HYDRAGRIP czy Ventura ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!

Zamierzam w najbliższych dniach kupić komplet nowych opon. Wcześniej byłem zdecydowany na Good Year Ventura, ale w tym roku wyszła nowsza opona Good Yeara - Hydragrip i mam dylemat. Nie wiem którą kupić . Hydragrip jest następczynią Ventury więc teoretycznie powinna być lepsza. Ventura jest już sprawdzona i jest OK, a o Hydragrip nikt mało kto coś może powiedzieć. Jestem nastawiony raczej na Hydragrip, bo Ventur już nie będą chyba produkować i w przyszłośco z dokupieniem opony mógłby być problem.
Co byście mi radzili? Jakie Kupić ? Hydragrip czy Ventura??

najlepiej to pojedż do jakiegoś dobrego wulkanizatora i się zapytaj

Jeżeli Good Year to nwoy model.

Rozważ też np. Nokiany

Cytat:
2004-03-21 17:13:16, Wiktor_ pisze:
najlepiej to pojedż do jakiegoś dobrego wulkanizatora i się zapytaj

Ja bym raczej rozważył jakąś fachowa prasę.
Wulkanizator najczęściej ogranicza się do przekładania i łatania opon i niewiele wie na temat ich parametrów trakcyjnych na różnych nawierzchniach i przyz zmiennych warunkach pogodowych.
Z drugiej strony, opona nowsza, wcale nie musi oznaczać lepszej. Ostatnio nawet głośno było nt. takich przypadków.

Pozdrawiam - Speed R

Poczytaj ostatni numer AutoSwiata jest tam tescik opon letnich 185/60/14. Wedug redakcji na 13 testowanzch opon ocene wzorowa uzyskalz 4 oponki
1. Continental EcoContact 3 za 406 zl
2. Goodyear Hzdra Grip za 292 zl
3. Nokian NRHi za 257 zl
4. Pirelli P6 za 307 zl
trzy ostatnie miejsca to Barum, First Stop, Formula
biorac wiec stosunek ceny do jakosci wybor wydaje sie prosty + Nokian !

Witam niezdecydowanych,
Cena opon na www.opony.com Continental ContiEkoContact 3 246zł a www.opony.pl Nokian NRHi 248,50zł. Ja zasadzam się na Nokian czekam na przypływ gotówki.W tym przedziale cenowym wybór jest jak wyżej - po dołożeniu kolejnych 100zł do opony można już pomarudzić.