| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-15 19:39:55 KUPIŁEM JAKIŚ CZAS TEMU NOWĄ SKRZYNKĘ BEZPIECZNIKÓW DO SAMARKI I CO GUW.. PO WŁĄCZENIU ZAPŁONU CAŁY CZAS CHODZIŁY MI WYCIERACZKI NA REFLEKTORACH I NIEDZIAŁAŁY MI WYCIERACZKI SZYB I PARE ŻECZY JESZCZE ,PO ZMIANIE NA STARĄ STRACIŁY MI SIĘ ŚWIATŁA MAM TYLKO POSTOJÓWKI . NIEWIEM CZY CZEKAĆ NA ELETRYKA DO PRZYSZŁEGO TYGODNIA CZY ROBIĆ COŚ SAMEMU , ELEKTRYK POWIEDZIAŁ ŻE NOWA JEST Z INNEGO MODELU ( WERSJI ) SAMARY I TRZEBA KOMBINOWAĆ -PRZERABIAĆ INSTALACJE panoni |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-15 20:20:21 niestety trochę daleko to fakt gdybym mieszkał tam gdzie się wychowywałem tj. Opatow to było bybliżej a tak to musze dotrzeć do gościa gdzie kupiłem i wymienić lub zwrócić dzięki za chęci
pomocy ale muszę znaleść inne rozwiązanie niestety panoni |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-17 17:45:20 Ja bym sprawdzil jeszcze podlaczenie kostek do skrzynki.
Ja z racji upychania 2 podwojnych dellorto,musialem sie pozbyc skrzynki z jej fabrycznego miejsca. I kiedys podjezdzam na stacje, gasze silnik, a tu lipa - nagle mi sie zrobil auto-alarm Prez chwile zglupialem i myslalem ze odjechalenm nie swoja lada, pomimo ze chodzila jak moja 2gaznikowa. Patrze z przodu auta, a tu mi swiatla przednie migaja, i wycieraczki na refloektorach sie wlaczaja. Mysle prze jaja, nigdy w tym aucie nie bylo alarmu - co jest grane? Zatankowalem poszedlem zaplacic, patrze pod maske i co widze? Jeden wtyczek od skrzynki sie wysunmal i dawal takei jaja. Wiec moja propozycja to wpiac nowa skrzynke ponownie, posprawdzac kolory kostek, i zobaczyc co sie dziej. Byc mzoe jednak ze po prostu instalacje sa rozne, i kabelki kostki nei pasuja. |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-17 00:31:39 Odswiezam watek:
Chyba i mi przyjdzie sie wyjac skrzynke, gdyz prawdopodobnie przez jej uszczelke mam zalewana kabine. jak sie do tego zabrac? Jak uszczelnic skrzynke przed zalozeniem? (silikonem? z uszczelka czy bez?) |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-06-17 11:15:35 W samarce to nie wiem, w klasyku sa 2 albo 4 sruby.
W klasyku wydaje mi sie ze nie ma mowy przeciekaniu - no chyba ze juz nadwyrezona blacha jest. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-17 11:45:00 Wszystko jest w tym wątku ponad silikon zawsze stawia się uszczelki myślę, że skoro już chcesz to odkręcać, to i przygotuj żywicę, bo pewnie trochę pordzewiało i właśnie tamtędy leci woda![]() |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-17 14:11:34 Ale jak sie zabrac do demontazu? Najpierw wyjac wtyczki te od spodu? Czy one pasuja tylko w swoje miejsca czy tez trzeba zapamietac ich kolejnosc? |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-06-17 14:45:00 Każda wtyczka powinna mieć inny kolor - tak jest w klasyku. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-17 14:55:29 Każda wtyczka chyba jest inna - najpierw trzeba wyciągnąć wtyczki żeby wyciągnąć skrzynkę ![]() |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-17 21:07:39 Wiec skrzynka juz lezy na stole. Faktycznie wyjecie jej to nic trudnego, gorzej moze byc z zalozeniem--kiepski dostep.
Okazalo sie, ze jest przerwana uszczelka. Czy mozna kupic nowa? Blacha pod spodem jest zdrowiutka--na szczescie Ogolnie cala plytka jest mocno zasniedziala, ale na razie dziala. Jutro zloze wszystko na silikonie+uszczelka i mam nadzieje, ze wiecej plywac w kabinie nie bede. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-17 22:08:24 Jeśli masz to w domu, to trzeba było kupić płyn do czyszczenia styków i by Ci ładnie wyschło przez noc - jeśli byś za dużo nalał ![]() |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-17 22:54:36 A jest cos takiego? |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-06-17 22:56:59 Tak - jest![]() |
Alvpol SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2005-06-18 12:30:49 Czy ktos moglby obfotografowc taka rozbebeszona skrzynke ze wszystkich stron i zamiescic te fotki tutaj na forum?
Moze to glupia prosba, ale czeka mnie niedlugo rozbieranie skrzynki i chcialbym zobaczyc za wczasu "sedno sprawy", aby zaplanowac sobie dzialanie... |
Artur-1 Lada Samara sedan & ... Bielsk Podlaski | 2005-06-18 20:31:09 Ja niestety Ci nie pomoge, gdyz nie ma ani cyfrowki ani skanera. Powiem tylko, ze wyjecie jest bardzo proste:
Trzeba wyjac bezpieczniki i przekazniki, odlaczyc od spodu ( z kabiny) kilka wtyczek, kolejne 4 juz spod maski i juz jest Twoja. Pozniej chyba 12 wkretow wykrecasz i jest rozebrana. Powodzenia. Czy mozna dokupic uszczelke po skrzynke? A jesli nie to czym mozna ja skleic (jest wykonana z takiej pianki). |