MotoNews.pl

Rejestracje czarne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze moze niektorym moje pytanie wyda sie idiotyczne..ale przejde do rzeczy..mianowicie..czeka mnie zmiana tablic z czarnych na biale..bo tak czy siak do 1 lipca tego roku trzeba wymienic obowiazkowo..i moj problem polega na tym..ze chcialbym sobie zostawic jedna tablice na pamiatke..tylko ze od tak sobie nie mozna jej odkrecic i wziasc do domu..a nie chce oddac obu...z tego co inni mi mowili..to podobno najlepiej pojsc na policje i zglosic kradziez tablicy..oni ponoc jakis papierek daja..i trzeba od razu zmienic tablice...czy ktos juz cos takiego robil??bo mnie bardzo zalezy na tym zeby zostawic sobie ta tablice..i powiesic na scianiepozdroowka Mariusz

hmmm tak jak mowisz - to chyba jedyny sposob :/ trzeba odkrecic i powiedziec ze Ci zjumali...

Cytat:
tak czy siak do 1 lipca tego roku trzeba wymienic

Hmmmmmm....Jak to???
Gdzie tak pisza???

-----------------
http://plepleple.pl

qrcze sakad ja wezme 200 zeta do 1 lipca

Cytat:
2004-03-24 00:44:21, MUSTANG65 pisze:
Wiem ze moze niektorym moje pytanie wyda sie idiotyczne..ale przejde do rzeczy..mianowicie..czeka mnie zmiana tablic z czarnych na biale..bo tak czy siak do 1 lipca tego roku trzeba wymienic obowiazkowo..

Poprosze podstawe prawna!!!!
ZTCW to nie ma obiwazku wymiany tablic bo niby z jakiej racji? I co - jeszcze moze panstwo chce to zrobic na koszt posiadaczy saochodow? Czarne stare numery w Hiszpanii czy we Wloszech funkcjonuja do tej pory i umra smiercia naturalna wraz z koncem zywota samochodw, wiec o jakim obowiazku owa?
Kurcze - gotuje sie jak slysze koljeny poroniony pomysl z "obowiazkiem" wprowadonym przez tego idiote Pola....

W dniu 1 lipca 2000 roku weszly biale tablice rejestracyjne..i przeciez bebnili o tym wszedzie od razu ze do 4 lat trzeba zmienic na biale tablice..wiec do 1 lipca 2004 trzeba zmienic..pozdroowka Mariusz

Cytat:
2004-03-24 09:36:51, MUSTANG65 pisze:
W dniu 1 lipca 2000 roku weszly biale tablice rejestracyjne..i przeciez bebnili o tym wszedzie od razu ze do 4 lat trzeba zmienic na biale tablice..wiec do 1 lipca 2004 trzeba zmienic..pozdroowka Mariusz

POPROSZE PODSTAWE PRAWNA!!!!!!!!!!

Niestety nie znalazlem nic na ten temat..moze sie myle..pozdroowka Mariusz

Oczywiscie ze sie mylisz!!!! NIKT NIKOMU NIGDY NIE NAKAZE WYMIENIC TABLIC!!!!!! Z wyjatkiem dwoch przypadkow - kiedy czarne tablice sa zniszczone (nieczytelne) lub jedna z nich zostala skradziona. Wtedy trzeba wymienci je na nowe, ale z racji tego, ze nie robi sie jz czarnych trzeba przerejstrowa cna biale. Natomiast czarne tablice istniec beda do konca isntienia smaochodow na ktorych sie znajduja...
Uff- zagotowalem sie....

pytałem znajomej z urzędu...
do konca czerwca mają zniknąć czarne tablie - obowiazkowo....
jak co nie wiem, mówiła ze trzeba... jak ktoś dotrze do przepisu to niech da znać... moze się znajdzie luke... bo 140zł to ja wolę na opony wydać a nie na blahę...

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-03-24 12:47:02 ]

Nie chce wsiadac na twoja znajoma (w ogole dzisiaj w kurwiony jestem ale nie z powodu tego watku), ale moze niech sie podszkoli z przepisow bo brednie gada!!!! NIE MA takiego przepisu. Chyba ze zafunduje kazdemu nowe blachy to wtedy sie do niej zglosze.

nie dośc ze jesteś pyskacz to jeszcze niedoinformowany (remis)
ok... moze nie ma obowiązku zmieniać tablicy ale masz obowiązek miec NAKLEJKĘ kontrolną na furze - wiesz jak ją wyrwać z urzedu bez zmiany tablic to chwała ci za to i podziel sie z innymi jesli nie to sie nie wściekaj tylko poczytaj przepis...

Pyskacz jestem dzisiaj bo z samego rana mnie koles mocno z rownowagi wyprowadzil - zeby go szlag - tfu....
A co do tablic to mialm racje - tablic zmienaic nei trzeba. A ten przepis - to mozna jakis link?

prosze bardzo..
podstawa prawna
moze ty sie w tym połapiesz..... ja widzę tylko obowiązek legalizacji tablic, ale nie ma mowy o tym ze stare tablice traca ważność... problem tkwi w tej pier**** naklejce...
moze ty się z tym zmierzysz... powodzenia

O nie ja im nie oddam moich klasycznych czarnych tablicow !!!!

to będziesz musiał albo zglosina na policji kradzież....
albo napisać oświadczenie ze zgubiłeś...
"
Zaświadczenie wydane przez właściwy organ policji potwierdzające zgłoszenie kradzieży tablic albo złożone pod odpowiedzialnością karną za składanie fałszywych zeznań przez właściciela pojazdu stosowne oświadczenie w przypadku innej utraty tablic
"
tylko jak zgłosisz ze ukardli a cie dojada ze masz to masz przegwizdane...

No ustawa spora, ale wydaje mi sie, ze wszysktie przepisuy w nei j zawarte okreslaja warunki legalizacji tablic bialych, a nie czarnych

Narysuje sobie sam jedna i taka im oddam powiem ze juz dawno zgubilem i tak jezdzilem

pozdr

@ thaniel
no to sam się o problemy prosisz... nie oodawaj wogóle i już napisz ze obie ci spadły i po zabawie..
moze tak jak ze starym dowodem - mozna go sobie zatrzymac przy wymianie na nowy ale jest jakoś znaczony i pobierają oszałamiająca opłate - 5 zł.

@ Zuraw
masz rację - nie ma obowiązku zmiany tabli ale jest obowiązek posiadania naklejki tak?? czy się mylę... wiec moze jest sposób by uzyskac naklejkę do starej tablicy ale pewnie kosztuje to niewiele mniej i mija się z celem... ..

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-03-24 13:51:55 ]

Mimo szczerych checi nie widzi mi sie nakljeka legalizacyjna na strych blachach.... W H i I na starych numerach nie ma znakow homo...