Avensis na 17""

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
foty w profilu!!!

no i co powiecie...?
sprezynki niedlugo beda takze niech sie nikt nie unosi zbytnio...

medel felg moze nie porywajacy ale niesamowicie wspolgra z autem!
mam racje przemo z ??))

pozdrawiam

a dla żądnych informacji:
235/45/17''

ulala ładnie ładnie... ten rozmiar budzi respekt, chociaż na zdjęciach tego nie widać...
Według mnie trochę za chude są te szpryszy, ale to może dlatego że conieco wlałem w siebie przed chwilą
ale jest całkiem całkiem... jednak nie ma to jak zobaczyć na żywo... szkoda że nie mam ku temu możliwości chociaż już zbieram na tank do Niemiec... więc może i zostanie na odwiedziny klubowiczów
Lenny tak trzymać

Fajowa, bardzo ładnie się to komponuje, a jeszcze jak dołożysz sprężynki to miodzio
P.S.
co ty chcesz od tych felg ???

Właśnie, super felgi, piecio raminne - takie lubię.

W poprzedniej Carolince miałem podobne - tyle że 14

Całość - fajowo kawał bryki, fele dodają trochę takiego bad look'a

heheh
bad looka...) to mi sie podoba..
ale to prawda!!!
no.. fakt faktem ze nawet opel astra classic 1.4 z okolo 1996 rako z czarnymi zderzaczkami w kolorze bzu (hueheuheu) na 16' z kapciem 195/45/16 wydawala mi sie zdaleka jakims eleganckim furakiem!

nie ma to jednak jak nalesnik na dobrej feli...
teraz z wiosna, znowu milion pomyslow na tuning. Dzis u tlumikarzy bylem i rozmawialem na temat kompletnego wydechu (2 koncowki) do mojego auta. Nawet nei zabil mnie cena jaka krzyknal po rozmowie, ale i tak bedzie musialo to poczekac troszke.

Pozdrawiam na wiosne

Ładnie ave burczy z przelotówką z tyłu,nie zagłośno ale trzeba sie przyzwyczaić-tylko zostaw tłumik środkowy żeby za głośno nie było

Pozdro

ps a takie fele już w ave widziałem he he

tlumik srodkowy bedzie nowy ale zostaje na bank, do tego rura z poszerzona srednica i koncowy bede chyba robil na zamowienie u jakiegos zawodnika co sie tym zajmuje... bo nie mam ochoty juz sluchac jak mi pierdzi samochod! mialem to w 206 i koniec z tym...
wiec tlumik ma byc pol sportowy i cichutki bardzo!!

a felaszki faktycznie przez przypadek takie same jak przema z)

a jak u ciebie artoone? pozmieniales cos w silniku? zawieszenie?
wydech?

Ale i tak bardzo łądnie się prezentuje.

A nie boisz sie zmieniac ukladu wydechowego obliczonego przez specjalistow a na zrobiony przez "tlumikarzy"?? Koncowy tlumik to pal licho ale cala reszta to juz ciekawe...

No ladnie ladnie
Tylko ta opona mnie przeraza... 235? jeny...

A co powiesz o moich 17"...

Reszte fotek w profilu

Niedlugo beda nowe 17"... calkiem inny wzor..bardziej agresywne

eeeeeeeee stachu....
gdybym mial maseratti db9 to bym sie bal... ale przy ave 2.0 i tylko 130 koni to naprawde nie wysilony silnik jest i mozna latwymi zabiegami poprawic dynamike przynajmniej lekko!

206 1,1l (8 zaworków -60KM - hehe wlasnymi projektami tak zrobilem ze ganialem nowe 1,4 16v)
doswiadczenie lekkie mam a pozatym nic na przypal!! bedzie dobrze...
tak mysle ze za rok 150KM bedzie... ale to zalezy od mojej skarbonki
pozdrawiam

Wydechy przez specjalistów są super ale nie w seryjnych samochodach. Do tych wstawiane są wydechy ekologiczne a nie takie które poprawiają wyniki. Te od profesjonalistów to wydechy pełne np. supersprinta albo te które tworzył Pachoń.

noooooooo darus!!
tera to dales do pieca z felami!!!!!

naprawde inny samochod... tamte 16 co miales wczesneij niebardzo graly z bryla auta..! a te to co inengo)

przepiekny model od AVE nowej... a zastanawialem sie kilka tygodni temu jakby wlasnie te felaszki w naszych budach pasowaly... a tu prosze... ELEGANCKO!!!!

a skoro juz slodze, to powiem ze cudnie szybeczki masz przyciemnione... koniecznie napisz mi prosze ile procent na kolejnych szybkach...

a jaki masz silniczek w swoim? przy moim 2,0 naprawde zadnej roznycy nie poczoelem na tych nalesnikach! wprawdzie nie mierzylem go, ale odczuwalnie nic sie nie zmienilo w przyspieszeniu!!!!

a pozatym przeokrutnie fajne progi masz.... gdzie dorwales takie cus? jakas cena moze promocyjna??

HMMM!!
czyli ave poprawione mamy 4 tak?
przemo z
darus
ja
i kolega co t odwalil kawal dobrej roboty na kombiawce.. niestety nie pamietam nicka!!

elegancko!
moze spotkanko

pozdrawiam

Cytat:
2004-03-30 23:52:29, Darus pisze:
A co powiesz o moich 17"...
Reszte fotek w profilu
Niedlugo beda nowe 17"... calkiem inny wzor..bardziej agresywne

Takie 17-stki prezentuja sie elegancko. Mi taki styl odpowiada, ale na aucie innym niz moje. Sam wole bardziej sportowe wzory i ciekawy jestem jak będą wyglądały te włąsciwe fele.

Cytat:

A takie kółka już gdzieś widziałem

Wygldają oczywiście bosko. Widziałem je już w Ave koloru czarnego, bialem i niebieskiego i na tym ostatnim wyglądają
wysmienicie.
Co do opon to rzeczywiscie 235 to za duzo. Po pierwsze bedzie ci ocierało o tylne nadkola (optymalny rozmiar to 215/45) a po drugie w stosunku do orginalnych felgi z tak dużymi oponami
sa znacznie wyższe...

Cytat:
2004-03-31 10:44:38, lenny pisze:
HMMM!!
czyli ave poprawione mamy 4 tak?
przemo z,darus,ja,i kolega co t odwalil kawal dobrej roboty na kombiawce.. niestety nie pamietam nicka!!
elegancko!moze spotkanko

Nie można zapominać o moim poprzednim aucie, tzn. czarnej Ave, ktora teraz ujezdza moj brat. Zakupil do niej takze duuuze koła. Oczywiscie 17-stki z tym, ze szerokie na 8-cali. Mam nadzieje , ze wraszcie uaktualni fotki...

no faktycznie przemo obcieraja tylne kola ale przednie rowniez....
szczegolnie prawe... dziwnas prawa ale widocznei tak sie ugina amorek jakos ze prawe kolo o nadkole zawadza leciutenko!
to do wyniany pojdzie wnajbliszym czasie!

a wieksze sa i to o 8%... myslalem ze to niewiele a okazuje sie ze roznica jest! i to znaczna....
ale wszystko jest do dopracowania jeszcze! narazie czerpie nieziemskie przyjemnosci z jazdy toyotka moja i juz knuje nastepny ruch
pzodro

własnie darus moze na forum pochwalisz sie gdzie te szybki i za ile przyciemniałes i oczywiscie w jakim procencie

Cytat:
a jak u ciebie artoone? pozmieniales cos w silniku? zawieszenie?
wydech?

Zawieszke juz mam jakiś czas temu zmienioną na springi HR i amorki KONI(czerwone) z czterostopniową regulacją,autko prowadzi sie jak wyścigówka
Wydech natomiast to dwa końcowe tłumiki przelotowe WM(polskie)
i zrobiona przelotka V,cały układ nie pracuje za głośno dla mnie to poezja he he

A silnik 2.0 3S-FE miał być już dostarczony do mnie 26.03 ale coś sie skomplikowało i dostane go 13.04
Daliśmy już zaliczke 1tyś pln a całość wyniesie 5tyś pln
dostaniemy silnik(kompletny) skrzynie ,półosie,komputer,wiązke elektryczną i tarcze hamulcowe z zaciskami.
wszystko wyjęte zostało z AVE rozbitej z tyłu 2000r. przejechane
76 000km (jest ksiazka serwisowa).
Mieliśmy na początku pojechać i odebrać sami z Monachium,facet nie chciał przywieżc i zapraszał osobiście(można było odpalić i posłuchać) ale w końcu wyprosiliśmy i nam przywiezie.

jak już dostane silniczek to założe nowy topik i tam opisze co dostaliśmy z osprzętu i na jakie problemy sie natkneliśmy przy swapie z 4A-FE na 3S-FE.

jak sprzedam swoje żeczy spod maski będe chciał założyć NITRO SPORT COMPACT (mokre+50/+75)
Jeżeli macie jakieś już sprawdzone sposoby na podniesienie mocy na stałe w ave to będe wdzięczny za podpowiedzi

Pozdrawiam