MotoNews.pl

Głośniki do Vectry B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich!!!
Czy ktoś się orientuje jakie głośniki wchodzę do Vectry B ??
Prosił bym o rozmiary wszystkich głośników i ilość otworów mocujących.
Jakiej firmy głośniki polecacie??

Dzięki i pozdrawiam.

Przód to 165 mm chyba 4 otwory, wysokotonoey niewiem jaki a tył albo 165 albo 130 mm.

Tył to 13".

Przód ma 3 otwory na stronę: 16.5, 10 i miejsce na wysokotonowe. Systemy trójdrożne są raczej drogie, jakiś czas temu robiłem rozeznanie i wychodziło od 1200pln - może się coś zmieniło. Ja zapakowałem 2-drożny system Lanzara - gra super, tylko miałem duży problem z głośnikami niskotonowymi:

1. Musiałem kupić adapter - przeście z mocowania standardowych głośników GM (oryginalne głośniki są mocowane na 3 wkręty i obudowane są "specjalnym" pierścieniem, który zapewnia ich wysunięcie w stronę kabiny). Standardowo głośniki chowają się maksymalnie w drzwi, co bez zastosowania tego adaptera skutkuje niemożliwością otworzenia szyby.

2. Po zastosowaniu adaptera okazało się, że i tak mam problem z szybą, więc wytoczyłem specjalne pierścienie dystansowe - problem zniknął, lecz pojawił się następny - głośnik nie mieścił się pod oryginalną maskownicę.

Tak więc morał jest jeden - musisz dokładnie dobrać głębokość kosza głośnika do możliwości jego montażu - najlepiej przymierzyć.

Pozdrawiam

Paweł

Tył oczywiście w cm.

Pozdrawiam

Paweł

Głośniki polecam PYLE, tanie a grają bardzo ładnie

Zmieniłem przednie na Mc Audio i gdybyś potrzebował te oplowskie oryginały dolne z przednich drzwi (16,5 cm) to służę. Odezwij się na GG 1722079

Mam na zbyciu głośniczki Blaupunkta GT1E 3-drożne 165cm 100W wersja limitowana, jak by ktoś był zainteresowany to zawsze się możemy dogadać. Pozdro.