MotoNews.pl

Jak odkodowac radio ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamontowane oryginalne radio , Grundig. Ostatnio zmienialem Aku. i po podlaczeniu nowego , radio laskawie poprosilo o wpisanie kodu ... no wlasnie jaki to kod ? Jest jakis uniwersalny , czy do kazdego radia jest inny ?

Pozdrawiam
----------------------------
VonPiter
Opel Astra F Caravan 1.6 16V

Weź wrzuć to w wyszukiwarkę powinno Ci znaleść kilka postów na ten temat. Kod powinien być w papierach samochodu albo zapisany o obudowie z tego co pamietam, ale lepiej poszukaj

Wyciągnij radio czesto zdarzało się że na radiu kod był napisany.

Cytat:
2004-03-25 10:33:09, DamianSz pisze:
Wyciągnij radio czesto zdarzało się że na radiu kod był napisany.

a jak nie ma to daj do jakiegos "zurtu" do rozkodowania

>Wyciągnij radio czesto zdarzało się że na radiu kod był napisany.

Niestety na radyjku nie ma kodu
Rozkodowanie bedzie nmie bolalo 50 PLZ .

------------------------
VonPiter

Możesz jeszcze spróbować z zamrażalnikiem, ale niegwarantuje że radio Ci niepadnie mi w fordzie się udało, siedziało godzine w -18.

Cytat:
2004-03-25 00:15:50, VonPiter pisze:
Mam zamontowane oryginalne radio , Grundig. Ostatnio zmienialem Aku. i po podlaczeniu nowego , radio laskawie poprosilo o wpisanie kodu ... no wlasnie jaki to kod ? Jest jakis uniwersalny , czy do kazdego radia jest inny ?

Pozdrawiam
----------------------------
VonPiter

Skoro nie masz kodu w książce auta, to radio jest tak oryginalne jak ja jestem św.Mikołajem

Skoro nie masz kodu w książce auta, to radio jest tak oryginalne jak ja jestem św.Mikołajem

Witaj Sw.Mikolaju z Elblaga
Calkiem mozliwe , ze nie jest oryginalne. Mowiac oryginalne , mialem na mysli oplowskie , Grundig ... 303 C.

Pozdrawiam
-----------------------
VonPiter
Opel Astra F Caravan 1.6 16V X16XEL '95

Cytat:
2004-03-27 23:08:52, VonPiter pisze:

Witaj Sw.Mikolaju z Elblaga
Calkiem mozliwe , ze nie jest oryginalne. Mowiac oryginalne , mialem na mysli oplowskie , Grundig ... 303 C.

Pozdrawiam
-----------------------
VonPiter
Opel Astra F Caravan 1.6 16V X16XEL '95

O.K. Teraz jest bardziej zrozumiale.Mnie swego czasu ukradli radio z Astry / Philips Car 400/ i pewnie też kombinowali z rozkodowaniem, stąd moje rozterki!!! Daj mi jakiś namiar na siebie to Ci podpowiem co nieco!!!Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: dulczas dnia 2004-03-28 21:05:12 ]

a wie ktos moze jak wymontowac taqkie oplowskie radio? bo kupilem Astre i jest tam radio i chcialbym sprawdzic czy ma na obudowie wpisany kod (poprzedni wlasciciel twierdzil ze ma) i teraz nei wiem czy jak sie je wyciaga to odlacze je od zasilania czy jest tam z tylu wlaczone na normalna kostke?

Z przodu na panelu masz 4 śrubki na imbo chyba 3 wykręć je i wsadź tam 4 gwoździe rozegnij na zewnątrz i radio wyjdzie.

zalezy jakie radio
u mnie w car 300 nie było żadnych śrubek
poprostu trzeba było w te dziurki wsadzić gwoździe i mocno ciągnąc za otwór na kasetę

co do pytania wyżej czy odłączy się zasilanie przy wyjmowaniu radi-tak odłączy się na 99%(chyba ze w astrach I było to inaczej,ale myslę że tak samo jak u mnie)

pzdr

Cytat:
2004-03-25 20:51:46, DamianSz pisze:
Możesz jeszcze spróbować z zamrażalnikiem, ale niegwarantuje że radio Ci niepadnie mi w fordzie się udało, siedziało godzine w -18.

Potwierdzam, stary ale dobry sposób.
Tylko troche dłużej niż godzina, moje leżało 5.

Cytat:
2005-01-30 19:37:32, Grzesiek pisze:
zalezy jakie radio u mnie w car 300 nie było żadnych śrubek poprostu trzeba było w te dziurki wsadzić gwoździe i mocno ciągnąc za otwór na kasetę co do pytania wyżej czy odłączy się zasilanie przy wyjmowaniu radi-tak odłączy się na 99%(chyba ze w astrach I było to inaczej,ale myslę że tak samo jak u mnie) pzdr

u mnie tez srubek nei ma ale gwozdzie dzialaja ok wyciagnalem radio i byl na nim napisany kod ktory teraz musze wklepac i zaraz bede szukal jak to zrobic

A mi radio sie zblokowało (podanie kodu z instrukcji nie pomaga - nadal zły kod ) a w mrozie przelezało 48 godzin (od minus 18 do minus 30) i nic... Co mam zrobic?? Pozostaje tylko udac sie do fachowca i zapłacic grube siano?? Dodan ze radiio grundig orginalne (zakupione wraz z zautem 11lat temu ), Pozdrawiam

Jesli ktoś ma problemy z rozkodowaniem CAR 300 prosze na priva

a jesli ktos chce kupic CAR 300 z kodem (z mojej astra g)to oddam tanio

-a zaslepki na imbusa sa zawsze(czyba ze tam juz ktos kiedys na szybko radio""wykrecal"" i niemial czasu wkrecic albo musial uciekac

Musze dodac ze mam radio GRUNDIG SC 303.

Cytat:
2004-03-25 00:15:50, VonPiter pisze:
Mam zamontowane oryginalne radio , Grundig. Ostatnio zmienialem Aku. i po podlaczeniu nowego , radio laskawie poprosilo o wpisanie kodu ... no wlasnie jaki to kod ? Jest jakis uniwersalny , czy do kazdego radia jest inny ? Pozdrawiam ---------------------------- VonPiter Opel Astra F Caravan 1.6 16V

jest tak samo uniwersalny jak pin do karty czy komorki )

kilka postow powyzej kolega oferowal sie ze postara sie wygenerowac kod

proponuje uwaznie czytac posty

Cytat:
2004-03-25 20:51:46, DamianSz pisze:

Trzymałem CAR300 na -28 tydzień (bo zapomniałem o nim ) i po wyjęciu, rozmrożeniu nadal wołało kod. Może za długo się mroziło