| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-16 10:25:36 Witam
hmmm... do Katowic po oleje raczej nie pojade, ale moze to akcja ogólnopolska, musze zajrzec do Auchana w Gdańsku, dzięki za info |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-03-16 10:38:55 Dzieki za info pzdr |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-16 12:18:37 PSIAKREW!!!! w Lodzi nie ma Auchana!!!
jedzie moze ktos przez Slask do Lodzi???? Jesli tak, to w tej cenie zobowiazuje sie kupic... jesli ktos bylby tak mily mowie powaznie: gdyby ktos w najblizszym czasie wybieral sie w strone Lodzi, a auchana mial po drodze, ja poprosze baniaczek. bede wielce zobowiazany. cena naprawde atrakcyjna. |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2004-03-16 14:33:52
Ja również zalewam władzię olejem Selectol Special ale posiada on klasę lepkości 20W/40, klasę jakości zaś, tak jak napisałeś, SD. Pomyłka, albo mamy na rynku dwa rózne Selectole Opakowanie oleju, który kupuję to płaski, "kanciasty", czarny baniak o poj. 5l.. Mnie też ostatnio chodzi po głowie przesiadka na inną markę oleju, mianowicie na Lotos City, SAE: 15W/40, API SF - zatem ciut niżej od w/w Castrola i dwa ciuty W hipermarketach Carrfour stoi po 34 zeta (bez grosza 15W/40 na pewno ulży silnikowi podczas zimowych rozruchów. Ja tej zimy zdecydowanie ciężej odpalałem ładną. Ubiegłej zimy (2002/2003), gdy silnik kąpał się w oleju VAT 15W/50 odpalał od pierwszego kręcenia nawet przy -20*C. Co z tego, jak chlała tego VATu ~0,6l/1000 km, a kontrolka oleju świeciła niemal przy każdym zakręcie i mocniejszym hamowaniu. Wymieniłem uszczelniacze na zaworach, wlałem selectol i kontrolka oleju zapliła się tylko raz czy dwa przez ponad rok. Przy okazji: Generalnie zauważyłem, że Carrfour ma najniższe ceny ogólnych akcesoriów samochodowych (przynajmniej tych, którymi się interesuję). Np. Selectol w Carrfour stoi po 35 zeta, podczas gdy w Real'u po 50 Na koniec zapodaję, myślę że bogaty w treść link pt. wszystko o olejach. ============================ Alem nabazgrał. Myślę, że wybaczycie |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-03-16 14:40:47 Mając do wyboru oleje Castrol albo Lotos wybrał bym Lotosa. Lałem Castrola - po 1500 tys km zaczeła dłużej się świecicć lampka od oleju przy uruchamianiu. Teraz Leje Shella i jest oki - lał bym Penzoila ale Shell go wykupił - odradzam Castrola!!!!!!!! |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-16 15:48:54
Super stronka - wreszcie wszystko konkretnie i przejrzyscie zebrane i opisane na ten temat
To i tak wszystko w sumie w duzej mierze zalezy od stanu w jakim jest slinik i na jakich olejach byl do tej pory jezdzony - ja osobiscie zamienilem Elfa, ktorego uzywal poprzedni wlasciciel na Lotosa - wychodzi taniej, a wczesniej jezdzilem innymi autami na Lotosie i bylo wszystko OK. |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-03-16 17:15:26 Wiesz Sywo ja mam selectol z orlenu w takiej niebieskiej bance a ten lotos city troche odradzam bo rzadki jest jak siuśki jak kupowałem ten lotos city za 34.99 selektol był drozszy bo kosztował chyba 37 zeta Przy lotosie: (zapaliła sie w miedzy czasie lampka od oleju PS.teraz juz wiem ze walniety był czujnik cisnienia; i go zmieniłem moze go jeszce wleje do łady ale w porównaniu do selectola to rzadki jak nie wiem a wszelkie problemy z lampka od oleju radziłbym od wymiany czujnika zacząć jest on tani koło 10 zeta, a w iem ze nawet nowe maja rózne charakterystyki albo i są popsute a castrola kupiłem i z obzce jak na nim bedzie hulał na razie jeżdz na selektolu jakieś 2000km i jest dobrze zobaczymy jak bedzie hulała na castrolu ale chyba tak samo a cena castrola jest taka sama jak selektola takze sie skusiłem |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-16 18:11:51 ja obecnie jezdze na city i nic zlego sie nie dzieje... |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-03-16 19:25:49 Moja jeździ od początku na Castrolu GTX i nie stwierdziłem świecenia sie kontrolki cisnienia oleju. Olej jest bardzo dobry i polecam go śmiało.
Adasco - auchan jest ale za Łodzią w kierunku Piotrkowa na jedynce. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-16 19:42:08 Ten castrol nie ma poza marka i rodzajem za duzo wspolnego z castrolem gtx, ktory notabene jest rewelacyjnym olejem. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-16 20:19:01 eeeh, ja tam za dobrego oleju wlac nie moge, bo jak przeplucze....
moze po remoncie... jakbym mial nowy silnik czy wyremontowany, lalbym jakis lepsiejszy olej... a tak..... |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-03-16 21:25:01 Castrol jest dobtym olejem - nawet zajebisty ale do tego aby wlać pojechać pojechać sportowo z 1000 km i wylać. Do normalnej jazdy nie jest dobry bo swoje właściwości traci po ok 2-3 tysiącach. Oczywiście tym co leją Castrola życze jak najlepiej i nie mam zamiaru namwiać na inny olej - to wyjdzie później samo w praniu |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2005-03-07 17:33:06 Witam
Tym razem jest promocja oleju w LIDLU , jest olej Super motor oil rozlewany w Niemczech 15W40 klasy jakości SF zupełnie wystarzca do łady za 24.99 5litrów :: :: ::
Promocja jest od dzisiaj czyli od 7 marca , ja zakupiłem 2 bańki czyli za 50 zł mam 10 litrów oleju z roku produkcji 2004 a ważnośc ma 5 lat
Polecam bo najtańszy lotos city kosztuje u mnie 45-48 zł a tu mam za te same pieniądze 10 litrów, a moja ąłdna troszki konsumuje olejku
Acha ja kupowałem w LIDLU w zceladzi na nowopogonskeij- 27 stycznia bo jeźdże teraz dosyć często do czeladzi na nauke jazdy oczywiście jelczobusem na kategorię "D"
bo na "C" już zdałem [ wiadomość edytowana przez: vulcanor dnia 2005-03-07 17:35:13 ] |