jest kontrolka od awarii skrzyni. tak jak wszystkie inne kontrolki po włączeniu zapłonu świecą się przez kilka sekund a później gasną - obowdy są sprawdzane i jeśli są sprawne to kontrolka zgaśnie. jeśli masz uszkodzenie skrzyni to kontrolka ta zacznie mrugać i wtedy skrzynia przełączy się w tryb awaryjny. dodatkowo kontrolka ta wyświetla włączenie sportowego trybu skrzyni.
a tryb zimowy jest załączany i sygnalizowany nie na tablicy wskaźników lecz na panelu obudowy skrzyni biegów - dokładnie jest podświetlany klawisz z wizerunkiem śnieżki - kiedy jest załącznony tryb zimowy klawisz świeci się jaśniej. i po przekroczeniu odpowiedniej prędkości tryb ten samoczynnie się wyłączy

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2004-03-19 09:21:49 ]

poza tym poszukaj w poprzednich postach. Ja też kiedyś z ciekawości przeglądałem je pod kątem automata i pamiętam, że coś o tym było.
Pozdro