Fotel kierowcy ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć , czy ktoś może się wypowiedzieć w temacie : prowadnice fotela ? Dziś po wizycie w myjni ( ręcznej z odkurzaniem ) na podłodze znalazłem coś jakby rolkę ( średnica ok. 2 cm , grubość ok. 1 cm ) . Mechanizmu nie rozbierałem i nie wiem czy to na tym może przesuwa się cały fotel .

Pozdr

Przejmujesz się. Jak ja grzebię przy aucie to zawsze mi jakaś część pozostanie niewykorzystana. Nic tylko się cieszyć. Jak jeszcze trochę pogrzebę to części na złożenie całego auta będę miał.

też mam już jedną spinkę metalową ( za cholerę nie wiem skąd, może w fabryce dają tak jak zapasowy guzik do koszuli ) , a rok temu znalazłem coś co wygląda jak plastikowa osłona zwijacza pasów bezpieczeństwa, jak narazie jeździ w bagażniku

Też znalazłem kiedyś taką osłonę plastikową i też jeżdzi w bagażniku , ale to chyba poważniejsza sprawa , bo na tej rolce jest smar - więc gdzieś to było włożone .
Nie chciałbym spaść z fotela w pewnym nieoczekiwanym momencie i stąd moje pytanie ( fotel się trochę chwieje ) .
Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć skąd to cholerstwo .........
Pozdr

Oj, nie chcę Cię martwić (choć to może być inna rolka), ale są dwie rolki (takie jakby gęsto zwinięte sprężyny) na których jezdzi rotel. U mnie jednej nie było i fotel kiwał się na boki. Bo 2 latach takiej jazdy krew mnie zalała i kupiłem nowy stelarz.
Ale jak nie kiwa się to chyba możesz się nie martwić

pzdr

Cytat:
2004-03-19 08:50:06, aramis pisze:
Cześć , czy ktoś może się wypowiedzieć w temacie : prowadnice fotela ? Dziś po wizycie w myjni ( ręcznej z odkurzaniem ) na podłodze znalazłem coś jakby rolkę ( średnica ok. 2 cm , grubość ok. 1 cm ) . Mechanizmu nie rozbierałem i nie wiem czy to na tym może przesuwa się cały fotel .

Pozdr

Miałem to samo. To rolka z prowadnic. Fotel dosc mocno sie bujal, na szczescie udalo mi sie ja wlozyc z powrotem i jest ok.

Dzięki za wyjaśnienia - poszukam dziś jak ją włożyć na miejsce ( domyślam się , że wypadła po maksymalnym odsunięciu fotela , przy odkurzaniu - i tak ją spróbuje włożyć ) .
Pozdr