Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-03-15 16:42:00 Witam ![]() ![]() |
![]() Royber F&F Sympatyk 126p Poznań | 2004-03-15 16:53:15 Polifarb Cieszyn ma w swojej ofercie farbe o nazwie Felgmal - ja mam swoje nią pomalowane(srebrną) i dobrze sie trzyma ![]() |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2004-03-15 17:07:02 Ja użyłem jakiegoś szwabskiego spraju do felg. Aha odmalowałem motyle na czarno srebrno ![]() ![]() ![]() |
![]() Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-03-15 17:47:27 Witam . Proponuje Hammerite 'a , ja wymalowałem sobie koła tą białą farbą jakieś 4 lata temu i są dalej białe , zero rdzy , tylko trzeba je później pociągnąć bezbarwnym , żeby nie żółkły , no i uważać , żeby ich gdzieś nie uderzyć , bo będzie w tym miejscu rdzewieć.Pozdrawiam. |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-03-15 19:44:24 Ja mam felgi "dwukolorowe" i srebrna farba to jakaś madafacka srebrzanka wysokotemperaturowa i po zimie-soli cała skorodowana a czarny jest jak nowy (nawet nie zamtowiał) a był nalowany spreyem "Deco Lack".
Natomiast wiekszośc oich najmych narzeka na Hammerite 'a bo podobno za miekki jest. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-15 21:12:33 Moze tak .....
Swoje felgi troche przeczysciłem szczotka i na to 2 warstwy farb do ram - mega biała ..... Kolega piaskował malował itp...... efekt gorszy a wydał z 10razy tyle. U mnie cały koszt to 15 zł za farbe a u niego piaskowanie malowanie itp i poszło ze 150 . Moje sie poobijały w zimie jego tez - ...... Moje troche wybulił ow rdzy i jego tez ..... Ale ja jestem 135 zł do przodu ![]() |
![]() M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-03-15 23:19:31 Wedlug mnie..to najlepiej felgi wypiaskowac najpierw..pozniej walnac jakis podklad..pozniej pomalowac porzadnie dobra farba..a na koniec bezbarwna...powinno byc git ![]() |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-03-15 23:21:09
Wiesz najlepiej to wypiaskować, zabezpieczyć i pochromować albo proszkowo. Tylko za jaką cenę ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-15 23:37:14 Pochromowanie 4 felg 12ek do malca ponoc 300zł + 2 flaszki ....
Tyle ze maja byc nowe ... Ale nie znams zegółów - wiem tyle ze legalnei wiecej a tu na lewo jakos ..... Oczywiscie w wannie najpierw miedziowanie a potem chrom... Bo fantachrome to jest dobre zeby sie znimi awanturowac po zimie... Czesto niewytrzymuje 3mcy gwarancji ![]() |
![]() aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-16 08:07:07 witam spotkałem nie dawno lakier chemo utwardzalny ( dwuskładnikowy) nie był tani ale sprzedawca polecał że jest bardzo twardy po wyschnięciu.
natomiast też będę malował felgi na przód ( tył po profi regeneracji) i raczej kupię puszkę antykoru srebrnego i po wyczyszczeniu położe ze 3 razy a na to akrylik znów ze 2 razy i 2razy bezbarwny.. Gratuluję wyboru koloru srebrno szary wygląda fajnie - miałem czarno białe a teraz jak kupiłem dwie srebrne to już tylko takie chce.... |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-03-16 10:57:53 Najlepiej proszkowo, jeżeli pistoletem i np akrylem to polakierować i zawieść do jakiegoś zanjomego lakiernika aby je wygrzał w piecu |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2004-03-16 10:59:43
|
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-03-16 15:35:43 Temperatura 60-70 stopni, czas około 2 godziny w zależności od ilości utwardzacza, później w jakieś chłodne miejsce położyć.
Nie wiem czy można w piekarniku ![]() |
![]() beneq mustang virginia beach | 2004-03-16 16:27:43 co do proszkowego to polecam bardzo ladnie wychodzi ja mam proszkowo ale wczenij nalezy dobrze wypiaskowac i we wszytsich szczelinach wyskrobac stara farbe bo podczas wypalania w piecu u meni w szczelinach stara farba ktora zostala sie zbombelkowala i sa pecherzyki ktore niezbyt ladnie wygladaja ![]() zeby nie zaczynac nowego tematu spytam w tym silnik( chodzi o blok) jaka farba pomalowac tylko nie mowcie ze srebrzanka bo nia mialem i jest h.... chcailem jakas czerwona zeby pod kolor budy byl co by ladniej wygladal i rdza nie zachodzil co teraz sie akurat dzieje |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-04-27 00:30:36 Ja swoje dwie felgi pomalowałem akrylem. Felgi były po piaskowaniu i malowaniu na czarno. Niestety tylko dwie nadawały się do malowania bez interwencji zakładu specjalistycznego. Najpierw zmatowiłem, potem położyłem podkład następny był biały akryl a na koniec klar!! Wygląda to bosko!! Dwie kolejne będą zrobione w "piasku". Zobaczymy jak to wyjdzie!! ![]() |