MotoNews.pl

Uszkodzone radio w Yarisie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję schematu radia (z odtwarzaczem kaset) w Yarisie. Uszkodzony zakres FM (mocno trzeszczy), lub też kupię takie radio za sensowne pieniądza.

[ wiadomość edytowana przez: gisk dnia 2004-03-18 10:24:44 ]

Cytat:
2004-03-18 10:15:41, gisk pisze:
Poszukuję schematu radia (z odtwarzaczem kaset) w Yarisie. Uszkodzony zakres FM (mocno trzeszczy), lub też kupię takie radio za sensowne pieniądza.

[ wiadomość edytowana przez: gisk dnia 2004-03-18 10:24:44 ]

Radia do Yarisów: kaseciaki i CD widziałem na allegro. Pisałem nawet do gościa. Radia sa używane a za CD chciał 800 pln więc sobie odpuściłem i montuje stare CD pod oryginalnym.

Spróbuj poszukać na Elektrodzie

ale czy to radio czy może antena??

Antenę sprwdziłem, to wina radia.

mnie tez bardzo trzeszczy (radio) ale tylko wtedy jak włącze neony ( wnętrze), moze masz jakies urządzenia co zakłucają fale? hm bardzo dziwne by było żeby się radio popsuło... mam juz 5 lat yariske i to radio co zapewne ty... i różne rzeczy z nim robiłem i jakos działa... sprawdz otoczenie...

[ wiadomość edytowana przez: bartosz8 dnia 2004-03-22 18:50:02 ]

Cytat:
2004-03-22 18:49:20, bartosz8 pisze:
... sprawdz otoczenie...

Jak najbardziej musisz sprawdzić, czy coś Ci nie zakłuca sygnału (mi np. niektóre stacje zakłuca włączone ogrzewanie tylnej szyby). Jeżeli to jednak nie pomoże to przyjżyj się dokładnie kondensatrom elektrolitycznym w radiu. One zazwyczaj pracują w różnych układach filtrujących i czasem zdaża się, że zaschną lub sie po prostu wyleją.