MotoNews.pl

Wymiana wydechu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po zimie muszę wymianić wydech (środkowy i tylny) chcę zrezygnować z któregoś tłumika aby było taniej co wy na to. Generalnie czy nie będzie za głośno, bo na tym mi nie zależy.

Obawiam sie ze nie masz zbyt duzego wyboru i mozesz zrezygnowac tylko ze srodkowego - bez ostatniego za bardzo podpadl bys panom z "R" .

Jeśli mogę coś doradzić, popytaj się wśród znajomych, czy nie znają jakiejś osoby, która lubi dłubać przy samochodach (ja osobiście mam kogoś takiego). Sprawa o tyle się upraszcza, że za komplet tych tłumików mógłbyś zapłacić jakieś 300 zł. W poprzednim samochodzie, wymieniałem cały wydech od silnika (tłumiki 2 i wszystkie rury), wraz z sportową końcówką i zapłaciłem niespełna 500 zł, w specjalistycznej stacji gdzie wymieniają tłumiki chcieli 640 zł za tłumik pierwszy i rurę od silnika do wcześniej wymienionego tłumuka.

Witam. W weekend usłyszałem popierdywanie z ostatniego tłumola więc nie oglądając sie za siebie rypie do magików od wydechu.Po wjechaniu na kanał okazało się, że środkowy również do wymiany Za końcowy poprosili 100PLN,środkowy 140PLN i tzw."zestaw montażowy" w postaci opaski mocującej tłumik końcowy 20PLN,robocizna 40PLN.Dodam,że blacha z których zrobione są tłumiki jest aluminizowana(chyba tak to sie pisze) i na wszystko dostałem 1,5 roku gwarancji.Zastanawiałem się nad wstawieniem strumienicy zamiast katalizatora ale dopóki jest dobry nie bedę gościa dotykał. Dodatkowo machnąłem ładną chromowaną końcówe i furka jakby charakteru nabrała

Cytat:
2004-03-21 20:15:45, paweldm pisze:
Po zimie muszę wymianić wydech (środkowy i tylny) chcę zrezygnować z któregoś tłumika aby było taniej co wy na to. Generalnie czy nie będzie za głośno, bo na tym mi nie zależy.

Wiem gdzie tanio robią i mają tanio tłumiki, bądz na spocie to ci wytłumacze dokładnie jak dojechać, jest to warsztat w Rumii ale tak słowem pisanym nie zabardzo idzie wytłumaczyć jak do nich dojechać.

P.S.
Gieroyowi dałem tam namiary i chyba jest zadowolony sądząc po jego wypowiedzi na LOBie

[ wiadomość edytowana przez: potryk dnia 2004-03-22 19:23:18 ]