Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-03-15 22:49:47 Niestety niezmiernie trudno rozkleić kierunek przedni (znam problem z autopsji.
O ile z lampą przednią można sobie poradzić, ze względu na inne tworzywo z jakiego wykonany jest sam klosz, to podobne operacje z kierunkiem mogą zakończyc (w 99,9 %) przypadków jego połamaniem... niestety ![]() |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-16 20:50:28 Możesz spróbować zakleić tę rysę - wymontuj lampę kierunkowskazu, wysusz dokładnie (szczególnie miejsce klejenia) i napuść na rysę klej uniflex, może zaklei, zresztą i tak nie masz nic do stracenia. Ostatecznie możesz nakleić kawałek taśmy samoprzylepnej, przezroczstej, stosowanej do naprawy uszkodzonych kloszy lamp. Taką taśmę kupisz w sklepach motoryzacyjnych. Lepsze to niż woda w lampie. |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2004-03-18 18:34:49 hmm... za kropelke zaplacisz 7 zl za silikonowy klej ok 10 zl czy jest sens naprawy tego przy cenie w/w 37 zl ![]() ![]() Wymienialem dwa lata temu bo mi pijaczek skasowal takowy roverem ![]() [ wiadomość edytowana przez: pycel dnia 2004-03-18 18:37:05 ] |
![]() wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2004-03-18 19:44:53 Nie myślałem, że nowy kierunek jest tak tani. A mimo to spróbuję naprawić, bo faktycznie nic nie ma do stracena - najwyżej całkowicie się rozleci, to go wtedy wymienię.
A jak mi dobrze pójdzie to zrobię to samo z lampką u żony w seicento, tylko że tam lampa tylna (zespolona) jest znacznie droższa, więc będę się musiał więcej postarać ![]() Pozdr., Wrolo |