MotoNews.pl

Które lepsze ?? Amortyzatory Gazowe czy Olejowe ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

niedawno zaczoł mi stukać amortyzator przedni w polonezie
(GLI 94r.)

znajomy co ma sklep powiedział, że może mi sprzedać Amortyzatory olejowe lub gazowe z KROSNA za tą sama cene
(130 pln)

które wybrać ?? które będą lepsze do mojego demona szos

z góry dzięki za odpowiedz

ja bym stawial na gazowe i to najlepiej Koni (czy jakus tak)

Gazowe mają z reguły lepsza charakterystyke tłumienia, fakt Koni są dobre ale drogie, Do poloneza w cenie krosna kupisz Gazowe KAYABA Exel-G bodajże ,bardzo dobre POLECAM i w miarę w rozsądnej cenie.

FSO Sport Rally Team Psycho Fans from OPOLE

No ja niedlugo tez powinienem wymienic amory bo juz 9 lat jezdza. Bede musial przesledzic ceny w opolu.

Ja jak kupiłem swojego poldka w 97 roku, to już w 98 musiałem wymienić amorki - troche się pokatowało furkę. Krosno poleciało do kosza i wtedy podjąłem decyzję że... Wybrałem Monroe Red Hard - czyli Monroe czerwone gazowo-olejowe - twrdsze (lekko wyczynowe) i zapłaciłem z kpl 1500 zł. Minęło już trochę czasu - 6 lat i złużycie wynosi 20 % Szczerze... POLECAM! Teraz dobrze trzyma się drogi, czuć tą twardość na zakrętach, nie buja nim, nie pływa jak jakaś łajba... tylko ta cena troche przeraża...

no fakt 1500zł to o 200zł więcej niż moja instalacja gazowa

a ja gaz zakładam sobie juz od 3 lat i założyć nie mogę i chyba już nie założę...

a ja gaz zakładam sobie juz od 3 lat i założyć nie mogę i chyba już nie założę...

jak dla mnie... gaz to była najlepsza inwestycja jak do tej pory teraz podjeżdżam na stacje i mówie "DO PEŁNA SZEFIE" a on do mnie z ironicznym uśmiechem "ale Gazu chyba"

gazowe kybach'y zamiast olejowych - duża różnica!!!
a gazu do pełna też zawsze biorę

W opolu kayaby możesz zamówić na Oleskiej w JapanCars czy siakąs tak i na wrocławskiej przed Jet'em, tłumiki i amorki Kayby sprowadzają ale wierz mi najtaniej przez neta POZDRUFFKA

tzn tłumiki innych firm a amorki Kayaba,Sachs, Gabriel, sachs tez robi do FSO ale olejowe