| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jachu VW Golf Kraków | 2004-03-20 00:08:38 kiedys przy mocniejszym dodaniu gazu (szczegolnie pod gorke) nie chciala ciagnac. po regulacji zaworow problem zniknal. ale wydaje mi sie ze najprawdopodobniej bedzie to cos ze skladem mieszanki. w skodzie pare razy zatykaly mi sie ktores kanaly paliwowe i wtedy na wolnych obrotach chodzila na 500 obrotow a jak dodawalem gazu calkiem gasla |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-20 00:34:21 nim ruszys ośki - zobacz, czy:
-nie lapie lewego powietrza, szczegolnie przy podstawie gaznika i pod filtrem. Mozesz sprobowac dokrecic gaznik mocniej do podstawki - zobacz, czy ktorys przewod elastyczny nie spadl lub nie pekl. Szcegolnie ten miedzy gaznikiem a filtrem powietrza. -sprawdz membrane przyspiesznika a potem dopiero bierz sie za rzeczy trudniejsze (na ktorych to juz sie nie znam, wiec nie doradzam) Zobaczylbym jeszcze i zaplon. Szczegolnie stan przewodow, kopulki (mozesz zamienic na nowe - koszt minimalny) i samego aparatu - pod katem stanu palucha i luzow - i plytki i walka. Pamietam, ze zuzy aparat tez pod koniec zywoa dawal mi "dziure" [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-03-20 09:59:11 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-20 21:33:50 polemizowalbym. Poliuzuj obudowe filtra powietrza i przejedz sie kawalek. A potem spowrotem dokrec. I co? nie ma roznicy? Albo ja mam jakis dziwny gaznik..... |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-20 23:04:29 Adasco dobrze mowi, roznica bedzie...wiem z autopsji. |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-03-20 23:09:53 hmm.. nie wiem, czy to ma wpływ przy gazie, ale dla mnie benzynowca nie ma to żadnego znaczenia A wracajac do tematu ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. [ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2004-03-20 23:22:26 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-20 23:33:29 no na benzynie roznicy faktycznie moze nie byc. Kiedys popylalem poldkiem bez filtra i nawet nieco lepiej szedl...
ale gaz jest b. czuly na powietrze. czuc nawet roznice cieple czy zimne.... ale i na benie roznica u mnie byla. |
karoluss Białystok | 2004-03-21 02:16:16 Dziękuje za propozycje. Kiedy znajde tylko chwilke czsu to posprawdzam to
Pozdrawiam |
radeq SYMPATYCZNY GOŚĆ samara 1300S 3d Warszawa | 2004-04-01 16:07:57 czytam sobie tego posta i ch... zaczyna mnie strzelac na warsztat ktory zlozyl mi gaz. Ni załozylil uszczelki miedzy gaznikim a mikserem. Załozyli tylko miedzy filtrem a mikserem. A skoro kwestia lewego powietrza ma tak duze znaczenie przy gazie to wydaje sie ze powinna byc jeszcze jedna uszczelka. Czy tylko mi sie tak wydaje???
Radeq |