Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2004-03-29 21:14:22 WITAJCIE !
PROSZĘ O OPINIE NA TEN TEMAT CO ZROBIĆ OPRÓCZ SMAROWANIA I WYMIANY . JAK DŁUGO MOGĘ JEŹDZIĆ BEZ SZKODY DLA MOJEJ "ŁADNEJ" I DLA MNIE ![]() TURBO |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-29 21:22:54 Raczej nie pytaj w taki sposob. Bo bez szkody mozesz np. przejechac 3 km i na pierwszej dziurze urwac kolo. Jezeli skrzypi i nie jest nowy to nie mysl o smarowaniu tylko 30 km/h max i do sklepu po nowy ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-03-29 22:02:35 U mnie tez coś cholernie rypi,przy hamowaniu oraz przy skreconych kołach.
Dobrze ze jutro samochód na warsztat idzie,bo az wstyd jak sie zatrzymuję na światlach i coś skrzypi ![]() |
![]() dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-03-30 00:21:53 jeżeli nie ma luzu a tylko skrzypi przy skrętach i ugięciach to strzykawka z igłą i jakimś olejkiem powinna załatwić sprawe na jakiś czas ale jeśli ma jeszcze do tego luz to jednak proponuje nie nadużywać jego wytrzymałości bo skutki mogą być przykre jak wyskoczy sworzeń |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-30 01:40:16 Witam,
obejrzyj go przy okazji czy nie jest uszkodzona osłona gumowa, jesli tak to szybko złąpie luzy i jak piszą koledzy moze wyskoczyć na wyboju, ja w zeszłym roku wiosną wstawiłem 2 takie paskudztwa, bodaj białoruskie, zacłey skrzypieć po 5 tys km.. guma wyadawała się cała, odkręciłem wcisnałem smaru pod osałone, pomogło, ale na nst 5 tym, i potem złapal takie luzy ze musiałem szybko wymieniac, polecam sworznie produkcji Delphi-Krosno, sa nieźle wykonane i bardzo trwałe, wygladają bardzo charakterystycznie bo są jakby mniejsze, i maja zespawane obie połówki obudowy sworznia, ruskich nie kupuj , bo to już nie te dobre fabryczne, tylko dziwne g...niane podróby ![]() |
![]() Lewar SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Gdańsk | 2004-03-30 22:29:41 jakos nie moglem trafic nigdy na te sworznie co nich mowicie. gdzie je kupowaliscie? te delphi krosno |
![]() adam2106 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 480 turbo mysłowice | 2004-03-31 15:32:59 Lewar,na takie "perełki" to trzeba długo polowac ![]() Mnie sie przez przypadek trafily,bo cena skutecznie odstraszała nabywców. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-03-31 17:34:38 W hurtowni w Bialymstoku kosztuja 26 zl, sa bez problemu dostepne rowniez w bialostockich sklepach, ale tam cena wynosi 38 zl.
Gum w takim sworzniu nie wymienimy, nie ma tam zdejmowanej oslony gumowej - jest zgrzana na stale a w srodku jest nabite konkretnie smarem. Zauwazylem, ze sprzedawcy chwala tez inne polskie wyroby - firmy BFG (jest tanszy i kosztuje w hurcie ok. 18 zl) - ja ich z doswiadczenia nie polecam. |
![]() Yanosik ŁADZIARZ Lanos Schneidemühl | 2006-09-07 14:40:47 Ja wymieniam, gdy tylko pojawi sie luz, czyli bardzo czesto ![]() A jeśli chodzi o montaż, to dam trochę smaru pod gumę i tak założe. |
![]() Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2006-09-23 23:21:00 Witam jeśli chodzi o skrzypienie To smaruj po kolei (np olejem ze strzykawki) i naciskajac na róg maski patrzysz czy pomoglo jak nie - smarujesz dalej az znajdziesz miejsce skrzypienia ![]() Co do smarowania sworzni (wstrzykiwanie oleju) NIE RÓBCIE TEGO !!! Dlaczego? Mnie wypadł sworzeń dwukrotnie ![]() raz zatar sie i myslalem ze dojade do domu (powolutku) ale niestety Dobrze ze przy nieduzej predkości. A drugi raz właśnie jak zaczynał skrzypiec itp NASMAROWAŁEM i było ok bo cisza. I to mnie zgubiło wyskoczył jak ruszałem i zkręciłem koła (wyskoczył z nienacka bez żadnych oznak ) Wymieniac tylko na Delphi - Po założeniu końcówek i sworzni delphi z tymi elementami miałem spokój aż do sprzedaży a i obecny właściciel śmiga na nich dalej ![]() PS: Poprzednie zmieniałem co 2 mies. wrrrr |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2006-09-24 00:38:11 a gdzie można sworznie delphi zakupić?? u mnie tylko ruski są |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2006-09-24 00:41:17 Rogacek poszukaj w Inter.Carsie.
DEx |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-09-24 09:06:17 U mnie w Gdyni jeden sklep tylko potrafi je sprowadzic. Wydaje mi sie, ze biora je z moto-car z Plocka. |