MotoNews.pl

Poszerzanie felg stalowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeszukiwałem forum i nic na ten temat nie znalazłem - chce poszerzyć moje standardowe felgi (stalowe) wspawując kilku centymetrowy rant. Pytanie: czy ktoś juz coś takiego robił i jakie są tego ceny ?? Ewentualnie gdzie w Krakowie mi to wykonają ??

Robila to jakas firma w Wieliczce. Wiem, ze RAKO posredniczyla. Ceny byly zdecydowanie za wysokie. lepiej poszukac takich jak chcesz i nie spawanych.
Jasiu

Własnie tylko że ja nie chce zmienić nic w wyglądzie swojej Ładnej ale tylko poszerzyć kółka

Cytat:
2004-03-24 15:58:48, vantes pisze:
Własnie tylko że ja nie chce zmienić nic w wyglądzie swojej Ładnej ale tylko poszerzyć kółka

To załóż dystanse i jeszcze mniej zmienisz wygląd...
A moim zdaniem zmiana felg jest w klasyku bezwarunkowo dopuszczalna. Jak bys widział moją na piętnastocalowych aluskach to byś zmienił zapatrywania

W Szczecinie jeden z kolegów z klubu FSO poszeżał sobie stalóweczki.wyglądają zaj*********. z tego co wiem koszta to 80 zeta od sztuki ( o ile mnie pamięć nie zawodzi).ma założone opony 195 i są równe z samochodem. Miał 215(chyba) ale go skowernia "ścigała" bo wychodziły poza obrys samochodu.

wygląda to naprawde fajnie.

w wątku "zachodniopomorskie spotkanie" są posty kolegi o nicku Mach i tam poszeżone felgi stalowe można zobaczyć, chociaż fotka nie oddaje rzeczywistego wyglĄDU

klasyk na alusach wygląda bardzo dobrze

Nawet lepiej niż bardzo dobrze

Pozwolę sobie się nie zgodzić z kolegą Pawłem . Jak dla mnie te szerokie stalówki które były wcześniej na autku wyglądały rewelacyjnie i nadawały skromnej Ładziance naprawdę agresywny i bojowy wygląd. A te aluski, pomimo że ładne to jakieś takie nijakie - no ale to tylko moje skromne zdanie.
Pozdrawiam
Andrzej

mi wydaje się że lep[iej bedzie wyglądała na alusach. stalówki na zimę zostawię.

To oczywiste że nie musiesz mieć takiego samego zdania jak ja - to przecież Twój wózek. Ale i tak uważam że 2103 na tych stalówkach prezentuje się rewelacyjnie .
Na kiedy planujesz ukończenie prac z Ładą?
Pozdrawiam
Andrzej

dla mnie stalóweczki lepiej wyglądają

teraz robię podłogę ( dziury + konserwacja) potem maluję środek i wstawiam kubełki. muszę jeszcze wyłożyć blachą alu miejsce po tylnej kanapie. no i dalej nie mam tylnego zderzaka.

Dowiedziałem sie ze u mnie na uczelni koleś może mi to zrobić za 60 od łeba. Wspawa rant taki jak bede chciał i dokładnie mi to wyważy. I przy tym zostane. Alusy - owszem chciałbym ale takie jak mi odpowiadają wizualnie zdecydowanie przewyższają możliwości mojego portfela

MI osobiście równiez cholernie się podobają te stalówki.Ale alki tez nie są złe.

wybaczcie że z innej beczki ile na maxa można wspawać żeby zostawić np gumki 165 albo 175

jak ktoś chce to mu wypozyczę moją felgę celem oceny jak i za ile to zrobić. Uważam że do zrobienia takiej felgi jak moje wystarczy wyważarka i palnik.

Cytat:
2004-03-26 17:32:51, Golem pisze:
wybaczcie że z innej beczki ile na maxa można wspawać żeby zostawić np gumki 165 albo 175

Bezpiecznie zapytać w sklepie z gumami. Ja wiem na pewno, że na 7cali dopuszczalne jeszcze minimum to 195mm, a zalecane jest do 195 6,5 i mniej.

Ja na szesciocalowe felgi założe te 175-tki - ale chyba będzie OK?
Jesli chodzi o wspawanie - widziałem ostatnio w Krakowie poldka na takich poszerzonych stalówkach - to musi być naprawde dobrze zrobione i wywazone - inaczej moga się zacząć problemy z biciem kierownicy przy pewnych prędkościach. Ale dla chcącego - nic trudnego
Paweł

kolejny wątek o felgach