MotoNews.pl

[126] Koła mi obcieraja.. co robic??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od niedawna stałem sie posiadaczem nowych koł.. felgi sa 13x5,5 cala.. a opony 155/65.. z tyłu jest wszystko OK.. ale z przodu tragedia..przy skrecie w prawo nie da sie wytrzymac.. a przy skrecie w lewo nie obciera praktycznie nic.. auto nie było nigdy udezone... to normalne??.. eh nie wiem co juz mam robic.. jutro mam dzien wolny i bede z tym walczył.. narazie zamiezam troszeczke rozepchnac nadkole.. co jeszcze mozna zrobic??.. moze cus z resorem?..jakos go troszeczke cofnac?..

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-03-16 18:14:21 ]
[ powód edycji: REGULAMIN K%&#^(*&#%& ]

Kiedyś słyszałem że podgięcie rantu nadkola(miejsce mocowania plastikowych nadkoli) pomaga!!Ale niewiem czy to pomoże przy 5,5"

te 155/65 masz ten na przodzie ??
to ciekawe z tym tarciem z przodu bo mi tez trze w prawo, i w prawo zdecydowanie mocniej skreca, ale to pewnie przez to ze juz 2 razy skasowany ..mam 145/70 na przodzie.

Cytat:
2004-03-16 18:04:23, mille pisze:
te 155/65 masz ten na przodzie ??
to ciekawe z tym tarciem z przodu bo mi tez trze w prawo, i w prawo zdecydowanie mocniej skreca, ale to pewnie przez to ze juz 2 razy skasowany ..mam 145/70 na przodzie.

jest taka śruba na przekładni, którą można korygować takie "rozbieżności" w możliwościach skręcania.

U mnie dzieje sie podobnie. Przy skrecaniu w lewa strone trze mocniej a w prawo slabiej. Z tego co wywnioskowalem trze mi tylko prawe kolo poniewaz jest ustawione tak " | " a z kolei lewe kolo jest ustawione na minus ( / ). Ustawienie kol wyglada mniej wiecej tak / | i przy takiej sporej glebie jak mam mysle ze wlasnie to prawe ociera. Jak ustawic tez prawe kolo na minus i czy ustawienie pod takimi katami nie niesie za soba zadnych zagrozen ??

trzeba bylo zalozyc opony z przodu 195/70 wtedy bys wogole nei skrecal i nie mialbys problemu ze trze - kto takie opony Tomek zaklada do malucha - no zastanow sie troszke . .;/;/;/;/;/;/;/

Ja tez mam 155/65 na felach od beemki ale tylko na tyle, na przodzie mam 135/70 fele CC. Wg. mnie na przód 155 to nie ma sensu.

ale własnie na tym forum ostatnio panuje moda na tematy bez sensu , robisz z igły widły kolego i niepotrzebnie piszesz takie bzdety , może ja napisze że jak szybko jade to mi szumi bo mam szybe otwartą , k... patrzam na to forum i mi sie tuning.pl przypomina

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2004-03-16 22:47:36 ]

Lukaszc - ŚWIĘTA prawda!

ja mam z przodu 165/55 i nie mam problemu, chyba ze masz resor wyklepany na mniej niz 12 cm albo poprostu resor ci siadl
Temat walkowany 100 razy

rekin tez kiedys mial takie wielkie i nie obcieralo z tego co pamietam.ja tez ostatnio zalozylem 155/65 do przodu i bylo ok.a jezdzilo sie super

Juz mi niie obciera... a obcierało mi przedewszystkim o taka (klamerke co zaciska gałke od układu kierowniczego. poluzowałem ja przekreciłem o 180stopni... i jest ZAJEBISCIE..

Cytat:
2004-03-19 08:07:28, ThomasTsT pisze:
Juz mi niie obciera... a obcierało mi przedewszystkim o taka (klamerke co zaciska gałke od układu kierowniczego. poluzowałem ja przekreciłem o 180stopni... i jest ZAJEBISCIE..

proponuje przed napisaniem nastepnego takiego posta najpierw spróbowac usunąc usterke* samemu a potem pisac tematy

usterka*