| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mss LPG User Augustów | 2004-03-17 21:42:07 Z tego co słyszałem od ludzi to do Turbo raczej nie zakłada sie instalki! Bo pogarszają się właściwości silnika !
Ale mogę sie mylić |
greg-or B-stok | 2004-03-20 13:48:05 Zmieniłem króćce na większą średnicę przy wtryskach , chodzi znacznie lepiej ma wiekszego kopa. zobaczymy jak bedzie w sie sprawował po przejechaniu paru setek. |
Bocian_s_313_PTK PN Rover Siedlce | 2004-03-23 14:53:57 Instalacja gazowa szczególnie sekwencyjna zawsze musi być dopieszczona. W swojej historii byłem przy zagazowaniu kilku turbin i wszystkie one chodziły OK. Cały pic polegał na zabawie z pierdołami. |
Bocian_s_313_PTK PN Rover Siedlce | 2004-03-23 15:04:30 Instalacja gazowa szczególnie sekwencyjna zawsze musi być dopieszczona. W swojej historii byłem przy zagazowaniu kilku turbin i wszystkie one chodziły OK. Cały pic polegał na zabawie z pierdołami. |
artecki LPG User BRaciSzek Choroszcz | 2004-06-23 23:39:47 Po wnikliwej analizie z moim autem i wszystkich możliwych kombinacjach wiem, że w tej instalacji ważna jest wielkość dysz (z tego co opisujesz to albo za małe dysze masz albo za małe ciśnienie gazu, silnik sie dusi też tak miałem przy 5000 obrotów przełączał mi się na benzyne autoamtaycznie - rozwiązanie większe dysze ale te co idą od wtryskiwaczy a nie przy kolektorze lub zwiększenie ciśnienia gazu z reduktora)
Co do szarpania to ja miałem szarpanie przy delikatnym wciskaniu gazu - regulacja kompa i czyszczenie przepustnicy Jak już ustawisz odpowiednią dawkę gazu na wszystkich obciążeniach i wyczyscisz przepustnice to po ok 1000 km komp jeszcze bardziej Ci się wyreguluje i bedzie ok. W tej chwili u mnie O.M.V.L. chodzi idealnie i spadło spalanie z 12 na 10 l na setke Pozdrawiam |