Hyundai Sonata II 3,0 V6 potrzebne głowice albo silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych grupowiczów.
Mam uszkodzoną głowicę (jeszcze nie wiem którą), zaczynam poszukiwania na tym forum. Jeśli ma ktoś, lub wie gdzie mogę dostać używane glowice, w ostateczności silnik to proszę o szybka informację.
pzdr

Sprawdź w topicu POLECAM/NIE POLECAM..., jest tam telefon na szrot Hyundaia, gdzie są części do Sonaty.

Cytat:
2004-03-27 02:33:11, Tomi_Li pisze:
Sprawdź w topicu POLECAM/NIE POLECAM..., jest tam telefon na szrot Hyundaia, gdzie są części do Sonaty.

Dziękuję za podpowiedć. Dzwoniłem na ten szrot ale niestety w danej chwili nic takiego nie mają.
pzdr

a może regeneracja? czy to sie nie opłaca?

Cytat:
2004-03-27 21:03:25, doogas pisze:
a może regeneracja? czy to sie nie opłaca?

Bralem to pod uwagę i jest to pierwszy krok w moim postępowaniu by mieć sprawny samochód, jednak spawanie nie wzbudza mojego zaufania (mam jakieś dziene obawy). Wolałbym używaną ale nie spawaną. Zawsze to jednolity odlew bez "ciała obcego".

jesli to nie stanowi dla ciebie problemu to poszukaj na aukcjach niemieckich i europejskich
www.ebay.de
www.ebay.com
moze tam cos znajdziesz
powodzenia

Najwiekszy problem to problem językowy, co powoduje pozostałe problemy. Nawiasem mówiac transport itp. moze być dużym problemem.

Informuję wszystkich, że temat już nieaktualny. Zawozłem dzisiaj starą głowicę do regeneracji, mam nadziejęże wszystko będzie OK.
pzdr

3mamy kciuki

Vitam!!!
W sobotę dzwoniłeś do mnie w sprawie głowicy.
zapomniałem wspomnieć ,że posiadam uszczelki do tego silnika (2 szt. pod głowice 1 pod klawiature oraz kolektory +kilka uszczelniaczy) dzisiaj zrobie renament i sprawdze dokładnie co znalazlem

Cytat:
2004-03-31 11:08:55, drakko1 pisze:
Vitam!!!
W sobotę dzwoniłeś do mnie w sprawie głowicy.
zapomniałem wspomnieć ,że posiadam uszczelki do tego silnika (2 szt. pod głowice 1 pod klawiature oraz kolektory +kilka uszczelniaczy) dzisiaj zrobie renament i sprawdze dokładnie co znalazlem

Szkoda, że dopiero teraz. Uszczelki już kupiłem. Ale dziękuję za pamięć. Jak coś będę potrzebował to się zgłoszę.
pzdr