Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-23 08:32:50 Nio niestety od wiosny się zaczeło wyje jak cholera od strony kierowcy na wszystkich biegach dochodzi dwiek wycia delikatnego zgrzytania im wyższy bieg tym wycie słabsze... ![]() ![]() Co do oleju to był wymieniony na jesień sprawdzałem tydzień temu jest full.. ![]() eeeehh znowu wydatki.... ![]() ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-03-23 18:39:27 Adminku sprawdz sobie stan łozysk niekoniecznie to skrzynia. Wiem jak wyje skrzynia(duzo jezdze starym polonezem truckiem) sprawdz sobie pólosie i cały układ przeniesienia napedu.
P.S. teraz juz wiem dlaczego tak powoli dzisiaj jechałes A4 ![]() ![]() |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-23 19:29:08 To faktycznie kruca bomba, masz problemasa. A może olejku w skrzyni za mało albo gówniany. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-03-23 22:25:50
Czytasz posty ? ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-03-24 01:03:52 Adminek! Jak już diagnoza wykluczy wszelkie inksze zespoły i pozostanie "krzynka" to może wypróbujesz cosik z preparatów " XADO" /czy jakoś tak podobnie nazwane ![]() Poważnie pytam, bo sam się przymierzam! ![]() Powód?-miesiąc temu byłem zmuszony załatwić 2 ważne sprawy naraz w tym samym czasie i różnych miejscach-musiałem oddać mojego bolida w bybrate łapy znajomego, który pojechał nim do Gliwic....Nie wiem jak on kurwa jechał ale od tego momentu jak "daję buta"i wrzucam trójkę to prawie zawsze zgrzyta /a ja zgrzytam zębami ![]() |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2004-03-24 08:15:59 Ja na razie plecionkę przykręciłem grubymi opaskami metalowymy. I trzyma ![]() |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-24 08:52:08 No wymyśliłem sobie taki tescik.!
Musze postawić autko na podnośniku odkecić osłone skrzyni biegów wsadzić jakiegoś gościa po fury kazać mu zapalić silnika wrzucić jedyneczke i podkrecić do 2500obr i delikatnie hamować bryke nożnym wtedy teoretycznie pojawia się wycie.! czyli jazda/przyspieszanie najlepiej słyszalne na pierwszysm biegu. No i pod furą słuchać gdzie to holerstwo wyrczy... Co do A4 to faktycznie ostatnimi czasy musze sie hamować właśnie z powodu wycia bo nigdy niewiadomo kiedy gówno sie rozleci ![]() ![]() |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-24 09:39:22 ,,Czytasz posty ? ![]() tak, czytam ale uważam, że nie zaszkodzi trochę humoru. A Tobie go zabrakło, pewnie nie pierwszy raz. |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-03-24 12:13:16
Ale gdzie tam byl jakis humor ![]() ![]() ![]() |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-24 14:31:21 EEEEEEEEE ![]() ![]() Wracać mi do tematu ale już.!!!!! i nierobić mi tu ![]() ![]() ![]() HEHE ale sie pobawilem emitami... ![]() |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-24 16:33:07 Nie miał racji (irytację niech zostawi dla siebie), a z tym humorem to tak jak w kawałch abstrakcyjnych (są takie), ale to trzeba rozumieć. |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-03-25 23:22:10 hmm a może to siakaś pierduła - czyt np mechanizm zmiany biegów opiera się o przewody od gazu i przy określonych obrotach wpada w wibracje? ![]() Odnosnie samej skrzyni....to moja dostała mocno po dupie....tzn zrobiłem ze 3 tys na połowie stanu oleju.... ![]() Tak to jest jak sie uszczelni szkrzynie z jednej strony...a ta zacznie rzygać z drugiej ![]() Dolałem oleju i wszystko ok, nic nie zgrzyta, nic nie wyje nic nie wyskakuje. Generalnie skrzynie w espero są nie do zaje....wiadomo czego ![]() Jutro jak się wyrobie zabieram sie za uszczelnienie tego ustrojstwa ![]() |