MotoNews.pl

Czerwone swiece

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wymienilem dzisiaj swiece na nowe,bo juz troche mialy przelatane i troche bylem zaskoczony jak zobaczylem ze nie maja koloru piaskowego tylko sa czerwone,w czym jest problem ??? moze juz byly tak stare,silnik nie jest zagazowany

http://republika.pl/agataw3/analiza.htm i masz tam opisy różnych zachowań i kolorów świec.Pozdrawiam i polecam tylko świece NGK, koniecznie Made in Japan( do opla BKR 5 EK).Stara zasada mówi, że świeca powie ci wszystko o silniku!!!

[ wiadomość edytowana przez: dulczas dnia 2004-03-21 11:14:24 ]

Dulczas przeglądałem tą stronkę - jest tam minikatalog.
Jest tam pewna niejasność.
Mam Astre F silnik 1.6 16V (X16XEL) rok 1995 i według tego katalogu do niej są BKR6EK, a dla tego samego silnika ale astry G już BKR5EK.
O co chodzi??
Zawsze myślałem że do mnie są BKR5EK (V-line 23).

Te świece mają inną ciepłote.

Cytat:
2004-03-21 13:55:44, arljazz pisze:
Dulczas przeglądałem tą stronkę - jest tam minikatalog.
Jest tam pewna niejasność.
Mam Astre F silnik 1.6 16V (X16XEL) rok 1995 i według tego katalogu do niej są BKR6EK, a dla tego samego silnika ale astry G już BKR5EK.
O co chodzi??
Zawsze myślałem że do mnie są BKR5EK (V-line 23).

Chodzi o ciepłotę świecy.Osobiście równiez mam ten problem bo do silnika X20XEV jedne katalogi polecaja BKR 5 EK, a inne BKR ^ EK. Ja wkręcam te pierwsze, czyli cieplejsze. To chyba nie ma żadnego znaczenia!!! Pozdrawiam

dokladnie tak jak napisal kolega,jest inna cieplota swiec,ja wymieniajac kupilem takie same... troche lipa znowu beda czerwone