MotoNews.pl

Wyje mi skrzynia kurca bomba..:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nio niestety od wiosny się zaczeło wyje jak cholera od strony kierowcy na wszystkich biegach dochodzi dwiek wycia delikatnego zgrzytania im wyższy bieg tym wycie słabsze... jak otworze okno kierowcy i jade kolo jakiejś ciany to dopiero słychać i to mnie dziwi bo dzwiek jest dużo głośniejszy na zewnątrz auta niż w środku zawsze mi się wydawało że jak wyje skrzynia to mocno ją słychać w samochodzie a nie na zewnątrz..

Co do oleju to był wymieniony na jesień sprawdzałem tydzień temu jest full.. a coś wyje jak cholera... od strony kierowcy wszystko wygląda na to że to skrzynia biegów ...

eeeehh znowu wydatki....

Adminku sprawdz sobie stan łozysk niekoniecznie to skrzynia. Wiem jak wyje skrzynia(duzo jezdze starym polonezem truckiem) sprawdz sobie pólosie i cały układ przeniesienia napedu.
P.S. teraz juz wiem dlaczego tak powoli dzisiaj jechałes A4 zawsze co cie widze to zap......sz jak szlony johny

To faktycznie kruca bomba, masz problemasa. A może olejku w skrzyni za mało albo gówniany.

Mnie sie pojawilo smieszne wycie (delikatny swist) przy mocnym przyspieszaniu. Zgrało sie to z wymiana tłumika srodkowego. Kupilem jakis badziew za 40 pln i do czasu az przegnije mam swist a'la turbo

BTW: Plecionka za potrkami jest wymianialna?
Da sie to wspawac? Cos mi sie widzi ze lada moment wyleci

Cytat:
2004-03-23 19:29:08, Krzysztof_L pisze:
To faktycznie kruca bomba, masz problemasa. A może olejku w skrzyni za mało albo gówniany.

Czytasz posty ?

Adminek! Jak już diagnoza wykluczy wszelkie inksze zespoły i pozostanie "krzynka" to może wypróbujesz cosik z preparatów " XADO" /czy jakoś tak podobnie nazwane /.
Poważnie pytam, bo sam się przymierzam!
Powód?-miesiąc temu byłem zmuszony załatwić 2 ważne sprawy naraz w tym samym czasie i różnych miejscach-musiałem oddać mojego bolida w bybrate łapy znajomego, który pojechał nim do Gliwic....Nie wiem jak on kurwa jechał ale od tego momentu jak "daję buta"i wrzucam trójkę to prawie zawsze zgrzyta /a ja zgrzytam zębami /

Ja na razie plecionkę przykręciłem grubymi opaskami metalowymy. I trzyma

No wymyśliłem sobie taki tescik.!

Musze postawić autko na podnośniku odkecić osłone skrzyni biegów wsadzić jakiegoś gościa po fury kazać mu zapalić silnika wrzucić jedyneczke i podkrecić do 2500obr i delikatnie hamować bryke nożnym wtedy teoretycznie pojawia się wycie.! czyli jazda/przyspieszanie najlepiej słyszalne na pierwszysm biegu.
No i pod furą słuchać gdzie to holerstwo wyrczy...

Co do A4 to faktycznie ostatnimi czasy musze sie hamować właśnie z powodu wycia bo nigdy niewiadomo kiedy gówno sie rozleci głupio by było jakby mi walneła przy 190km/h na balcie...

,,Czytasz posty ? ''

tak, czytam ale uważam, że nie zaszkodzi trochę humoru.
A Tobie go zabrakło, pewnie nie pierwszy raz.

Cytat:
2004-03-24 09:39:22, Krzysztof_L pisze:

Ale gdzie tam byl jakis humor Przeczytales post Adminka i nie wiesz co napisal? A Zoltar sie irytuje, co raz czesciej ale tu mial chyba racje

Cytat:
2004-03-24 09:39:22, Krzysztof_L pisze:
,,Czytasz posty ? ''

Humoru ?

hehehe

EEEEEEEEE Puk Puk pamietacie.???? to był post o skrzyni biegów...
Wracać mi do tematu ale już.!!!!! i nierobić mi tu bo bede dawać i potem bedzie .!

HEHE ale sie pobawilem emitami...

Nie miał racji (irytację niech zostawi dla siebie), a z tym humorem to tak jak w kawałch abstrakcyjnych (są takie), ale to trzeba rozumieć.

hmm a może to siakaś pierduła - czyt np mechanizm zmiany biegów opiera się o przewody od gazu i przy określonych obrotach wpada w wibracje?

Odnosnie samej skrzyni....to moja dostała mocno po dupie....tzn zrobiłem ze 3 tys na połowie stanu oleju....

Tak to jest jak sie uszczelni szkrzynie z jednej strony...a ta zacznie rzygać z drugiej

Dolałem oleju i wszystko ok, nic nie zgrzyta, nic nie wyje nic nie wyskakuje.
Generalnie skrzynie w espero są nie do zaje....wiadomo czego

Jutro jak się wyrobie zabieram sie za uszczelnienie tego ustrojstwa .