MotoNews.pl

Orginalny lakier - gdzie dostać ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Możecie mi powiedzieć gdzie dostanę orginalny lakier. Mam jego symbol i chciałbym kupić troszkę, no i chciałbym żeby był w sprayu.

Dzięki za sygestie.

Obawiam sie, ze bedziesz mial problem z pozyskaniem oryginalnego kolorku i to jescze w sprayu. Ja ostatnio dorabialem 400ml do meganki kumpla i kazalem sobie nabic w puche - dobrali idealnie i zaplacilem 54 pln za komplet (metalik+clar), ale to w sosnowcu - pewnie u ciebie tez cos takiego dorobia.

Idziesz do sklepu z lakierami i tam koleś na podstawie katalogu miesza Ci lakierek jak orginał, mówisz mu i nabija Ci to w puche.

Cytat:
2004-03-21 22:16:14, arljazz pisze:
Możecie mi powiedzieć gdzie dostanę orginalny lakier. Mam jego symbol i chciałbym kupić troszkę, no i chciałbym żeby był w sprayu.

Dzięki za sygestie.

Spray odpada! Kicha straszna...
Jeżeli chciałbyś taki mały flakonik z pędzelkiem do zamalowywania drobnych uszcerbków to kupisz np. w ASO lub na giełdzie.
Z tego co pamiętam z rozmowy między mną a gościem, który sprzedaje lakiery na giełdzie, to spray dorobią Ci wg nr. lakieru.

Tylko tak jak mówie, spray to kicha...

sam nr lakieru to nie wszystko
podając nr lakieru w mieszalni mozesz otrzymać testerki np: z 10 odcieniami
zawsze trzeba dobrać lakier wg próbki koloru a nie tylko wg nr!
a w wypadku jasnych metalliców ważne jest też ciśnienie i sposób nakładania i wtedy gotowy spray zda się psu na budę...

nie ma w Polsce czegoś takiego jak oryginalny lakier Opla do kupienia w oborcie detalicznym . jest wiele innych markowych produktów które nie ustępują jakością fabryce

idż do mieszalni np z klapką wlewu paliwa, podaj nr lakieru i na tej podstawie niech Ci dobiorą kolor lakieru i pomaluj u lakiernika

spraye to półśrodki nie warte zachodu...

hmmm
No to trochę mnie zmartwiliście Myślałem że sobie sam poradzę.
Ale może od początku. Chce sobie kupić nowy grill, no i oczywiście go polakierować, a druga sprawa to na samym dole błotnika tam gdzie się zaczyna próg moja astra była klepana i malowana. Teraz po zimie lakier sól zdarła z pojawiała się rdza. Chciałem to wyszlifować i pomalować. Nie jest to jakieś bardzo widoczne miejsce, a i moja Astra do najnowszych i o najładnieszjszym lakierze nie należy. Dlatego też myślałem że zaoszczędze na lakierniku i sam się pobawie.

Co teraz doradzacie.
Dodam jeszcze że mój lakier to fioletowa perła - tak to się chyba nazywa (zmienia kolor w zależności od kąta padania światła)

Mysle ze do takich rzeczy o jakich mowisz spray bedzie wystarczajacy.
Ale rzeczywiscie idz z jakims elementem auta, albo calym autem i niech ci do tego dobiora,
bo po latach lakier na aucie moze sie juz mocno roznic odieniem od oryginalu...
Aha, no i nie zapomnij o podkladzie pod lakier i klarze na wierzch, bo bez tego to kicha...

arljazz - mieszkasz w Zabrzu to będziesz wiedział gdzie dobierają lakier z Standox. Kedziesz z Pl. Teatralnego Mikulczycką do góry, mijasz wszystkie trzy mosty, a następnieza trzecim mostem na łuku (przy byłym szrocie aut), skręcasz w uliczkę brukowaną odchodzącą w prawo. Jedziesz do kpńca prawie do torów tramwajowych i po lewej stronie są Polskie Składy Oponiarskie, a po prawej sklep (Standox w długich betonowych barakach) - gdzie dobierają lakier, tylko żu musisz wjechać w bramę.

Cytat:
2004-03-21 22:16:14, arljazz pisze:

Dzięki za sygestie.

Ostatnio oryginalny lakier oplowski w sprayu kupowałem w ASo i zapłaciłem 45 zł. Polecam tylko oryginał, bo nie różni sie w ogóle od tego z auta!!! Pozdrawiam