| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-27 12:25:27 ja obejrzalbym elektrozawory - moze chodzi na obu paliwach i stad sie zalewa... bo zakladam, ze gaznik sprawdziles.... |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-03-27 14:03:38 Ogólnie ja gaźnik rozbierałem na cześci pierwsze bo mi ssanie nie działało A jeśli chodzi o to że przy wilgoci ci sie tak robi: po pierwsze sprawdź: 1. Puszkę na aparacie od przyspieszenia zapłonu ewntualnie wymień 2.Wymień filtry powietrza, paliwa jak masz. 3. Wymień świece i kable zapłonowe na jakies silikonowe. 4. Wymień palec i kopułke albo przeczyść moze ma juz styki powypalane papierem ściernym(ja u siebie przeczyściłem papierem ale niedługo wyminieni kopułke i palec bo drogie nie są a od tego zależy przac silnika) 5. Sprawdź przewód gumowy idący od aparatu zapłonowego do kolektora ssącego. 6. Sprawdź przewód serwa hamulca idacy do kolektora mnie jak walnął to silinik chodził do dupy 7. Ustaw zawory i sprawdź zapłon ewentualnie przyspiesz go trochę. Po tych zabiegach u mnie łada odzyskała buta i wstapiło w niej życie , ja jeszcze podkreciłem dawke gazu bo miałem za ubogą. Mam nadzieje że pomogłem |
![]() Cezary_84 Łada 2105/07 Mińsk Mazowiecki | 2015-03-31 22:22:10 Odgrzewam kotleta.
Dzisiaj znowu silnik się zalał a przecież od miesiąca nic nie dłubałem. Kręcenie z gazem na ssaniu i bez ssania, na samym ssaniu i bez niczego nic nie zmieniło, chociaż może aku opróżniło. Trzeba było z pociągu odpalić. Czy ktoś chciałby dodać coś do listy gdzie szukać przyczyny? |
mylkus3 Łada 2107 Lubin/Wrocław | 2015-03-31 23:28:50 Np nieszczelny zaworek iglicowy w gaźniku. |