Rozterki sympatyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,

Narodziło mi się trzecie dziecie i nadszedł czas na zmianę samochodu. Na początku przyglądałem się bacznie mydelnicy (Mondeo), ale okazało się, że za żadne skarby nie wcisnę tam na tylną kanapę 3 fotelików. Pomyślałem więc o Omedze B - najlepiej kombi.

I teraz mam pytanie drodzy klubowicze. Czy możecie mi powiedzieć jakiej jest szerokości siedzisko tylnej kanapy i ile cm jest na wysokości tego no... tyłka ?

Nie chciałbym skończyć w jakimś wanie Fajne i zwinne kombi - to jest to!

pozdrawiam,
Miklo

Moje fajne i zwinne kombi B jest do sprzedania. Idealna okazja!

Jeśli się okaże, że włażą tam 3 foteliki - to kto wie?

Kartos, no co ty, a czym przyjedziesz na LOB? poza tym, przecież jak sprzedasz, to będziesz płakał od świtu do zmierzchu po babci

Ave!

Nie zapomnij, że w kombi na środku jest pas dwupunktowy - nie zamontujesz tam ani "kołyski" ani fotelika dla większych dzieci (np. tzw. podkładki).
Co do szerokości, to mam dwa szerokie foteliki a po środku jest jeszcze dużo miejsca.

Pozdr
cezar acera

Witam !

Cytat:
Nie zapomnij, że w kombi na środku jest pas dwupunktowy - nie zamontujesz tam ani "kołyski" ani fotelika dla większych dzieci (np. tzw. podkładki).

błąd !!!

niktóre foteliki mają możliwość mocowania pasem 2-punktowym
dla przykładu:

"Priori" holenderskej firmy "Maxi-Cosi" w przedziale fotelików 9-18kg oraz
"Beat" hiszpańskiej firmy "Play" w przedziale 0-25 kg

jeśli więc jest jakas różnica wieku wśród dzieci to można tak rozplanować układ fotelików w samochdzie że wszystkie się pomieszczą

pozdrawiam
Arek

Dwa z moich trzech fotelików można przypinać pasami 2 punktowymi, więc spoko.

Co do szerokości kanapy - już zmierzyłem. Co prawda w Omedze C, ale gabaryty wszelakie są chyba takie same jak w B prawda?

Miklo

prawda !! Milko masz rację bo Omy C nigdy nie było była tylko B po liftingu w 2000 roku

sorry Miklo za "MILKO" ale jakoś tak wyszło

Miklo, spokojnie, nie doceniasz swoich dzieci , zanim się obejrzysz jedno już będzie kombinować jak tu się za kółko załapać, a wtedy tobie wygodna leżanka w kufrze okaże się jak znalazł

JanuszGnitecki: Mój 3 letni syn już się łapie za kółko i jest zabawnie

Miklo, mój 3 letni synek też próbuje ale potrafi być mało zabawnie, szczęscie, że nogami do gazu nie sięga

Janusz: Mój miał samochodzik, na który siadał okrakiem i pomykał tu i uwdzie. Po tym, jak byliśmy na rajdzie warszawskim i barbórki zaczął sadzić ciasne nawroty. I kółka poodpadały. Co skwitował krótkim stwierdzeniem:
"To nic. I tak musimy kupić kombi"

Więc teraz nie mam wyboru. Musze kupić i musze mu dać pokręcić kołem