Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-04 08:31:51 Witam wszystkich.
Mam mały problem, otóż w mojej Omesi fabrycznie nie było zamontowanych świateł przeciwmgielnych.Gościu od którego ją kupiłem dokupił halageny, ale ich nie podłączył i w tej chwili są to atrapy. Mam pytanie, czy ktoś kiedyś zakładał halogeny do Omesi B, a jeżeli tak, to co trzeba zrobić? Czy jest przewidziana fabryczna instalacja, którą wystarczy podłączyć? Za halogenami są jakieś luźne kable, ale nie ma w nich napiecia. Jeżeli ktoś zna temat proszę o odpowiedź. ![]() |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-11-04 15:06:24 na 100% instalacja jest gotowa do podłączenia halogenów. jeśli po podlączeniu kabelków nie działają halogeny to albo nie masz bazpiecznika ablo przekaźnika do ich sterowania. popatrz w skrzynce bezpieczników czy czegoś tam nie brakuje |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2002-11-04 17:36:31 Instalacja elektryczna powinna być, ale czy masz wyłącznik na desce, jeśli nie, to może być kłopot.
Pozdr Janusz |
![]() arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2002-11-08 10:43:19 Halogeny już działaja , Dzięki tym, którzy odpowiedzieli.
Opowiem wam o mojej wizycie w ASO. Panowie "mechanicy" obejrzeli moje auto, i stwierdzili, że aby uruchomić te światła muszę wymienić( kupić)"zespolony włącznik świateł", za jedyne 450 zł!!! Na pytanie czy to wystarczy odpowiedzieli, że do tego dojdzie przekaźnik i kilka metrów kabla.Spytałem czy te, które wychodzą w okolicy tych świateł nie są od tego, czy nie wystarczy ich tylko gdzieś podłączyć?Stwierdzili, że nie , są to kable od czegoś innego, nie powiedzieli do czego. Podziekowałem im i ze spuszczoną głową wróciłem do domu no i sam zacząłem grzebać. Wydłubałem zaślepkę z włącznika zwarłem istniejące styki, uzupełniłem wszystkie miejsca na bezpieczniki i o dziwo w kabelkach od halogenów pojawiło się napięcie ![]() ![]() ![]() Po raz kolejny okazuje się, że panowie z ASO potrafią tylko wyciągać od ludzi kasiorkę, a nie znają się na rzeczy. ![]() Pozdrowionka |