MotoNews.pl

Szukam biografii Marka Varisella

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie poszukuje biografii tego kierowcy rajdowego w sieci nie znalazłem nic ciekawego, więc moze ktoś z Was posiada cos na jego temat. To zapomniany kierowca a wiele dokonał prosze o kontakt GG 2375295

znam takiego biznesmena z wrocka. to ten sam???

A tego to nie wiem, natomiast chodzi mi o Marka Varisella, który był kierowca rajdowym w Polski Fiat Rally Team, brał udział w Monte Carlo Rally, i słynnym biciu rekordu Fiata 125

byl o Nim artykol w motorze i w auto swiecie swego czasu...nie wiem...chyba w 97 czy 98 roku.

Witam!
Rogacek, to nie ten Varisella.
Trombocyt,boję się że będzie Cię czekała wycieczka do Warszawy, telefonicznie ani przez net tego nie załatwisz. Pozostaje jeszcze tylko redakcja Motor-u jeśli mają jakiś kontakt człowiekiem który dla nich pisał-Andrzejem Martykinem(Martynkinem?), On dobrze znał Variselle.
Pozdrawiam

to dobrze bo po krótkiej rozmowie z tym Varisellą z wrocka miałem mieszane odczucia

Ja wiem, że uwielbiał koszule w krate

Polecam ostatni numer miesięcznika "automobilista" jest tam artykuł p.t. "piekło ulepione z gliny" o starcie polskiego zespołu pf125 w rajdzie safari w 1974 roku. Niezły tekst oparty na relacji uczestników (,.in. Marek Varisella. Jaroszwicz ,Bień,Zyszkowski).
Co ciekawe - podobno na tej imprezie była ekipa TVP i kręciła z helkoptera i nie tylko dośc długa relację. ma ktoś znajomości w archiwum TVP???? Kręcił to Mariusz Walter , obecny włąsciciel TVN więc może być trudno, bo pewnie komercyjna tv nic nie odda za darmo

Paweł

ja kiedyś widziałem tą relację. na bank były ujęcia z lotu ptaka.

Moze to takie male OT ale....prawdopodobnie wtorek, srode w przyszlym tygodniu bede mial "Ballade o duzym Fiacie" czy tak jakos.
Wlansie z archiwum TVP.
Jakies 35 minut.
Oczywiscie na CD
Ma sie znajomosci

satiz to lecialo jakis czas temu chyba w wrocku na regionalnej i mam to na dysku :] daj jakiegos maila bez limitu to ci wysle :] (ok40MB o ile mnie pamiec nie myli:] )

znam syna marka Variselli
ale on woli konie