| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rapik Opel Omega B Łasin | 2002-11-04 19:52:40 Podczas jazdy od czasu do czasu Komputer pokładowy wyświetla napis OEL MANGEL i zapala sie kontrolka CHECK. Nie ma reguły na zapalanie się tego komunikatu czasami wogule się nie wyświetli. Jeżeli ktoś wie oco chodzi proszę o pomoc. |
czarekh100 opel astra gsi Radzanow | 2002-11-04 20:12:48 w jakim samochodzie ci sie to dzieje?
czytalem w instrukcji astry gsi ze to problem z olejem,moze to byc zbyt niski lub zbyt wysoki poziom oleju,w instrukcji jest napisane zeby wylaczyc natychmiast silnik po ukazaniu sie tego komunikatu. tylko tyle wiem.moze ktos ma wieksza orientacje w tym temacie |
Rapik Opel Omega B Łasin | 2002-11-05 13:15:40 OK dzięki serdeczne za podpowiedź. Stan oleju jest OK tzn. jest w połowie między max a min. Czujnik oleju wymienić to prosta sprawa i od niego zacznę, martwi mnie tylko ten zawór czy sam dam rade go wyczyścić ? |
Rapik Opel Omega B Łasin | 2002-11-06 14:54:06 GBOS
Piękna fachowa literatura, dzięki za wszelkie informacje, niewiem co to jest kontrolka MID w Omedze raczej jej niema. Ale we wszyskich postach strwierdzono że komunikat dotyczy ogólnie obegu oleju silnika. I to się zgadza. Wyjołem kostkę z czunika poziomu oleju i zwarłem ją do masy komunikat się pojawił. Teraz tylko parę prób i wyda się czy to czujnik czy przewód gdzieś nie łączy. Pozdrawiam OPLOWICZÓW HEJ !!!! |
Prowo Forumowicz ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2002-11-07 08:48:49 MisiekOMA is right co do poziomu oleju i miarki. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |