| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-03-17 13:12:06 Właściciele książek o Espero pomóżcie. Czy możecie mi sprawdzić czy sprzęgło sprężarki klimy da się regulować i czy da się to zrobić na własną rękę. Mam objaw taki, że po włączeniu klimy jest pięknie, a po wyłączenu pod maską słychać metaliczne dzwonienie. Po srawdzeniu okazało się że tarcza sprz. kl. nie odchodzi od koła pasowego z paskiem na wystarczającą odległość i dzwoni. Po paru minutach milknie. Pomocy, bo jak się zrobi cieplej to chyba tylko na klimie będę musiał jeździć. |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-03-22 07:49:36 Dzięki. Jeszcze się będzie trzeba nagimnastykować bo dojście kijowe, ale dzięki. |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-03-22 14:14:38 No problema. Jak się zrobi b.ciepło to mnie to napewno wyprowadzi z równowagi i się złapię za robotę . Dam znać.
|
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-23 08:18:31 No wiec tak miałem dokładnie ten sam problem 3 lata temu i dało się naprawić.!!! procedura jaką powinieneś wykonać to wymiana docisku zewnętrznego sprzegła klimy tak ci powie każdy spec od klimy koszt jakieś 200zł... Ale oczywiście jesteśmy w polsce wiec istnieje też polski sposób naprawy tego elementu za FREE.!!!! Powodem dzwonienia jest wygięcie sie 3 spręzystych blaszek odcigających talerz sprzegłowy. Nalerzy zdiąć docisk sprzegło i tu uwaga do tego trzeba urzyć ściągacza podobnego jak do magneta w motorowerze kto miał Komarka wiec oco biega.. Mi to zrobiła fachura u Sobanka (warsztat w Chorzowie) zapłaciłem wtedy 50zł teraz warsztat prowadzi córka wiec pewnie bedzie kasować jak porąbana.. |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-03-23 13:46:57 Nooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toś błysną. A masz jakiś tam namiar na tą laskę u Sobanka? Gdzie to to? Przynajmniej zapytam ile się dziewczyna za taki numerek ceni ! |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-24 09:03:45 No masz:
Auto Sobanek. Mechanika pojazdowa (0-32) 245 37 28 41-500 Chorzów, 3 Maja 157 Ale jak znam życie to powie ci że oni takich żeczy nierobią, mi nato wtedy mechanik powiedział że nie daje gwarancji że to będzie dobrze ale jak narazie jest a 3 latka mineły.! |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-05-07 10:49:54 BYŁEM U SOBANKA. Gość który Ci to robił już tam nie pracuje, ale dostałem namiar na niego:Katowice, Agnieszki 11 (przedłużenie dębowej).Byłem tam dziś, ale po wstępnych ustaleniach telefonicznych już wiedziałem że taki tam nigdy nie pracował, jednak miałem się powołać na córkę Sobanka. OPINIA : mam sobie kupić WD40 popryskać, częściej jeździć na klimie, tarczy sprzęgłowej się nic nie stanie bo to gruba stal (widziałem), [ jak mam za dużo kasy to mi to mogą zrobić A tak na marginesie, nabicie klimy, (olej i barwnik |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-05-14 08:30:27 Podsumowując temat : Psiknołem WD 40 i jakimś tam odrdzewiaczem i pomogło. Zaoszczędziłem kupe kasy. Pozdrowienia dla wszystkich. |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-05-14 15:09:14 Nie tyle awaryjna , ale w moim przypadku mało używana |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2004-07-19 15:51:29 Ja swoiją uzywałem często i gęsto i nic - szlag trafił ... Mam nadzieję że WD40 pomoże ... |
IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2004-07-26 12:44:41 A co dzwoni? Mnie to się pojawia od czasu do czasu , ale w końcu rozbiorę i zobaczę o co chodzi bo nie bardzo wierzę że tak szybko rdzewieje. |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-07-23 13:39:55 Oj Witia Witai ,,,,,
Jesli jest napreżony to dobrze mam nadzieje ze wystarczy aaa poslugiwanie sie ściągaczem nniepolega na wkrecaniu go na chama. wez mlotek taki 0,5kg i poklup po sciagaczu i przyjdze to jest storzek a ściąga sie go wkrecajac sciagacz i klupiac wtedy praktycznie powinno leciutko spaść. dja znac jak poszlo. |