MotoNews.pl

Tanie głośniki eliptyczne 6x9

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
sprawiłem sobie ostatnio radio do autka (jedne z tańszych mp3 - FIRST 4105, przy okazji mogę szczerze polecić - jest naprawdę niezłe)

teraz myślę nad głośnikami eliptycznymi z dolnej półki tzn do 200PLN (no ewentualnie 250 ale to ostateczna ostateczność)
na allegro tego jest kupa nawet od 65zł, wiadomo że jak się kupi jbl to jest pewność że produkt jest wysokiej jakości
ale chodzi mi o głośniki typu boschmann, alphard, first, pyle i inne
w grę wchodzą też magnaty, bo widziałem ostatnio nie za drogie
jak ktoś może mi polecić jakiś sprzęt tego typu proszę o pomoc i poradę

[ wiadomość edytowana przez: ogiogi dnia 2004-03-26 23:19:54 ]

Ja mam zamiar sobie sprawic jakies radyjko ale mam kasy mało i sie zastanawiam czy kupić jakies nowe badziewie czy jakies używane do 100zł, a z głosników polecam kenwoody dosyc dobrze graja starszy ma takie w autku i radyjko tez kenwooda i fajnie to gra

ja mam dwie elipsy boschmana za 150zł komplet. kupowalem je jakies 1,5 roku temu. fajnie graja tylko ze mam je w drzwiach przednich (poprzedni wlaściciel zrobil tam dziury) i nizszych częstotliwościach bardzo grzechoczą. Jednak jesli umocujech takie glośniki porządnie w dobrym miejscu to grają naprawde ladnie.
{oczywiście moc napisana na pudelku to 450W na jeden głośnik }

Boschmanny sa naprawde dobre jak na swoja cene, a Pyle nawet bardziej niz dobre. Nie bierz tylko 3 czy 4-droznych, najwyzej dwudrozne.
i unikaj membran z plastiku czy aluminium. Bajerancko wygladaja, ale moim zdaniem pierdza miast grac. Alu - owszem, potrafi zagraz idealnie. Ale nie w aucie i nie za 200 zl.

adasco zgadzam sie z tobą dobre głośniki z (aluminium) muszą kosztować ja kupilem MAGNATY i podpiołem do wzmacniacza też Magnat jaest zajeb... a jeśli miałbym polecać to w brew pozorom sony za ok 399 są bardzo dobre jeśli ktoś lubi szłyczeć wszystkie tony ja wybrałem jednak inne . W Katowicach na giełdzie jest jedno stoisko miedzy ciuchami na górze i tam gość ma jedną pare nowiótkich MAGNATÓW za 160 zł ,dałem dupy kupiłem swoje o 100 zł więcej ale niespodziewałem sie że można tam coś takiego kupić ,napewno jeszcze je ma polecam
panoni

Cytat:
2004-03-27 00:12:33, panoni pisze:
adasco zgadzam sie z tobą dobre głośniki z (aluminium) muszą kosztować ja kupilem MAGNATY i podpiołem do wzmacniacza też Magnat jaest zajeb... a jeśli miałbym polecać to w brew pozorom sony za ok 399 są bardzo dobre jeśli ktoś lubi szłyczeć wszystkie tony ja wybrałem jednak inne . W Katowicach na giełdzie jest jedno stoisko miedzy ciuchami na górze i tam gość ma jedną pare nowiótkich MAGNATÓW za 160 zł ,dałem dupy kupiłem swoje o 100 zł więcej ale niespodziewałem sie że można tam coś takiego kupić ,napewno jeszcze je ma polecam
panoni

Mówisz o giełdzie na Załężu na ulicy Bocheńskiego ?

ostatnio widzialem na allegro magnat bull power 693 za 200PLN
w cenie 120-200 mozna kupic boschmanny

z tego co wlasnie przeczytalem wnioskuje ze warto i te i tamte??

przy okazji jak to montowaliscie do 2107 ? z tyłu półka jest jakas taka powyginana, zastanawiam sie nad dorobieniem półki poziomej (nie takiej wystającej a'la dresik) i włożenie tam tych głośników

Cytat:
2004-03-26 23:32:22, vulcanor pisze:
Ja mam zamiar sobie sprawic jakies radyjko ale mam kasy mało i sie zastanawiam czy kupić jakies nowe badziewie czy jakies używane do 100zł, a z głosników polecam kenwoody dosyc dobrze graja starszy ma takie w autku i radyjko tez kenwooda i fajnie to gra

www.radia.pl - same "malo znane" marki (zeby nie powiedziec "noname")
ale tez tam kupilem i sobie chwale
z tym ze nie czekalem na poczte tylko odebrałem osobiście sklep miesci sie w rudzie śląskiej

Ja mam w klasyku Magnat Bull Power 693 i sobie chwale.
Poprzednio tez mialem Magnaty (model 693 -ale jakas limitowana seria,przykrecane zaciski na kable,membrany z "papieru") i grały lepiej.
Te obecne maja membrany z jakiegos srebrnego tworzywa.Graja dobrze ale troszke brakuje im basu.Moze sie poprawi jak dostana wzmacniacz

ja założyłem dokładnie wczoraj do "cytrynki" zestaw boschmanna: tył 16' basy, przednie drzwi 13' i gwizdki na słupkach. to wszystko leci przez zwrotnice schowane pod siedzeniami pod tapicerką i do radyjka. radio zostało mi się po mojej siódemce-Sony 4x25W i w zupełności sobie radzi. na maxa i tak nie da rady słuchać, bo po prostu nikt tego nie wytrzyma... jeśli chodzi o jakość dźwięku, to jest super-zwrotnice jednak robią swoje.
zestaw boschmanna kosztował mnie 250zł na giełdzie w Gliwicach

...wiem ze mialo byc do 250, ale polecam obejrzec to:
Głosnikito jest naprawde świetn rzecz. Potrebuj tylko duzo mocy na wejściu, najlepiej podlaczyc je do wzmacniacza, wtedy rewelacja....

Arczi1982 niepamiętam ulicy ale dawna giełda warzywna od paru lat zmienili , tam jest jakiś hiper market obok
panoni

Cytat:
2004-03-27 16:13:38, panoni pisze:
Arczi1982 niepamiętam ulicy ale dawna giełda warzywna od paru lat zmienili , tam jest jakiś hiper market obok
panoni

No to chyba dobrze kojarze Obok jest Makro

Niedaleko od tej giełdy (jeden przystanek tramwajowy) mieszkam i pod blokiem stoi moja Samarka

Cytat:
2004-03-27 16:13:38, panoni pisze:
panoni

Załęże - "śląski jarmark Europa"

ponowie pytanie bo chyba zostało niezauważone

czy ktoś sie brał w 2107 za montaż takich głośnikow??
polka jest oryginalnie troche powyginana i trzeba by chyba jakies podkladki czy cos zeby ten glosnik szczelnie przylegał

moze najlepiej wyciac nowa polke ze starej mebloscianki??

Ogi, calkiem niedawno to wyjasnialem. Montujesz tak samo, jak okragle
Poszukaj we wczesniejszych watkach o glosnikach... jest komp;letny opis....
dodalbym tylko, ze korzystnie bedzie wyciac szablon otowru na glosnik z tektury.

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-03-27 18:33:58 ]

czy ktoś sie brał w 2107 za montaż takich głośnikow??
polka jest oryginalnie troche powyginana i trzeba by chyba jakies podkladki czy cos zeby ten glosnik szczelnie przylegał

moze najlepiej wyciac nowa polke ze starej mebloscianki??

Ja osobiście wycinałem większe otwory w podszybiu z tyłu z tego względu że głośniki chciałem by umocować je sztywno i weszły jak najgłębiej w tedy dają lepsze barwy dokładając jakąś płyte dzwieki będą lekko rozbite no ale skoro niechciał byś powiekszać dziur choć to będzie raczej nie uniknione daj znać i fotke prosze
panoni

Cytat:
2004-03-27 18:10:27, adasco pisze:
Ogi, calkiem niedawno to wyjasnialem. Montujesz tak samo, jak okragle
Poszukaj we wczesniejszych watkach o glosnikach... jest komp;letny opis....
dodalbym tylko, ze korzystnie bedzie wyciac szablon otowru na glosnik z tektury.

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-03-27 18:33:58 ]

no wlasnie szukalem po wczesniejszych watkach ale mam modem i widocznie za bardzo mi sie spieszylo, poszukam jescze raz

czemu elipsy? no cuz sa lepsze niz 16, ale 20 sa jeszcze lepsze.... swoja droga zerknijcie na te alphardy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22785750
sa naprawde fajne.... ma ktos takie? CW 1002 C

sam mam z tylu w półce 20 cm glosniki, dziury powiekszone flexem
wszystko cacy, z gory maskownice od tanich 16, bass jest konkretny, duza komora rezonansowa, niedlugo chce kupic jakies 25. sprawdze tylko czy "wejda"

pozdrawiam