Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-28 23:00:52 Pojęcie "wersja fińska" ma czasem nieoczekiwane znaczenie. W tamtym roku pojechałem z kolegą kupować fiata 125p z 1973 roku , który jak reklamowała go wdowa po właścicielu był w bardzo dobrym stanie i ... na dodatek w "wersji fińskiej"!
Określenie to miało nieść w sobie wyjatkowość tego egzemplarza i uzasadniać jego zawyżoną cenę. Stan był fatalny i fińskość wersji traktuję jako chwyt marketingowy. Zresztą ja tez od poprzedniego właściciela dowiedziałem się , że kupuję wersję fińską...bo wycieraczki na reflektorach i cena większa. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-28 23:50:39 "Finke" najlepiej poznac po tym pierdzielniku do swiatel na stale....
procz tego roznila sie chyba jedynie jakoscia wykonania... ja ponoc mam finke, ale procz rzeczonego pierdzielnika wiekszych roznic nie zauwazylem. |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-28 23:53:33 W sumie powinno chyba być to do rozróżnienia po numerze VIN ??? Popytam specjalistę jak będę miał okazję. |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-03-29 11:27:07 ja finkęrozpoznawałem po tym,że miała "zabudowany" bagażnik-przynajmniej tak mi się wydaje,że to była różnica...
tzn. tylny pas wewnątrz bagażnika,był cały zabudowany,jak np. u syva, a u mnie były tylko takie nakładki,pokrywy lamp... ale niech lepiej ktoś kompetentny i lepiej poinformowany ode mnie wytłumaczy jakie były faktyczne różnice,bo też jestem ciekaw ![]() |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-03-29 12:15:55
Że jak...??? Jak to światła świecą cały czas?? ![]() |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-03-29 12:31:54 O to chodzi, ze w Ładach fińskich światła włączały się automatycznie po włączeniu silnika!Taki wymóg na rynki skandynawskie!
U mnie w Ładnej też tak było, bo Tata mówił,że jak kupił to potem w serwisie mu to wyłączyli! [ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-03-29 12:42:11 ] |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-03-29 12:35:42 fajny bajer!!! ![]() nie wiedziałem o czymś takim... wszystkie wersje fińskie tak miały,czy tylko od któregoś rocznika ![]() |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-03-29 12:43:39 Z tego co wiem, to wszystkie! |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-29 20:22:15 A umnie światła po przekręceniu kluczyka świecą ( postojowe) instalacja nie przerabiana i mam oryginalne wycieraczki na leflektorach i nic z tego już nie rozumie ![]() panoni |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-03-29 20:41:11 Wycieraczki na reflektorach miały wszystkie 2107,nie tylko finki.
w wersjach na import do finlandii był taki cwancyk pod maską,ze jak się włozyło tam bezpiecznik,to sie zapalały światła do jazdy dziennej po uruchomieniu silnika. moja też niby finka,ale podobno jest to jakis odrzut z importu,który nie przeszeł wymogów jakościowych.Ojciec mówi,ze jakas tam partia aut poszla wtedy do polski na sprzedaz za dolary. co do obicia bagaznika,to nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-29 21:59:38 tak, wyceraki swiatel to standard.
a ktora wersja miala podpiete czujniki pasow? a czy wszystkie 07 maja pas dla srodkowego pasazera z tylu??? bo u mnie jest on zupelnie innej firmy, niz pozostale... Grzes obicie bagaznika to te plastiki, z tym ze wiekszosc nie ma ich na tylnym pasie, sa tylko pokrywki na lampy. Calosciowo widzialem raz (ale nie w 07, bo u Pawla). proponuje wypisac, co kto ma z "dziwadel" w aucie i moze wyjdzie, co bylo normalne, a co "fińskie". ja mam: -plastiki w bagaznik oprocz tylnego pasa -futeral na narzdzia wraz z lampka -lampke w komorze silnika -pas biodrowy na srodku z tylu -podlokietniek -automat do swiatel -sciemniacz licznikow -nieczynna kontrolke pasow -oswietlenie schowka -wycieraczki swiatel -elektrowylacznik na gazniku (do jalowych toto) -tapicerak jakby welur osprzetu boscha i ocynku nie stwierdzilem, chlodnica tez normalna chyba. i to chyba wszystko. podobno to finka, ale ja tam nie wiem. Choc cwancyk do swiatel mam, ino popsuty.... swiatla swieca ciagle. BTW: nie wie ktos, co moge miec tam porypane? |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-03-29 23:52:02 Ja mam miedziana chlodnice i te inne duperelki ale wydaje mi sie ze Finskie lady mialy montowane seryjnie auto alarmy franc wlasnie niedawno odkryl auto alarm stay i ja u siebie tez taki posiadam ![]() |
![]() _FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-03-30 00:00:55 Andzeju Franc zalozyla cobie alarm i centralny ale przdtem znalazl stary pierwotny alarm zanim zalozyl ten co ma obecnie.Takowy alarm mam i ja dodatkowe czujniki alarmu fakt jak na te czay premitywne ale sa.Ibylo to montowane seryjnie w Ładach. ![]() |