Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-25 16:34:04 Jesli byl jakis watek o swapach to go tam przeniescie...
a teraz sedno sprawy... Probowal ktos wsadzic silnik od zaporoca ? mam cala jednostke napedowa tj silnik skrzynie i nawet wahacze z bebnami by sie znalazly.... Duzo myslalem nad tym i prawde mowiac bedzie trudnoooo. Raz ze trzeba silnik porozkrecac z obudowy.Bo jest wielgachny i z tym wszystkim trudno bedzie upchnac go tam. Skrzynia tez jest wielka, nie wiem czy zdolam jak zmiescic miedzy mocowaniami wahacza. Myslalem nad wsadzeniem wahaczy z zaporozca.Problem tylko bedzei z mocowaniem amorka do budy i kielicha na sprezyne. Szkoda ze nie wyciolem gniazd z budy... To wszystko narazie teoria pogladowa jak zrobie swojego to zaczne na dobre z tym ale juz powoli wszystko kompletuje. Nie mowiCie mi zebym sobie kupil inny silnik bo po prostu chce wsadzic to co mam.Druga sprawa chce zeby ten silniczek odzywl w innym aucie i uslyszec jeszcze raz kochana falke |
![]() MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-03-25 16:39:33 A co, ruski "masahuku cadilak" padł? Dzisiaj widziałem mknącego zaporka, bude ma już naprawde pozytywnie się wyróżniającą z tłumu bezpłciowych aut ![]() |
![]() Jasin Warszawa | 2004-03-25 17:19:30 ja kiedys gadalem z typkiem co ma silnik od zaporozca w BISie
jak chcesz to mam jego numer nawet gdzies pozdrawiam Jasin |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-25 17:33:08 Mozesz dac ![]() |
Mruk F&F Sympatyk Bielawa | 2004-03-25 18:02:47 Witam!
Temat bardzo ciekawy, a i w silniku drzemie duży potencjał jak się przy nim troszke popracuje. Życzę sukcesu bo to naprawdę ciekawe. Pozdrawiam |
![]() Gabber FSO Polonez 1.5 SLE Płock | 2004-03-25 19:25:27 Pamiętam muj dziadek na wsi kiedyś miał 2 zaporożce ale nie mniał kto ich poskładać w jede i w końcu odydwa pojechały pocięte na złom ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-25 19:50:51 Barry napisz do Zurawia z tym - kiedys cos wspominał o takim silniku w kszlu.
Muł jakich mało - chyba ze zrobisz ten silnik z zaporożca.... Ale to pali jak smok mimo wszystko...... Wiem że to wsadzicie ( niekoneicznie na trzeźwo ) ale nei lepiej poszukac pasjonata i upchnac ???? Zastawe łatwiej zrobić ![]() |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-03-25 22:44:19 CO ty mowisz mul jakich malo !!!!
Silniki maja moc 40,45 i 50 konne zalezy od wersji. Wersja 40 konna roznila sie od 50 tylko tym ze miala dwuprzelotowy gaznik, suchy filter powietrza i inna glowice prawdopodobnie splanowana. Wiec zrobienie podwyzszenie do 50 kucy to jest nic oczywiscie wedlug ksiazki. Ruscy jak dobrze dlubna wyciagaja z tego silnika kolo 80 kucy. Nie zamierzam z niego robic auta zeby jezdzic 160km/h bo moim zdaniem maluch sie do tego nie nadaje.Moim celem jest stworzenie auta do KJS z ten silnik ze skrzynia nadaje sie bardzo dobrze. Skrzynia ma krotsze przelozenia niz maluchowska!!. Silnik zostanie zdemontowany na czesci pierwsze i zlozony na nowych czesciach.Jak sie uda to mozliwe ze zmienie tloki na garbate i o wiekszej srednicy bo wiem ze goscie takie przerobki robili.Silnik jak ma V przystalo ma zrownowazone masy I i II rzedu...Ma kinetyczny mechanizm wyrownowazajacy. WIec prosze Cie nie mow mi ze to jest MUL!!!!!!!!!!!! |
![]() Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-03-26 18:42:47 Wreszcie się znalazł drugi co docenił ten silnik ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-26 20:12:04 Daymon gdybys mieszkał w stalowej to bys wiedział tyle co ja....
Jestem przeciw bo : Zaporożec - dawca ma swój przebieg - w ciagu 2ch lat ruszał sie z miejsca mało kiedy ...... I jakby nie patrzec palił barryemu sporo ..... po rozmowie na gg wyjawił szczegóły dlatego nic nie mówie - ten silnik ma byc wyremontowany a to zmienia postac rzeczy ... Boje sie tylko spalania .... Ma tez plusy - brak chlodnicy cieczy , przewodów itp ....... wiec sporo mniejsza waga auta .... Mam nadzieje ze będe mógł w tym pomóc barryemu ... A jak plan niewypali to sie jakąs zoske znajdzie..... A ze widziałem niedawno starego kanta który sie robi barryemu to stwierdzam że fuszerki nie odwali i powstanie ciekawe auto ..... |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-26 21:05:03 ee tam odrazu stary 86 rok to mlody kant, stare to gdzies sie zaczynaja od 25 ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-26 22:29:57 Hmmm co do silnika to powierciłe mw necie......
Da sie wycisnac 90 koni .... Spalanie 16 po miescie ![]() Jedyne pocieszenie to fakt ze skrzynai i półosie wytrzymaja wszystko.... |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-03-26 23:17:14 Nie powiem duże brawa za pomysł i innowacyjność.Ciekawe jak to będzie chulało.
|
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-26 23:34:53 Znajac barryego to będzie hulało jak głupie..... kazdy zbedny kilogram wyleci .....
I to nie jest żart !!!! ![]() A co do skrzynito na 400 m sie nei nadaje ale na kjs tak .... |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-03-27 00:15:59 To co ta skrzynia aż taka krótka jest?? |