Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
definskilukasz Fiat 126p ŁÓDŹ | 2004-03-17 11:39:29 CZE niedawno kupiłem auto maluszka oczywiście. Kupiłem go za nieduże pieniądze ponieważ autko jest po wypadku. Był puknięty w stronę pasażera, a dokładanie trochę przód i cały błotnik. Oczywiście jak go kupiłem samochód był u blacharza a później u lakiernika. Ale !!! No właśnie kupiłem go bo była to naprawdę dobra oferta nie zraziłem się tym faktem stłuczki. Auto było chyba u niewidomego blacharza. jest wstawiony nowy błotnik ale jest tak dopasowany że szkoda gadać. Przyśle wam szczegółowe fotki tego koszmaru blacharza. No a lakier na początku spoko świecił się jak psu jaja a teraz lakier odpada tzn. porobiły się takie małe odpryski o średnicy 1 mm takie malutkie kropeczki. W związku z tym mam pytanie czy wiecie jak się zabrać za wymianę błotnika, całego przodu i pasa. Jest to mój pierwszy samochód i nie chce żebym miał po nim takie wspomnienia we wakacje chcę go wyremontować ale nie wiem jak się za to zabrać. POMOŻECIE?? Będę wdzięczny za kilka rad aha interesują mnie jeszcze ceny tych podzespołów nowych i ze szrotu. Jeszce jedno jak można wkleic zdjęcie?
[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-03-17 13:26:11 ] |
seba126 Fiat 125p Piekary Śląskie | 2004-03-17 12:31:34 witam!
tu jest link do sklepu z czesciami blacharskimi Tytuł strony najlepiej zobacz w ksiazce w ktorych miejscach sa spawane blachy i wg tego wycinaj a pozniej wspawaj nowe, najlepiej jakbys to robil migomatem, bo zwykla spawarka moze byc ciezko ![]() |
![]() Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2004-03-17 15:11:28 Ja to przerabiałem 3 miesiace temu ![]() Wymiana przedniego pasa,2 błotników i podłogi bagaźnika.Sam przedni pas(45zł) da sie wymienic.Ale żeby wymienic błotniki musisz miec:błotnik(koło 25zł)i zewnetrzne nadkole(15zł). |
![]() Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2004-03-17 15:22:43 Ja przerabiam to teraz. Za pas zaplacilem 58zl za blotnik 23zl i nadkole 17zl. Jednak nieprawda jest to co pisze moj poprzednik ze trzeba przy wymianie blotnika wymieniac nadkole. Ja poprostu musialem je wymienic po dzwonie. A co do ciecia i spawania to dokladnie tak jak Seba mowil. |
![]() Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2004-03-17 15:47:00 Jak nie prawda?? ![]() Mi chodzi o te małe nadkole-zewnetrzne.Nie te duze wewnetrzne.Jak wyciałeś błotnik,jesli te małe nadkole jest zgrzane z błotnikiem w taki sposób ze nie ma bata wyciac błotnika bez uszkadzania nadkola(tego małego paska)?? Pozdrawiam ![]() |
![]() Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2004-03-17 15:53:05 Zle sie zrozumielismy, myslalem ze chodzilo Ci o co innego ![]() |
![]() Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-03-17 18:38:27 To duże wewnętrzne kosztuje w zależnośc od wersji ok. 60 zł. Będę musiał zmienić obydwa dla świętego spokoju... |