MotoNews.pl

Klosze lamp do 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, jestem tu nowy, jeszcze za bardzo nie wiem co tu sie dzieje ale mam nadzieje ze szybko to sie zmieni . Szykuje sie do remontu mojego WRC, zaczynam od wygladu bo reszta sie jako tako trzyma. Mam pytanie: Czy w krakowie dostane białe (przezroczyste) klosze do lamp tylnich i przednich pozycyjnych do fiata 125 ????? Jesli tak to za ile ?? A moze jest jakis sposob na wybielenie orginalnych ???? Z gory dziekuje za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2004-03-21 00:29:39 ]

Widziałm białe klosze do tylnych lamp na allegro!!!
Sprwdz tam moze jeszcze będą !!!!

Ja rowniez jestem zainteresowany bialymi kloszami do fiata..szkoda tylko ze czesto trzeba zarowki wymieniac bo bieleja...pozdroowka Mariusz

W Krakowie nie ma takich kloszy. Nawet na giełdzie nie widziałem . Można kupić takie lampy przez allegro, albo zamówić od chłopców z Wawy..

PS Zerwij tą naklejkę Pioneera . Od czegoś trzeba zacząć remont hę...

PS Zerwij tą naklejkę Pioneera . Od czegoś trzeba zacząć remont hę...
[/quote]

Naklejki na pewno nie bedzie , cala szybe wymieniam bo z ogrzewania jeden pasek mi tylko dziala a to sie czasem przydaje

jak ktos chce to widzialem w sklepie czerwone zarowki do bialych lamp :]

ja zalozylem biale klosze jednynie na kierunkowskazy i nie mam problemu z czerwonymi zarowkami,
wiekszosc czerwonych zarowek kupowanych w sklepie swieci na rozowo,
tak wiec lepiej sobie pomalowac farba do szkla, jak pomaluje sie na odtluszczone szklo to nie odejdzie a swieci na czerwono

Co do bialych kloszy to podzielam zdanie Samael'a najlepiej zastapic tylko klosze kierunkowskazow a wtedy ze swiatlami stopu masz zpokoj . Jest rowniez druga mozliwosc, jesli masz troche drygu w majsterkowaniu to mozna zaopatrzyc sie kilka lub kilkanascie diod o podwyzszonej jasnoci i polaczyc je w odpowiedni sposob tak aby moc ich swiatla byla dostatecznie dobra, pamietaj jednak ze dioda daje swiatlo punktowe nalezy wiec skierowac jej strumien na odblaki mysle ze bedzie cool Pozdroowka for Cała Fiatoska Brać

Michał PIONEER jest the best dobrze że ściągnołeś tego pirata
Ale podzielam zdanie prezesa ja bym ta naklejke nawet teraz poszedł zerwać bo wsyd

jesli chodzi o diody to zawsze mozna sciac im czubeczki czyli soczewke, tak na plasko - wtedy elegancko rozpraszaja poswiate

O nowych białych zapomnij bo ta fabryka jest skasowane przednie możesz zrobć z 2 kompletów pozycyjnych

Cytat:
2004-03-21 19:48:22, krzych pisze:
Michał PIONEER jest the best dobrze że ściągnołeś tego pirata
Ale podzielam zdanie prezesa ja bym ta naklejke nawet teraz poszedł zerwać bo wsyd

Radia nie mam poineera to przynajmniej naklejka jest
A tak na serio to na wszystko przyjdzie czas

jeśli chodzi o bielenie żarówek to powinno się montować żarówki przystosowane do białych kloszy lamp.nie powinno się malować żarówek ani zakładać żarówek nie przystosowanych do białych kloszy.obecnie wiadomo mi że pojawiły się farby do żarówek.jeśli chodzi o stosowanie go do żarówek wewnątrz pojazdu to spoko.ale do białych kloszy to nie wiem bo nie miałam z tym do czynienia.

obecnie można zamówić sobie białe klosze w firmie "plastmet" w bydgoszczy.przód i tył.oni rozpoczynają produkcje wtedy kiedy jest dużo zamówień.mam gdzieś w domu numer tel. oraz adres do tej firmy tylko muszę poszukać a obecnie mam remont ale postatram się go znależć.to podam go w tym wątku na forum.pozdro!cena pozycyjnych przednich białych to ok.40zl za pare.a vte tylnie to nie wiem bo mnie nie interesowało.

Cytat:
2004-03-22 10:19:47, mandalina pisze:
mam gdzieś w domu numer tel. oraz adres do tej firmy tylko muszę poszukać a obecnie mam remont ale postatram się go znależć.to podam go w tym wątku na forum.pozdro!cena pozycyjnych przednich białych to ok.40zl za pare.a vte tylnie to nie wiem bo mnie nie interesowało.

Dzieki, bylbym wdzieczny jak by ci sue udalo znalesc tel i adresik. Pozdrawiam

jak cos tu sa klosze biale na allegro na tyl: KLOSZE

eh.. jak dla mnie to akurat te trochę wieśniacko wyglądają...
wiem, że to kwestia gustu, ale jakieś siakieś są... ble...

no ale jak ktoś się uprze, to niech kupuje...

Ja kiedys znalazlem w internecie po wpisaniu w wyszukiwarce "biale lampy" czy jakos tak..strone firmy..ktora sprzedaje klosze biale..i m.in. do duzego fiata..ale nie podali ceny..wiec wyslalem maila..z zapytaniem ile kosztowalby komplet kloszy na przod i tyl razem z zarowkami i przesylka z lodzi (bo tej miejscowosci byl sklep)do krakowa..po kilku dniach dostalem maila z odpowiedzia: 120 zł ...pozdroowka Mariusz

Widze ze nie tak latwo dostac te klosze i cos mi sie wydaje ze chyba pozostane przy orginalnych, jedynie kierunki przednie poskladam sobie biale.
Ale i tak dzieki za rady

Czy ma ktos jakis kontakt do tej firmy "PLASTMET" z bydgoszczy?? Trzeba wznowic produkcje, bo zainteresowanie nie male a kloszy na rynko nie ma.... Jak ktos ma jakis numer do nich albo cos to niech napisze mi na priva.

Pozdro!