Czy to wina gaźnika??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdy mam wyłączone ssanie po silniejszym wciśnięciu pedału gazu moja samarka się dusi. Gdy lekko włącze ssanie chodzi troche lepiej ale też sie muli. Czy to może być przez gaźnik?? A jeśli tak to co mam zrobić??

[ wiadomość edytowana przez: karoluss dnia 2004-03-19 23:27:33 ]

Może mamsz zbyt bogata mieszankę , albo - niestety luzy na przepustnicach i dostaje za dużo powietrza. Daltego na ssaniu (minimalnie wyciągniętym chodzi lepiej , a bez niego- gorzej).Ale w sumie Ciężko wyczuć - bo dusić się może nie tylko z powodu gaźnika
Pozdr
Paweł

kiedys przy mocniejszym dodaniu gazu (szczegolnie pod gorke) nie chciala ciagnac. po regulacji zaworow problem zniknal. ale wydaje mi sie ze najprawdopodobniej bedzie to cos ze skladem mieszanki. w skodzie pare razy zatykaly mi sie ktores kanaly paliwowe i wtedy na wolnych obrotach chodzila na 500 obrotow a jak dodawalem gazu calkiem gasla

nim ruszys ośki - zobacz, czy:
-nie lapie lewego powietrza, szczegolnie przy podstawie gaznika i pod filtrem. Mozesz sprobowac dokrecic gaznik mocniej do podstawki
- zobacz, czy ktorys przewod elastyczny nie spadl lub nie pekl. Szcegolnie ten miedzy gaznikiem a filtrem powietrza.
-sprawdz membrane przyspiesznika
a potem dopiero bierz sie za rzeczy trudniejsze (na ktorych to juz sie nie znam, wiec nie doradzam)
Zobaczylbym jeszcze i zaplon. Szczegolnie stan przewodow, kopulki (mozesz zamienic na nowe - koszt minimalny) i samego aparatu - pod katem stanu palucha i luzow - i plytki i walka. Pamietam, ze zuzy aparat tez pod koniec zywoa dawal mi "dziure"

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-03-20 09:59:11 ]

Cytat:
szczegolnie przy podstawie gaznika i pod filtrem

HMM... pod filtrem to raczej moze łapać powietrze i nic to przeszkadzać nie będzie

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

polemizowalbym. Poliuzuj obudowe filtra powietrza i przejedz sie kawalek. A potem spowrotem dokrec. I co? nie ma roznicy? Albo ja mam jakis dziwny gaznik.....

Adasco dobrze mowi, roznica bedzie...wiem z autopsji.

hmm.. nie wiem, czy to ma wpływ przy gazie, ale dla mnie benzynowca nie ma to żadnego znaczenia . Moge zdjąć filtr powietrza całkiem i w jeździe różnicy nie poczuję. Bedzie głośniej chodził

A wracajac do tematu to sprawdź dysze, czy się nie zasyfiły, bo może to być przyczyną słabych osiągów auta.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

[ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2004-03-20 23:22:26 ]

no na benzynie roznicy faktycznie moze nie byc. Kiedys popylalem poldkiem bez filtra i nawet nieco lepiej szedl...
ale gaz jest b. czuly na powietrze. czuc nawet roznice cieple czy zimne....
ale i na benie roznica u mnie byla.

Dziękuje za propozycje. Kiedy znajde tylko chwilke czsu to posprawdzam to
Pozdrawiam

czytam sobie tego posta i ch... zaczyna mnie strzelac na warsztat ktory zlozyl mi gaz. Ni załozylil uszczelki miedzy gaznikim a mikserem. Załozyli tylko miedzy filtrem a mikserem. A skoro kwestia lewego powietrza ma tak duze znaczenie przy gazie to wydaje sie ze powinna byc jeszcze jedna uszczelka. Czy tylko mi sie tak wydaje???

Radeq