MotoNews.pl

Polonez 3d czy Coupe?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Który jest waszym zdaniem ładniesz?
Który bardziej wartościowy...???
I ile w końcu wyprodukowano egzemplarzy tych wersji???
No i ostanie pytanie którego byście wybrali :
a)Poloneza akwarium 2000
b)Poloneza 3d 2000
c)Poloneza Coupe
Piszcie piszcie

1) Polonez 3D
2) Polonez Coupe
3) Borewicz 1977/1978/1979/1980
4) Borewicz 2.0
5) Akwarium 2.0
6) Borewicz oryginal 1981+

wybieram b) -te chyba najciężej dostać

to z tej pierwszej listy...

[ wiadomość edytowana przez: Nomad dnia 2004-03-14 23:31:32 ]

Dla mnie najładniejsza, najcenniejsza i najbardziej upragniona jest ... przejściówka

No cóż też mnie korci na b) z mojej listy...chodz mam akwarium 2.0 ...moze popoluje na coś takiego...bo na coupe to chyba żadnych szans już nie ma...chyba że ktoś z was wie o czymś o czym ja chcialbym wiedzieć(np na temat zagubionej coupetki na sprzedaż)

Cytat:
2004-03-14 23:15:52, Lajka pisze:

- Jest wiele osób które nie rozróżniają tych modeli wogóle ,
- obydwa są już dziś unikatami i mają dużą wartość - przynajmniej dla pasjonatów jakimi jesteśmy
- tego nikt nie wie ile zostało dokładnie wyprodukowanych i obawiam się że nie ustalimy tego - 3D około 300 szt, Coupe 30-50 szt.

najładniejsze jest i będzie różowe, śliwka lub ciemna zieleń w metalicu caro, z orciari i 1.4 16V
najcenniejsze, hm... wszystkie pięknie zachowane
A i jeszcze przejsciówki są ładne (chodzi mi szczególnie o przód coupe), tych 4 lamp nic nie zastąpi

No wlasnie...i to mi spac nie daje...jak mam pomyslec ze sprzedaje swoje akwarium to mi serducho mieknie...i jeszcze ten lakier Maserati...

Cytat:
2004-03-14 23:34:53, -Wilu- pisze:
Dla mnie najładniejsza, najcenniejsza i najbardziej upragniona jest ... przejściówka

Dla mnie też. Przód jest piekny, a tył praktyczny. Właśnie myślę, czy by nie zmienić na nią mojego Caro.

Jeżeli miałbym być szczery to najbardziej podoba mi się oryginalny Polonez z początku produkcji - prosty a zarazem piękny.

Gdybym jednak miał wybierać to chętnie chciałbym mieć Poloneza 3D lub Coupe z 2.0 po maską

Mamy z Malusim zlokalizowane Coupe,ale niestety nie jest na sprzedaz.Facet wie co ma

jak dla mnie najladniejszy jest oryginalny borewicz z gumowym ryjem i starym tylem z gumowym spojlerem. dawno temu, gdzies na poczatku lat 80tych bylem pod wrazeniem poloneza z ryjem od przejsciowki w kolorze srebrnym z lampami od lady 2107 i z silnikem diesla.

Polonez Coupe 2.0 z 1983 z tapicerką w krate i tymi prototypowi okrągłymi zegarami-kolor pomarańczowy.
i Polonez Caro 1.4 Gli 16v malinowy ORICIARI po tuningu do jazdy na codzień,lub to co opisłąem w profilu.
Przejściówki mnie nigdy nie zachwycały i nie zachycają,uważam,że lepiej dołożyć kilka złotych i kupić Caro.

Coupe 2.0 do pieszczenia i atu rover 1,6 z deską orciari i zewnętrzną stylizacją, do jazdy na codzień.

ja do dziś nie moge sobie odżałować pewnego poldka (był do kupienia jeszcze przed moim), jako dupowoza.
Atu, Grafitowy metalic z 1.9d
Ale takie atu 1.6 16V byłoby wymarzonym autkiem

[ wiadomość edytowana przez: Jojo dnia 2004-03-15 16:59:17 ]

Cytat:
2004-03-14 23:15:52, Lajka pisze:
No i ostanie pytanie którego byście wybrali :
a)Poloneza akwarium 2000
b)Poloneza 3d 2000
c)Poloneza Coupe
Piszcie piszcie

Jak dla mnie kazdy z tych wymienionych jest cenny pod warunkiem że ma stan dobry lub na tyle odpowiedni i umozliwiający doprowadzenie samochodu do stanu co najmniej zadawalajacego

Odp B

Co do przejściówki to na mój gust jest strasznie niedorobiona. Tył zieje szparami międzu zderzakiem, nic do siebie nie pasuje.
Ale jak jest typowy tył od Caro to wygląda ładnie.

A najładniejsze jest szerokie Caro albo akwarium z noskiem od Coupe

Każdego Poloneza byle by nie miał 2.0 pod maską, przynajmniej narazie, bo nie pracuje, ucze się, mam poniżej 25 roku życia i perspektywa płacenia zwiększonej stawki OC mnie nie interesuje.

Jeśli Poldi to tylko Borewicz,jak najstarszy,bo o Coupecie tylko pomarzyć można,a 3D mi się nie podoba Późniejsze modele juz nie mają tego uroku...

Mnie się Kao każdy Poldek podoba,ale DF jeszcze bardziej .