MotoNews.pl

Jaka farba na wydech w maluszku wytrzyma??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jesienią postanowilem odnowić mojego WUPEXA i go troche odczyściłem z korozji. Farba miała wytrzymywać temperatury okresowo do 400 stopni. Niestety po pierwszym wyjeżdzie część jej złuszczyła sie. Wszystko przez to że jest za krótki układ wydechowy i za bardzo sie nagrzewa. Jeszcze przy spokojnej jeżdzie jakoś wytrzymywało.
Może ktoś mógłby mi doradzić czym pomalować żeby wytrzymalo takie temperatury.

owiń go kocem azbestowym, na to blaszka aluminiowa, i pomaluj, będzie git

Tak to juz jest.
przedem malowałem farba za 25 zł miała wytrzymac 600 stopni....
na zime obwaliłem zrebrzanka za 7 zł litr i do dzisiaj trzyma ......
Tyle ze dobrze oczyszczony był ....

Ja też dobrze odczyściłem i odtłuściłem przed malowaniem. A za srebrzanke (małą puszkę) dałem chyba tak ok 25 zł, ale sie nie sprawdziła.

ja miałem bredę pomalowaną srebrzanką (taką za kilka złotych)i nie było mowy o odpadaniu!!!

hahaha dobre a nowy tlumnik do malca kosztuje 25 zeta wiec po co malowac chyba ze macie strumien za 5 stowek ale to i tak wszystko wam odpadnie

?!
25 zł? Za co?! Za konserwę jednorazowego użytku? Zwykły seryjny tłumik do ELa kosztuje 78 zł, a np. FL ok 50. Kiedyś kupiłem taki tłumik za 25 zł i ciągle tego żałuję

ja mam taki za 25zł i jeżdze na nim juz prawie dwa lata

Cytat:

ja podobnie. dokladnie chyba 27 jak dobrze pamietam... ;)

To cholerstwo (wupexy) strasznie rdzewieje, ja mam twina za którego dałem prawie dwie stówy i aż mi sie plakac chce jak widze takiego pordzewialego. Malowałem go srebrzanka i zaraz odeszło i teraz też szukam czegoś żeby go obmalować

Cynk w sprayu - drogo, ale pewne.

Ja miałem 4 lata taki rzemiosło za 25 zita.

A co do farby to najlepiej trzyma mi się oryginalna farba z tekli. Ale tylko na puszce bo ta przy samych kolankach poszła z dymem kilka minut po odpaleniu.

X-man byl najblizej z was z dobra odpowiedzia ; bo najlepsza farba na wysokie temeratury jest Amasan Aluminium Spray - zawiera 99,5% czystego aluminium. Powloka trwala do temp.
+800 C krotkotrwalo do +970 C.
Moj brat ma tym pomalowany kolektor w Hondzie i zadnych odpryskow a juz z rok temu malowal. Nie znajdziecie nic lepszego. Spray 400ml kosztuje cos kolo 25 zl a wystarczy na conajmniej 2 wupexy
Cynk w spreyu to jest cos podobnego ale na mniejsze temperatury ale niewieli bo cos na okolo +600 C takze tez bedzie

Cytat:
2004-03-29 14:07:06, lukaszc pisze:

Farciarze