Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-03-21 16:12:01 Zalewać co jakiś czas WD-40 i czekać na upały. |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-03-21 16:42:45 Ja miałem kiedyś sytuację ze ostatnia zapadka nie chciała sie odblokować - kluczyk nie dał sie wepchnąć do końca. Pomogło otwarcie klapki na siłę. da sie ja delikatnie odgiać a potem nagiąć do pierwotnego płaskiego połozenia. Pamiętam że wtedy zamek był w kiepskim stane - tamtą zapadkę długo smarowałem i męczyłem mechanicznie az sie odblokowała. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-03-21 21:41:30 Ja musiałem się po prostu włamać i wymienić zamek. Do "włamu" wystarczy większy śrubokręt. |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-03-21 21:52:49 Ja w atu nie mam zamka ale ja bym rozwiercil ten zamek i juz bo jak juz wczesniej ciężko chodzil to ten zamek nadaje się tylko na złom więc wierć śmiało ![]() |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-03-22 14:04:38 Jak nie pusci to rozwiercić i potem śrubokrętem, sam taki kiedys otwierałem w DF`ie i poszło bezproblemowo. |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-03-22 15:04:04 Duzym srubokretm przekrecisz caly zamek ... tak mi kilka razy beznyna spuscili
pozdr |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2004-03-22 15:30:37 Wiem ze preparat ktory zaproponuje jest drogi ale jeszcze mnie nie zawiodl:
CU 800 - smar z miedzia, penetryk, wysokotemperaturowy i niezawodny preparat nie pozwalajacy wodzie sie zbierac w zamkach. Firmy ...... tu kropki zeby nie bylo krypto reklamy. Jak pisalem banieczka wielkosci WD - 40 kosztuje okolo 50 zl, ale warto kto go uzywal wie. |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-10-16 20:24:36 dzisiaj na miescie widzialem ze atu plus nie ma zamka w klapce paliwa i mam takie pytanko, czy ta klapka ma taki sam ksztalt jak w 125p/poloinez caro? czy caro plus tez ma klapke otwierana od wewnatrz?
|
![]() sterciu Miłośnik FSO wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2004-10-16 21:09:43 Ja miałem podobny przypadek z zamkiem w klapce , ale niestety na siłę go otworzyłem na stacji wkretakiem bo musiałem benzy wlac ,na dystrybutorze od gazu pisało "BRAK GAZU" . Pózniej wymieniłem go na zwykły od caro zamek ten z kluczem jednostronnym i tez mi się zaciął to znów wkretak i teraz mam wkońcu niezawodny zamek - otwieram byleczym i zawsze się otworzy i zamknie ![]() |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-10-16 21:15:52
Faktycznie tylko atu plusy i kombi plus nie mają zamka w klapce od paliwa i otwiera się je "tylko" od wew. Co do kształtu to klapka od fiatów jest inna i od pozostałych polonezów też |
lukasz81 Polonez Caro/Tarpan ... 40 km od Katowic i Krakowa | 2005-10-15 12:14:37 myslalem ze tylko ja mialem takiego pecha,
brak gazu zmusil mnie do zjechania na najblizsza stacje niestety bez gazu, efekt jak w powyzszych wypowiedziach - brak współpracy zamka z kluczykiem ![]() naszczescie wd40 i kilkanascie sekund wystarczylo do otawarcia klapki |