Jakosc orla!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec jade sobie autkiem i wole nie ryzykowac a blisko byla stacja z jakosc orla, wiec stanalem zatankowalem za 20 zl 98 pb po 3.95 . No i wyjechalem, staje na skrzyzowaniu, corras cos dziwnie chodzi, trzesie nim, gaz a corrasia ostro muli ale ostro trzymam gaz, zjechalem na parking i przygazowka aby sie wyaplil, no i jezdzi normalnie. Niech zyje jakos orla!

Cytat:
2004-03-22 19:08:18, Pingu pisze:
zjechalem na parking i przygazowka aby sie wyaplil, no i jezdzi normalnie. Niech zyje jakos orla!

To mowisz ze przygazowales i 5 l sie wypalilo?
Co jak co ale autko na Modlin moim zdaniem jak tak przepala to jest juz gotowe

Co do orlenu to źle trafiłes.
Tankuje dłuuuuugi czas i w baku mam czysto .....
Tyle że czsami zamarza ale jest ok .......

polecam statoil i nowe bezsiarkowe paliwo - fajnie silnik na tym chodzi odrobine żwawszy jest,....

Cytat:
2004-03-23 10:40:03, CZUCZU pisze:
polecam statoil i nowe bezsiarkowe paliwo - fajnie silnik na tym chodzi odrobine żwawszy jest,....

No własnie co to jest za nowe paliwko ? może ktoś na nim juz troche km zrobił ?

a ja leje na esso a powietrze do kol na statoil Na statoil maja najlepsze powietrze

Cytat:
2004-03-24 10:03:06, Lo3eK pisze:
a ja leje na esso a powietrze do kol na statoil Na statoil maja najlepsze powietrze

O ile mi wiadomo to na statoil najlepsze powietrze jest ale dla rowerka, mnie nigdy nie zawiodlo

Co za nowe paliwko?? Wiecej bio mniej siarki?? .

Nowe paliwko na statoil to suprema, bezsiarkowa pb95 i można poczytać o nim TUTAJ

Co do statoil:

Dzisiaj wydałem 1800 zł przez złe paliwo ...padła lambda
Centralka wtrysku itp .....

Od 4 lat tankuje 95 lub 98 zawsze na statoil......
mam faktury z kazdego tankowania ......... po naprawie eskpertyza i ..... pozyjemy zobaczymy ...

Mi kiedys tez w fordzinie poszla sonda , a tankuje zawsze na etanexie, tylko niewiadomo czemu i nie wiem czy u kazdego tak jest ze autko spokojnie jeszcze ze 100km zrobilo z awaria

Czuczu przez sonde padla centralka wtrysku poza tym to gdzie i do czego dostales za 1800zl. Moze juz lepiej trzymaj sie zdala od pojazdow z napedem spalinowym

Orlen, BP,SHELL wszyscy w widełce paliwo biorą - wiem bo koledzy z nijmana wozą

przeczytalem, to co napisali na stronie statoił i na smiech mnie zbiera... ludzie chyba juz na polske przeszla amerykanska glupota , ludzie patrza nowe, pisze : lepsze kupujemy! , a czy ktorys z was uczyl sie kiedys chemii ? analizowal przemiany i procesy zachodzace przy pracy silnika spalinowego ? ,temperatury? pewnie nie wiec pomoge wam ...
siarka w paliwie zawarta jest ze wzgledu na jej obecnosc we wszystkich kopalnych pochodnych wegla ... sama siarka nawet nie jest zraca, dopiero z woda tworzy kwasy, i inne substancje szkodliwe , dlatego paliwo bezsiarkowe to paliwo dla niedzielnych kierowcow, ktorym zwiazki siarki w ukladzie wydechowym powoduja przyspieszona korozje, btw jesli ktos jezdzi naprawde a nie trzyma samochod w garazu nie musi przeplacac, a btw apropos zwawoscie... to takie same teorie jak ta ze silnik malucha jest mocniejszy na 98 buahaha , chemia to potega jak mawial moj nauczyciel

rzeczywiście marketingowe pierdoły. Ale jeśli jest niższy poziom siarki to mimo wszystko czystsze spaliny. Być może odbiją sobie na innych wskaźnikach.
Dla mnie wszystkie stacje "markowe" sprzedają paliwo o zbliżonych parametrach. Nie kupuję na stacjach małych, nieoznakowanych. Uwielbiam sieć Neste bezobsługową, podjezdzasz, wrzucasz kartę i tankujesz, tanio i bez chodzenia do kasy, stania w kolejkach i pierdzielonej lojalki na kanapki)).

z tego co wiem to wiekszosc jest bezsiarkowa, procz U, w ktorej wlasnie zwiazki siarku przejely role olowiu z dawnej E, aby zapobiec wypalaniu gniazd zaworowych i "regenerowac" ubytki. Czyli ta jest najbardziej bezsiarkowa z bezsiarkowych, co napewno jest super

tomeq dzisiaj wróciłem wiec moge odpisac....
nowa centralka wtrysków , filtr powietrza , dolot do filtra sonda lambda czyszczenie przepustnicy i reset kompa i cos z wtryskiwaczami = 1800 zł mam fakture niestety....
na szczescie auta juz nie ma ....

wyjasnij mi co to jest centralka wtryskow?

Nie znam sie na wtryskach - takie małe urzadzenie ......
w fakturze pisze Centralka ..... wtrysku cos takiego ....... wyszczególniona faktura - koszt nowe 1100 zł .... w sumie 1800 .
po jej wymianie od razu auto nabrało zycia - aha no i syf z baku wyczyszczony .....

Czuczu jestes pewnien ,ze poszla Ci "centralka wtryskow" ? Jezeli robiles ten samochod na fiacie to w 80 % jestem pewien ze zrobili Cie w ciula. Chyba, ze siadly ci wtryskiwacze i hurtem wymienili wszystkie 4 wraz z listwa to by sie zgadzalo cenowo. btw. wtryskiwaczami steruje komputer , a koszt komputera to ponad 2000 jak nie wiecej wiec raczej komputera Ci nie wymienili Pozdr.

hmm co do tego ze wymianili to jestem pewien ....
Po tym jak spieprzyli hamulce patrzyłem im sie na rece cały czas ...... Wymienili centralke wtrysków i w momencie auto zaczeło jechac ..... stara była do bani ....

moze tak jak mowilem modul przekaznikow K46 wymienili , tylko ze za 1000zl i odrazu samochod odżył. Moze i mozliwe ale ...