| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-26 00:27:21 Ogolnie mam jakis dupiasty stary gaznik. Wiadomo ze stare auta i stare gazniki to nic dobrego - ani mocy nie ma zaraz po uruchomieniu, a i na obrotach slabo.
Myslalem o zagazowaniu truchła gdyz mam dobre doswiadczenia z LPG w samochodzie z gaznikiem. Tylko aby nie stłumić łady to trzeba by było wprost do bloku silnika zapiąć 4 rury - i zamiast gażnika umiescic na nich miksery oraz przepustnice. Oczywiscie samochod nie jedzilby wtedy na benzynie - gdyz nie byloby mechanizmu do jej rozpylania. Byłyby tylko 4 trąby, 4 przepustnice i 4 miksery. Każdy mikser na cylinder o srednicy okolo 26mm dalby sumarycznie dobry przekrój i spokojnie zapewniloby to dobrą wydajność. NIe znam sie jeszcze na tyle dobrze na instalacjach LPG, ale zdaje mi sie ze sama rura + przepustnica + mixer to by nawet mogło działac. Oczywiscie jak juz przeczytalem mozna wstawic gazniki doloretto czy tam weber ale to jest duzy koszt + kolektor. Ciekawe jak zareagowałby silnik, gdyby nie miał kolektora dolotowego, tylko od razu trąby Mam na mysli takie trąby Przykład trąbek Oczywiscie to co jest na fotce to jest jakies profi rozwiazanie na wtrysku Z tego co słyszalem to japońskie wózki widłowe na LPG własnie maja tak prymitywnie rozwiązane zasilanie |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-26 00:54:37 I z takim zagazowanym truchłem robiłbyś KJS? A czy jest to dozwolona przeróbka regulaminem?
Pewnie taka koncepcja sprawdziłaby się , ale regulacja tego to byłby horror. Niech by na jeden cylinder mniej szło gazu ( miksery , masa przewodów różnej długości , o różnej temperaturze, itp. itd) to po kilku minutach pracy na ubogiej mieszance przy wysokich obrotach masz zarżnięty silnik...a przynajmniej upalony zawór wydechowy. Pomysł mi się podoba, tylko przerażają mnie problemy, których nikt wcześniej pewnie nie ruszał. Sam mam nadzieję na zagazowanie dellorto ( o kurde miałem dzisiaj do chłopa dzwonić!!!!skleroza nie boli) , i znalazłem już producentów takich mikserów . Rzuć pytanie na forum LPG tam jest np.taki dość fajnie odpowiadający Croma1 , który lubi trochę "rzeźbić"!!! |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-03-26 08:52:40 Moim zdaniem by to jeździło ale by paliło ze 30 litrów gazu |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-26 10:57:03
To i tak postęp bo "Strucel" pali podobno 17 litrów etyliny Popieram wszelkie eksperymenty... Strojenie takiego układu wymaga możliwości wetknięcia sondy lambda do wydechu każdego z cylindrów osobno... A więc najpierw kolektor 4-2-1 lub 4-1 , bo na klasycznym kolektorze chyba za blisko od głowicy łączą się wydechy. Jak się uda to będziesz nominowany do klubowej nagrody ( jeszcze nie istniejącej) największego eksperymentatora ... |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-26 12:32:16
ZTCW to tam nie ma zakresu przeróbek. Wolna amerykanka
No tak, ale co tam regulowac - ustawic by przepustnice chodzily idealnie równo. Cztery węże, najlepiej podłaczone 4 w 1 z jednym dławikiem i jazda. Tylko trzeba by dobrac rownoodległosciowe węze. I mozan by zastosować 2 reduktory jak 1 mialby sie nie wyrobic |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-26 12:39:01
Slyszalem o czyms takim jak synchronzacja gaznikow, natomiast nie znam sie na tym. W przypadku tej prostackiej gazowni to widzialbym to jako 4 idealnie równe małe gazownie spietej do jednego reduktora. Mieszanke mozna by ustawic na bogata, i nawet l 20LPG nie robi znaczenia, bo do jazdy mam inny samochod
Ja tez bym wolał tylko nie mam 1.5 kPLN na ten cel
Gaz daje troche mniejsz moc niz benzyna, ale roznieccc sa nieznaczne - przynajmniej w mojej mazdzie tak to wygladalo. To jest wukres z hamowni Hamownia > A gaz jak to gaz-jest cholernie wrazliwy na wszelkie zmainy w Masz rację - wystarczy że dolot jest za lekki i kupa juz silnik nie ma dołu. Troche sie z tym bawilem |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-26 12:46:04
Wiesz, gdyby robic samochod wyscigowy topowy to moze i trzeba by sie zabierac z sondami lambda itp. W tym przypadku ja to widze tak: wstawiam te rury i mixery i albo to dziala albo nie. Jesli to ma pojechac to pojedzie od razu, a jesli nie to bedzie wiadomo ze to jest pomylona konstrukcja. Gaz z mikserem jest na tyle prosty ze tam naprawde nie ma co regulowac. To nie jest gaznik, gdzie sa dziesiatki rurek, pompek dyszek itp. Robilem juz rozne przeróbki i to z gatunku takich naprawde dziwnych, głupich itp. Tutaj np probowalem zrobic dolot (zimny co okazal sie goracy) Przeróbka dolotu Z kolei modyfikacja mixera przyniosła dobry rezultat Zmiana mixera |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-26 13:56:02 http://www.rybacki.pl/pl_rybacki.htm
Pod tym adresem jest strona producenta wszelkich akcesoriów do LPG. Są miksery i jest coś dla Ciebie - mixer dyfuzor, wydaje mi się , ze zastąpi wszelkie inne rozwiąznia!http://www.rybacki.pl/pl_rybacki.htm [ wiadomość edytowana przez: Grzegorz2107 dnia 2004-03-26 13:56:49 ] |
Adam626 Mazda626/Lada2107 Warszawa | 2004-03-26 14:13:26
Wspolpracowalem z Rybackim i mialem od niego mixery. Popatrze dzis na to. Ale 4 mixery to by byla gazowa imitacja tych dobrych gaznikow 2x2 |